tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

torstai 15. joulukuuta 2011

Näy pimeässä!


Tämä syksy ja talvi (?) on ainakin täällä etelässä ollut hyvin pimeä. Tällä hetkellä tuntuu, ettei päivänvaloa juurikaan näe. Maanantai-aamuna istuttiin Pojan kanssa aamupalapöydässä kahdeksan maissa ja hän kysyi, miksi piti herätä keskellä yötä. Yöeläimeksi tässä itsensä tuntee. Olisi paljon mielummin karhu ja talviunilla. Tosin mahtavatkohan karhutkaan saada kunnolla unen päästä kiinni näillä keleillä?

Autolla ajaessani olen monta kertaa säikähtänyt yllättäen eteen tullutta jalankulkijaa. Tien pinnan kimallellessa sateen jäljiltä ja vastaantulijoiden valojen häikäistessä ei ole helppoa nähdä pimeinä kulkevia jalkamiehiä. Olenkin sitä mieltä, että kaikkien pitäisi kulkea heijastinliiveissä, niin että näkyisivät kunnolla. Koirilla ja lapsilla on usein heijastin tai heijastava puku päällä, mutta liian monet aikuiset unohtavat suojata itsensä. Autoilija ei näe sinua, vaikka sinä näkisitkin auton.

Siksi pyörittelinkin heijastinruusukkeita loistamaan pimeydessä. Nämä kaikki ovat lähteneet maailmalle ja toivottavasti ilahduttavat saajiaan. Olen jossain vaiheessa ostanut Prymin rosee-pitsin kudontakehyksen ja pääsin viimein sitä käyttämään. Heijastinnauhaa löytyy omista varastoista ja villalankaakin on muutama nöttönen. Kukkien pyöritteleminen sujui aika nopeasti. Työläin vaihe taisi olla hakaneulan ompeleminen. En ehtinyt punnita kukkia, mutta arvioisin niiden painoksi n. 10 grammaa. Taidan itse kuitenkin pitää enemmän virkatuista heijastinkukista.

Kiitokset mukavista kommenteistanne edelliseen postaukseen. Toivottavasti Blogger pian taas asettuu aloillen ja näyttää blogini kaikille kiltisti. Kertokaa, jos näin ei käy, niin alan kiusata ylläpitoa.

Viikon päästä päivä alkaa jo pidentyä!

9 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Täällä ilmoittautuu yksi heijastinten käyttäjä! (Kuten toki tiesitkin ;-) ) Mutta niin se vaan mullakin alkoi heijastinten käyttö silloin, kun itse aloin istua siinä etupenkillä ja todella tajusin, ettei sieltä ratin takaa kyllä oikeasti tahdo pimeässä nähdä jalankulkijaa. Eli hyvä, että tästä asiasta muistutellaan.

Lila kirjoitti...

Minä olen kun joulukuusi, joka puolella heijastimia :) rakastan itseäni ;)
Ihania nuo heijastimesi!
Meillä on siskon kanssa tapana joka joulu lahjoa toisiamme kivalla heijastimella. Aina kun noita tahtoo kadota myös...
Mukavaa viikonloppua! Nähdäänkö alku vuodesta?

Zzz kirjoitti...

Minulla on varmaan kymmenen heijastinta yhteensä, kun lasketaan repun heijastinraidatkin mukaan.

Kyllä paljon auttaa huomioimisessa, jos edes joku välähtää pientareella mustiin pukeutuneessa jalankulkijassa pimeässä sateella......

Oranssi kirjoitti...

Olen pari kuukautta käyttänyt aina ulkona heijastinliiviä. Läheiset saavat SeeMe:stä tilaamiani ostoheijastimia joululahjoiksi.

Mulla näkyy Firefoxilla blogisi huonosti. Pohja on valkoinen paitsi on yksi musta laatikko, jonka siirtyminen tekstin alle haittaa lukemista. Tihrustin alareunasta tekstit...

Pinni kirjoitti...

Kauniita heijastimia. Mielläkin niitä käyttää koko perhe, koira mukaan lukien. Täällä maalla kun ei ole katuvaloja, saati sitten jalankulkijoille omaa kaistaa, niin on pakko käyttää heijastimia. Ja toivoisin, että kaikki muutkin käyttäisi. On pari kertaa kotiin ajellessa hypännyt sydän kurkkuun, kun on tajunnut, että siinä meni ihminen.. Siis ohi, ei alle. :D

KristiinaS kirjoitti...

On se sinikukkalaatikko edelleen tuossa keskellä ruutua. Se siis on paikoillaan mutta ku tekstiä rullaa niin teksti menee sitt sen päälle. Se ruutu on siis alla. Kyllä lukeen pystyy ku pitää tekstin sen laatikon alapuolella ja nostaa lukemisen myötä.

Heijastimia otin tännekin mukaan ku illathan on sysipimeitä eikä täällä ole katuvaloja. Enhän mä nyt pimeässä paljon kulje mutta viime lauantaina konserttiin mennessä oli aika pimeetä ku kuu ei vielä valaissu, ja autohan tolla polulla vastaan tuli. Kyllä se mutt näki hyvin ku heijastin vilahti.

Pia kirjoitti...

Totta puhut pimeydestä ja heijastinten käytöstä! Nyt on onneksi tullut paljon käyttäjiä heijastinliiveille, jotka eivät ehkä ole kaikkein kauneimpia, mutta taatusti tehokkaimpia. Heijastinruusukkeesi sitä vastoin ovat vastustamattomia!

Sude kirjoitti...

Kiitos oikein paljon paketista. En kyllä itse muistanut asiaa ollenkaan.
Nolo tunnustaa, ettei minulla ole ollut heijastinta, mutta nytpä on :) Kyllähän se mielessä on ollut, kun koiran kanssa käyn tuolla pimeällä tiellä iltapisu-lenkillä. Täytynee nyt innostua ja laittaa toinen vielä roikkumaan jonnekkin alemmas. Koiralla kyllä on heijasti valjaat, mutta eikö tuo oma henki sitten muka ole yhtä arvokas, hmmm:)

Jokke kirjoitti...

Kiitos paljon! Paketti on perillä Jokkemaassa (jossa EI tietenkään ole pimeää, vaan aurinko paistaa aina). Ulkomailla liikuttaessa heijastimet ovat tarpeen.