tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

lauantai 12. marraskuuta 2011

A A A


Ravelryn Kahelit-ryhmässä on meneillään aakkoshaaste. Tarkoituksena on neuloa ohjeita aakkosjärjestyksessä. En ajatellut ensin osallistua ollenkaan, mutta yhtäkkiä huomasin, että minulla on ihana Arroyo-huivi puikoilla. Lanka on Villavyyhdistä ostamaani Louhittaren luolan Pohjan Akka -lankaa. Ihastuin tähän ensimmäisellä käynnilläni ja seuraavalla kerralla ostin vyyhdin lisää.Väri on nimensä veroinen eli Aurinko. Siksipä tämä on aakkoshaasteen tripla A: Arroyo, Pohjan Akka ja Aurinko.


Malli oli helppo ja nopea neuloa ja lanka oli pehmeää ja mukavaa. Onneksi ostin lankaa lisää, sillä yksi vyyhti ei olisi tähän hiviin riittänyt. Huivi valmistuikin muutamassa päivässä. Neuloin huivin 5,0 mm pitsi-Addeilla ja olisin voinut neuloa hieman suuremmillakin. Huivi aloitetaan pitsireunasta ja keskiosa tehdään llyhennetyin kerroksin. Ihastuin tuohon pitsin ja keskiosan väliseen reikäriviin. Se on jotenkin niin soma :-)


 Lankaa jäi kuitenkin 35 g ja päätin tehdä siitä kämmekäsparin huivin seuraksi. Kämmekkäissä on kaksi kokonaista mallikertaa ja reunat ohjeen mukaan. ranteeseen neuloin neljä reikäriviä eli kunnes lanka loppui. JOuduin tosin purkamaan päättelykerroksen ja sitä edellisen, että sain riittävän pitkän langanpään sivusaumojen ompeluun. Jätin peukalolle aukon, joten kädenkin saa tarvittaessa lämpöiseen.


Tämä oli todellinen hyvän mielen projekti.upea väri, kaunis malli, ihana lanka ja valmistui nopeasti. En osaa itse pitää keltaista ja huomaan, että varsinkin tähän aikaan vuodesta minulla on suuri keltaisen nälkä. Sitä on ihanaa neuloa, mutta en tiedä mihin niitä neulomuksia sitten laittaisin. Tämä ei tosin kauaa etsinyt omaa paikkaansa. En itse keksinyt, kenelle se olisi menossa. Hyvä ystäväni kuitenkin näki sen pingotusvaiheessa ja ihastui siihen. Hänen tyttärensä saa sen kuulemma joululahjaksi.

Tämä on 18. huivini tälle vuodelle ja eiköhän niitä muutama vielä valmistu ennen joulua. Kauniita huivimalleja on ihan liikaa :-). Mammutin blogissa on esitelty muutkin huivihulluttelun tulokset.

Tintti-tonttu on ryhtynyt jo tonttupuuhiinsa ja ensimmäinen pukinkonttiin menevä neulomus on päättelyä vaille valmiina ja toinenkin jo hyvällä mallilla valmistumassa. Mielestäni olen oikein hyvällä mallilla, kun ollaan kuitenkin vasta marraskuun alkupuolella. Useimmiten havahdun vasta joulukuun alussa miettimään näitä asioita.

16 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Upean väristä lankaa! Taisin hiplata noita vyyhtejä minäkin... :)

Täälläkin tonttu ahertaa, pitkästä aikaa ajattelin auttaa Joulupukkia vähän usemmallakin itsetehdyllä lahjalla.

Pirjo kirjoitti...

Aivan ihana huivi ja kämmekkäät. Kyllä tuollainen lämmin keltainen on jo värinä niin kaunis ja lämmittävä =)

Pinni kirjoitti...

Ihana! tuo lanka on ihan superihanaa ja huivin malli myös.

Simpura kirjoitti...

Ihana väristä lankaa, eikä neuleetkaan langan varjoon jää :)

Zzz kirjoitti...

Nättiä on, nättiä ♥. Minäkään en osaa käyttää keltaista, mutta on se silti kaunista :).

Susanna kirjoitti...

Minäkin tykkään langan väristä. Sopii näin pimeään aikaan. Antaa jonkinsorttista valohoitoa!

Pitäis itse kutoa pian kangaspuissa joululahjoja vielä muutama patalappujen lisäksi. Sitten on tämäkin tonttu ahertanut! :)

KristiinaS kirjoitti...

Toi huivi ON kaunis (livenä nähnytkin sen). Väri on niiiin kiva keltainen, harvoin näkee just jetsulleen keltaista väriä.
Kiitos messuiluseurasta.
Turkoosi norsukin on jo virkattu;)

Ingi kirjoitti...

Kaunis ja pirteä kokonaisuus! Ihanan mallinen huivi.

Auli kirjoitti...

Tosi ihana keltainen väri. Huivi on myös kaunis, reunus on tosi hieno yksityiskohta siinä ja kämmekkäät hienot

MariL kirjoitti...

Onpas siinä ihana väri langassa! :)

Rentukka kirjoitti...

Tuon keltainen on ihana, energinen ja aurinkoinen väri. Pitääkin tutustua noihin "pitsi" Addeihin, niilläkö on helpompaa tehdä pitsineuletta?

Enya kirjoitti...

Todella nàtti huivi, niin malli kuin vàrikin!

Hepsi kirjoitti...

Tosiaan aurinkoisen ihana huivi! =)

outiriina kirjoitti...

tosi kaunis :)

Kisa kirjoitti...

Ihanan värinen huivi ja kämekkäät :)

Marika kirjoitti...

Oi! Tosi kauniita! Kaksiko vyyhtiä riitti näihin? Mä kun hamstrasin lauantaina pari vyyhtiä samaa lankaa (toisessa sävyssä kylläkin) ja mietin huivin neulomista. Jos vaikka vähän sua matkisin. Tuo keltainen värikin on kyllä jotain ihan mieletöntä! <3