tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

perjantai 4. marraskuuta 2011

Auringonpilkut


Jossain neuletapaamisessa selailin Knitscene-lehden kesän 2011 numeroa ja ihastuin tähän pieneen huiviin. Siinä vaiheessa, kun muistin mallin ja ajattelin ryhtyä sitä tekemään, oli lehti tietysti jo loppuunmyyty. Onneksi ihana kanssaneuloja lainasi minulle lehteä ja sain huivin työn alle yhtenä viimeisistä KyJyistäni.


Huivi valmistui aika nopsasti. Viimeistety antoi jälleen kerran odottaa itseään. Lanka on Tynn Alpaka, joka osoittautui erittäin riittoisaksi. Lankaa jäi aika paljon jäljelle ja päätinkin tehdä huiville kaveriksi kämmekkäät. Huivissa oli ainaoikein-neuletta ja sitä halusin myös kämmekkäisiin. Kämmekkään palaset tulivat myös nopsasti valmiiksi, mutta sivusauman ompelu olikin haasteellisempi juttu. Muutaman yrityksen jälkeen sain saumasta riittävän siistin.

Lankaa oli yhä vain jäljellä. Ensin ajattelin virkata kämmekkäisiin koristeelliset reunukset. Päädyin kuitenkin näihin tuttuihin ja turvallisiin kukkasiin. Päätin jo kukkia virkatessani, että ne saavat nappikoristeet, kun huiviinkin tuli nappikiinnitys. Nämäkin ovat odottaneet jo pari viikkoa nappien ompelua ja langanpäiden päättelyä. Iltapäivällä sain mieluisia vieraita ja yhtäkkisen viimeistelypuuskan. Hoksasin käyttää iltapäivän viimeiset auringonsätteet kuvien ottamiseen. Kristiina toimi ystävällisesti makutuomarina nappien valinnassa ja kuvausapuna. Nämä pienet auringonpilkut miellyttivät meidän molempien silmää ja pääsivät koristamaan näitä kämmekkäitä. Lankaa jäi lopulta vain pari pientä nöttöstä jäljelle.


Tämä on siis KyJy #19 ja osallistuu myös HulluunHuiviVuoteen numerolla 17.  Jämäkämmekkäistä tuli mielestäni oikein somat  ja ne melkein peittoavat varsinaisen työn :-)

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

9 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Olen samaa mieltä, että kämmekkäätovat oikeastaan somemmat kuin huivi, kauniita kumminkin molemmat.

hillanen kirjoitti...

Sieviä neuleita :)

Zzz kirjoitti...

Hyvä väriyhdistelmä ja muutenkin hienot :).

Anneli kirjoitti...

Todella kaunis huivi ja kukkien kera tekemäsi kämmekkäät :)
Nuo asusteet piristää, takkia, kuin takkia !

sirimi kirjoitti...

Kaunis huivi ja kämmekkäät! Ihanan värisetkin :)

MariL kirjoitti...

Kauniin väriset neuleet, ja nuo kukat ovat ihan parhautta! :)

Sude kirjoitti...

Kyllä on soma setti minunkin mielestäni ja kappas vain, turkoosia :) Väri ei päässyt yllättämään :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

IHANAT

-maria- kirjoitti...

Kauniita ovat nämäkin! Väriyhdistelmä on kiva. Alpakan lämmön aistii tänne ruudunkin taakse!