tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Ei kahta ilman kolmatta


Ihastuin viime kesänä Mia Heikkisen Illyria-boleroon (Ravel-link) ja neuloinkin niitä veljentytöille kaksin kappalein. Malli on kaunis ja pidän pitsikuviosta kovasti.Näyttävyydestään huolimatta mallikuvio on helposti muistettava ja looginen. Neuloin tätä muutamassa neuletapaamisessa alkusyksystä, enkä muistaakseni joutunut purkamaan kuin pari riviä jossain välissä.


KyJy-töitä miettiessäni päätin tehdä kolmannenkin boleron samalla mallilla. Langaksi valikoitui jo jonkin aikaa lankakorissa majaillut Sirdarin Just Soya -lankaa. Sain sitä  jokunen vuosi sitten neljä kerää Salaiselta neuleystävältä ja se on siitä lähtien odotanut sopivaa käyttötarkoitusta. Boleroon meni 170 grammaa lankaa, kun en viitsinyt tehdä hihoista pidempiä. Hankalin vaihe oli saada vartaloaukosta sopivankokoista. Ompelin hihasaumat ensin liian pitkälle ja sain ährätä itseni boleroon, kun sovitin sitä. Hieman nolotti, kun asukastalolla juttukaverina ollut mukava nuori mies tarjosi apuaan pukemiseen. Purin saumoja hieman, ja nyt saan vaatteen päälle ilman apua.


Alussa tuskastelin kyllä langan laadun kanssa, kun solmuja oli vähän väliä. Laskin, että yhdessä 50 gramman kerässä oli ainakin kahdeksan solmua ja pätkät olivat välillä vain muutaman metrin pituisia. Olisin lähettänyt Sirdalle palautetta, mutta lankaa ei enää ollut valikoimissa, joten luovuin ajatuksesta. Ehkä totesivat sen huonolaatuiseksi ja lopettivat tuotannon. Lanka on pehmeää ja kivan tuntuista iholla, mutta uusien viskoosilankojen tapaan säikeistyi helposti neulottaessa.

Vähän on kesäinen asuste näille marraskuun keleille, mutta onpahan valmiina odottamassa ensi kesää. Säästän teidät tällä kertaa poseerauskuvilta, vaikka edellisen postauksen palaute olikin rohkaisevaa. Pitää varmaan hakea Huippiksen seuraavalle tuotantokaudelle  :-)

8 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Mutta nythän tuo on mukava tuolla tavoin trikoopuseron päällä! Ja antaa pikkuisen lisälämpöä juuri sinne minne tarvitaankin, eli yläselkään ja harteille. Kiva!

Katju kirjoitti...

Onpa upee, otin heti ohjeen talteen.

Zzz kirjoitti...

Juu, nätti on ja valkoinen on aina niiiiin tyylikäs.

Mari kirjoitti...

Kaunis hartianlämmitin ja värinsäkin puolesta varmasti monikäyttöinen!

Rentukka kirjoitti...

Onnea! Voitit arvonnassa. Laitatko minulle osoitteen, niin lähetän palkintosi :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

IHANA kerrassaan.

Mallaviri kirjoitti...

Oi, tykkään!! Mulle kans to do -listalle!

yanmaneee kirjoitti...

moncler jacket
nike sb
supreme clothing
pandora bracelet
canada goose outlet
moncler
supreme clothing
kyrie 7 shoes
lebron 18
golden goose sneakers