tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Perus-Teet


Kesäisellä Tallinnan reissulla ostin Pima Cotton -lankaa veljentyttöjen boleroita varten. Koska en ollut katsonut ohjetta valmiiksi, minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, miten paljon lankaa moisiin tarvittaisiin. Ostin siis varmuuden vuoksi tarpeeksi lankaa, viisi kerää kumpaakin väriä. Bolerot nelottuani minulla oli jäljellä kolme kerää kumpaakin väriä ele enemmän kuin olin kuluttanut.

Päivittelin asiaa myös veljen vaimon kuullen ja hän kertoi, että nyt on tyttöjen keskuudessa muotia pitää lyhyttä t-paitaa esim. pitkähihaisen trikoopaidan päällä. Ehdotti, että voisin seuraavaksi tehdä sellaiset. Ajatus jäi muhimaan koko syksyksi.


Joululahjoja miettiessäni, muistin käymämme keskustelun ja lähdin etsimään sopivaa mallia. En vieläkään osannut yhtään arvioida, paljonko lankaa menisi yhteen t-paitaan, joten mietin erilaisia raidoitus- ja kuviointivaihtoehtoja. Ravelryn mallihausta löysin viimein Girl´s Summer Tee -ohjeen (Ravel-link) ja päätin kokeilla sitä. Aloitin pinkillä, kun ajattelin, että se on kasvoja vasten kivempi ja helmaan voisi sitten laittaa mustaa. Eipä tarvinnut jatkaa mustalla. Kolmestä kerästä tuli ihan kivan mittainen t-paita (yhä sillä ajatuksella, että laitetaan jotain muuta).


Toinen t-paita valmistui sitten samalla mallilla ja saman kokoisena. Tytöillä on sen verran vähän kokoeroa, että voivat pitää t-paitoja ristiin niin halutessaan. Muutin hieman ohjetta raglalisäysten osalta ja resoritkin ovat pidemmät sekä hihansuissa että helmassa. Paidat oli todella nopea neuloa, kun pääasiassa sai neuloa posottaa suoraa oikeaa.


Pitihän puseroihin vähän jotain väriäkin saada, joten virkkasin kukkakoristeet. Psykedelianapitkin sopivat tähän värimaalimaan täydellisesti. Koristeissa on hakaneulat, joten ne voi vaihtaa päittäin tai ottaa kokonaan pois, jos tuntuvat liialta.

Nyt on ensimmäiset vartavasten joululahjaksi suunnitellut neuleet valmiina eikä olla edes joulukuussa. Yritän koko ajan sulkea tietoisuudestani pois se seikan, että jouluun on enää vajaa kuukausi aikaa...

Iloista joulun odotusta kaikille!

14 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Tulipas niistä nätit.

-maria- kirjoitti...

Kivat! Mullakin on ihan mukavasti jo kertynyt neuleita joulupukin konttiin - mikäs meihin viimetipan ihmisiin nyt on iskenyt?!

Mammutti kirjoitti...

Kivat puserot! Varmasti tytöille mieleen.
Mulla puolestaan on se joululahjaongelma, että neulottuja ja tehtyjä juttuja ois ajoissa, mut sit ostettavat on vaikeammat ja lopuksi suosikkilahjoja sit metsästetään jokapuolelta, huh.

Ingi kirjoitti...

Kivat! Varmasti monikäyttöisiä!

Zzz kirjoitti...

Hyvät ja kivan näköiset puserot ja värikkäät koristeet käyvät siihen just.

mummeli kirjoitti...

Kyllä tytöt varmasti tyytyväisiä kauniista puseroista! Kivat tuli niistä.

Sirpa kirjoitti...

Tosi nätit tuli!

Enya kirjoitti...

Oikein kauniit ja kàytànnòlliset puserot ole tytòille neulonut!

Kisa kirjoitti...

Suloiset puserot ja kivat koristeet :)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Kauniita!!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät puserot ja komeat koristeet!
totesi äitimuori

hanna kirjoitti...

Kivoja neuleita sulla täällä, etenkin tuo Lady Kina on ihana! Tuttu sukkakin vilahti kuvissa, kiva kun tykkäsit ja kävit vierailulla meilläpäin!

Anneli kirjoitti...

Voi että on kauniita nämäkin. Ja nuo ylhäällä olevat tontut hauskoja !
Kyllä sitä näyttää sinultakin syntyvän... aika paljon !!!

Mutta kysymykseesi : en minä ehdikään, tuolla ne kaapissa kököttää. Mutta kun on vaan pakko tehdä :)

Kaisa kirjoitti...

Kauniita!
Lyhythihaiset neulet ovat tosi käteviä juurikin pitkähihaisen trikoopaidan päällä. Lämmittää sopivasti eikä tule liian kuuma.