tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Vuoden viimeiset


(Entinen naapuri sanoisi tässä kohtaa: Lupaat vaan...)

Kävin viimein lunastamssa helmikuussa ystäviltäni saamani lahjakortin (joka siis saapui vasta toukokuussa) muutamaa päivää ennen sen vanhentumista. Olen aina kuvitellut, että kunnon lahjakortti olisi unelmien täyttymys vaan kuinkas kävikään. Menin lankakauppaan, enkä löytänyt sieltä mitään ostettavaa. Kiersin ja kaarsin, kunnes päädyin Malabrigo hyllyn ääreen ja päätin tehdä ostokseni siinä. Pyöriteltyäni vyyhtiä jos toista, päädyin ostamaan 600 grammaa punasävyistä Silky merino -lankaa. Näistä olisi tarkoitus neuloa itselle neuletakki. Taidan kuitenkin suosiolla jättää aloituksen joulun jälkeiseen elämään.


Ihana Kristiina toi minulle Tallinnasta kirkkaanvärisiä Camilla-puuvillalankoja erästä tilausprojektia varten. Näistä toivottavasti ainakin osa hupenee vielä tässä ennen joulua. Sain häneltä myös yhden kerän kauniin vaaleanturkoosia Tintti Rocca -lankaa, jota oli jo itsellenikin tarttunut viimeisimmältä reissulta mukaan. Kristiina olisi vienyt kerän pois, jos en olisi sitä halunnut, mutta pistin sen heti visusti samaan pussiin muiden Tintti-lankojen kanssa, ettei edes kuva ehtinyt ottaa. Kiitos taas!


Nämä langat ovat odottannet tunnustamista jo jonkin aikaa. Anu löysi turkkilaisen nettikaupan ja intoutui tilaamaan sieltä lankoja. Pitihän mun sitten saada jotain samaan pakettiin ja kirjavaa Ice-puuvillalankaa napsahti varastoon 800 g. Eikä näillekään mitään suunnitelmaa ole... Laitanpa tähän linkin ko. nettikauppaan, jos joku haluaa käydä kurkkaamassa (Yarn paradise). En kuitenkaan ota vastuuta hallitsemattomista lankaostoksista Sulo Vilenin iskiessä.

Loppuvuoden aion yrittää olla ostamatta lankaa. Ihan ehdotonta kieltoa en kuitenkaan itselleni aseta, sillä viime kevään hamsterikuun jälkeen homma karkasi lapasesta aika vauhdikkaasti. Yritän kuitenkin ensisijaisesti käyttää varastolankoja ja tehdä keskeneräisiä projekteja loppuun (niitä on muuten koko ajan vähemmän ja vähemmän). Muutakin käsityö- ja askartelumateriaalivarastoa pitäisi saada vähennettyä. Lankaa sentään kuluu tällä hetkellä.

Ja taas kuulen Laurin äänen: Lupaat vaan...

10 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Kauniita Malabrigoja!

Minä olen ehdottomia langanostokieltoja vastaan. Nälkä vaan tosiaan kasvaa paastotessa. Hallitusti kun silloin tällöin herkuttelee, pysyy homma paremmin lapasessa

(Näin perustelen itselleni sen, että aion mennä marketin lankahyllylle Seiskaveikkaa (!!) ostamaan ;-) )

TiiQ kirjoitti...

No arvaa meninkö sinne Yarn Paradisen sivulle - ja arvaa löysinkö aivan sikahalvalla aivan törkeän ihanaa vihreää merino-alpakka-sukkalankaa :-D.

Voihan langanvähennysprojekti sentään. (Vielä en sentään tilannut.)

Marika kirjoitti...

Ihania lankoja!
Kävin kurkkaan linkin takaa...niitä ihania lankoja on ihan liikaa :)

KristiinaS kirjoitti...

Huh huh, pitäis oikeasti tietää mitä haluaa kun tuota Yarn Paradisea selaa. Halvalla lähtee langat, varsinkin kun hoksasin, että hinnat saa vaihdettua euroiksi, ei tarvinu miettiä mitä maksaa (ne oli jotain muuta valuuttaa ku menin sinne).
Eipä tule etelässä lankapula kun tämmönen kauppa löytyi. Kait niiden toimitus on hyvää joka puolelle maapalloa, jos kerran tänne perukoillekin tuli nopsaan ja oikeaan osoitteeseen.

Sude kirjoitti...

Voi hyvänen aika, nyt sinä sekoitit minun pääni ihan lopullisesti. Kyllähän minä tiesin, että Turkissa on ihania ja halpoja lankoja.....mutta että niitä voi tilata tännekin, se oli uutta minulle. Loppuyö meneekin siinä, kun kirjoitan joulupukille listaa, mitä kaikkia lankoja toivon tuolta putiikista :) Eihän tuo postimaksukaan kovin pahalta tuntunut, kun langat kumminkin on noinkin halpoja. Kiitos nyt kumminkin sinulle tästä pään sekoittamisesta :)

Nélia Botelho kirjoitti...

Olá Tintin
Agradeço a sua visita e consegui chegar até aqui para ver os seus bonitos fios. Agora vou aguardar para ver o trabalho que vai fazer, certamente muito criativo.
um abraço dos Açores
Nélia

Lila kirjoitti...

Aika herkkuja olet hommannut :)

Enya kirjoitti...

Minàkin kàvin turkkilaisen nettilankakaupan sivuilla ja ihastuin todella. Sieltà pitàà tehdà kokeilu josain vaiheessa, kun saan kudottua Dropsin lankani vàhemmàlle.

Ingi kirjoitti...

Ihania lankaostoksia, ei näitä voi vastustaa!

Mari kirjoitti...

Jahhas, kiitos linkistä :)
Upeita lankoja olet hamstrannut. Olen sitä mieltä, että lankahyllyissä on aina tilaa kauniille langoille :)