tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Laiska Kati


Kuten niin monet muutkin, tein Laiska Kati -huivin aka Lazy Katy (Ravel-link). Suomenkielinen ohje on ollut Modassa (4/2011), mutta kuva on niin onnettoman huono, ettei huivista saa mitään käsitystä. Olinkin iloisesti yllättynyt, kun hoksasin että Ravelryssä monissa projekteissa pyörivän kauniin huivin ohje löytyy omasta lehtipinosta. Ohje ei ihan auennut ensimmäisellä lukemalla, mutta työn edetessä ymmärryskin kasvoi. Mutta  kertokaahan viisaammat, mitä reunasilmukalle pitää tehdä. Ohjeessa puhuttiin reunasilmukasta, mutta siinä ei mainittu, pitääkö se neuloa vai nostaa neulomatta. Ärsyttävää.


Nimen perusteella kuvittelin, että malli on poikkeuksellisen helppo laiskalle neulojalle, mutta ei se ollutkaan ihan ongelmaton. Muutamaan kertaan jouduin sovittelemaan silmukoita ja laskemista riitti. Olen monta pitsihuivimallia kuvaillut loogiseksi ja miettinyt, ovatko kaikki sellaisia. Tämä ei sitten ollutkaan looginen ja logiikkaa rakastavana yritin tehdä siitä sellaisen - huonola menestyksellä.  Välillä jouduin purkamaan pitkiä pätkiä, kun yritin sovitella kavennuksia kohdakkain. Olisi vain pitänyt seurata ohjetta ajattelematta yhtään mitään.


 Lopputulos on kuitenkin kaunis ja mieluisa. Lanka on ohjeen mukaista Regian Hand Dye Effect lankaa ja sitä kului 77 grammaa. Enpä muistakaan, milloin olisin viimeksi tehnyt mitään täysin ohjeen mukaan ja ohjeen mukaisella langalla. Vaihtelua tämäkin :-). Tämä on Hullun HuiviVuoden 18. huivi.

Pukin konttiin sujahtaa tämäkin huivi. Tällä tontulla kiireet jatkuvat, mutta onhan tässä vielä melkein kaksi viikkoa aikaa.

23 kommenttia:

Heli / Neuleaddiktio kirjoitti...

Onpa kyllä kaunis huivi! Just sopivasta langasta tehty :)

Ingi kirjoitti...

Kauniin huivin olet tehnyt! Itsellänikin on tuota lankaa, ajattelin myös neuloa joskus huiviksi.

Auli kirjoitti...

Hieno huivi ja samat sanat kuin jo Ingi sanoi, itselleänikin on tuota lankaa. Pitääkin tutkia ohjetta Modasta. Jos nyt ihan suoraan sanotaan ei malli nyt ihan laiskalta näytä ja voin hyvin kuvitella että siinä pitäisi olla logiikkaa!

Anonyymi kirjoitti...

Komea huivi ja värit vaihtuvat hienosti!
totesi äitimuori

Lila kirjoitti...

Oi miten ihana <3

Zzz kirjoitti...

Mahtavan hienot väritkin :)

Mallaviri kirjoitti...

Onpas kiva huivi!

KristiinaS kirjoitti...

Kaunis on ja saaja voipi olla iloinen.

Reunasilmukka neulotaan jatkotarpeen mukaan, eli poimitaanko siitä, ommellaanko sauma vai mitä sille tehdään, tai jos jää vaan olemaan reunassa niin minkänäköisen siitä reunasta haluaa.
Reunasilmukkaa ei lasketa mallineuleen silmukoihin vaan se on ihan ns. ylimääräinen silmukka, kuten vaatteessakin reunasilmukka käytetään saumaan eikä vaatteen mittoihin.

KristiinaS kirjoitti...

Joku häiriö sulla täällä: se sininen kukkaketo on keskellä ruutua omana laatikkonaan, niin että kun rullaa niin välillä kirjoitus on sen päällä. Firefoxill ja IE:llä samanlainen, ja siinä toisessakin blogissasi sama juttu (tietysti kun lähde on sama) Tämä on ollut pari päivää.

Tintti kirjoitti...

Äitikin valitteli jotain ongelmia.
En ole mitään säätöjä tehnyt, josten jotain mystistä on tapahtunut. Itse näen blogin ihan normaalisti kotoa Firefoxilla ja töissä IE:llä.

Voisikohan vika olla yhteyksissä eli sivu ei ehdi latautua tarpeeksi nopeasti. Olen itse huomannut, että joissakin blogeissa taustat jäävät teksin alle latausvaiheessa.

Kertokaahan muutkin, jos on ongelmia, niin yritän saada ne kuntoon.

kirjoitti...

Uau! que trabalho belíssimo! A cor, fio, modelo... adorei:)

bjinhos

Pinni kirjoitti...

Kaunis huivi. Minä ostin sen lehden vain tuon huivin ohjeen takia, mutta se ei sitten millään auennut minulle. Noh, lehdessä on paljon muitakin kivoja ohjeita ja voi olla, että joskus tuo huivikin vielä puikoille pääsee.
Tämäkin tonttu pitää itsensä kiireisenä jouluun asti neulomalla.

Raitalammas kirjoitti...

Kaunis huivi! Täytyy laittaa ohje muistiin.

Anonyymi kirjoitti...

Huivi on ihana! Mullakaan sun blogi ei näy oikein koti- eikä työkoneella.

t. Anu

jansku kirjoitti...

onpas upea huivi , niin hienon värinenkin ;)

Pirena kirjoitti...

Erikoisen kaunis huivi, värikin miellyttää minua.

Anonyymi kirjoitti...

Oim itenk aunis!
-akustiina

Nina / Kasoittain kirjoja kirjoitti...

Tosi kaunis malli ja ihanat ovat väritkin!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upea! Oma tekeleeni samaisesta ohjeesta ei näytä noin hienolta. Lanka loppui kesken, joten pitsiosa on omassani kapeampi.

t. Marika

Hepsi kirjoitti...

Kaunis huivi!
Jotain ongelmaa on sivullasi. Näen sen ihan niinkuin Kristiinakin. Musta laatikko pysyy keskellä.

-maria- kirjoitti...

Kaunis!

Smirgeline kirjoitti...

Suuritöisen näköinen, mutta erittäin kaunis on lopputulos.

ertzu kirjoitti...

kyllä on ihanan värinen huivi..mä löysin myös raverlystä paremman kuvan mitä oli lehdessä