tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Isälle


Lahjojen keksiminen isälle on aika haasteellista. Kun yritän kysyä, mitä hän mahdollisesti tarvitsisi, niin vastaus usein on: "Kaikkea on enemmän kuin tarpeeksi ja kaupasta saa sen, mitä tarvitsee." Äiti onneksi toimii vakoojana ja tuo minulle ideoita isälle sopivista lahjoista. Tällä kertaa äiti ehdotti, että virkkaisin isälle kalalangasta selänpesiminen.


Virkkaaminen ei oikein napannut, mutta koukkuaminen kyllä. Pesimen koukkusin kaksipäisellä koukkuamiskoukulla ympyränä (eipä tarvinnut ommella saumoja). Musta kalalanka meni edellä ja valkoinen tuli perässä. Ohjeita koukkuamiseen löytyy mm. Kauhavan kangasaitan sivuilta. Minulla ei ole kuin yksi kaksipäinen virkkuukoukku (5,0 mm) ja se oli lankaan nähden hieman liian suuri. Lopputulos on kuitenkin mukavan taipuisa ja epäilen, että kalalanka saattaa pesussa kutistua hieman. Päihin virkkasin lopuksi muutaman kerroksen kiinteitä silmukoita ja kädensijat myös kiinteillä silmukoilla. 15-säikeistä kalalankaa kului 89 grammaa.


Pidän itse kovasti koukutusta pinnasta. Se on niin ihanan eläväinen. Lopputulos saa onneksi unohtamaan tekemisen yksitoikkoisuuden.

Seurakseen koukuttu selänpesin sai Rantakoski Designsin Marlene Dietrich -pyyhkeen. Meinasin ensin ostaa Kekkosen kuvalla varustetun pyyhkeen, mutta sitten ajattelin, että isä ehkä kuitenkin mielummin kääriytyy Marleneen. Tyytyväinenhän tuo lahjaansa vaikuttaa olevan. 

Nyt voi vähitellen paljastella näitä tonttutouhujakin :-)

Hauskaa joulun jatkoa kaikille!

8 kommenttia:

TiiQ kirjoitti...

Koukkuaminen on mulla vielä kokeilematta, pitäisi varmaan ottautua. Selänpesin pitäisi tehdä veljen rantasaunalle. Tosi kiva setti, tykkään kovasti Marlene-pyyhkeestäkin.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpas äitisi antanut mahtavan idean. Ihana myös tuo pyyhe ja sopii hyvin väreiltään pesimeen.

-maria- kirjoitti...

Kiva tuli selänpesimestä.

Saatan haluta joskus oppitunnin pyörönä koukkuamisesta! Muutenkin tuota koukkuamista pitäisi kyllä kokeilla.

Hane kirjoitti...

Ihan mahtava ! Tarvii varmaan kokeilla tuota ensi jouluna, kun on noita miehiä "joilla on jo kaikkea ja ihan tarpeeksi" minunkin suvussani ;o) Kiitos ideasta !!!

Anitta kirjoitti...

Selänpesin onkin kaunis ja käytännöllinen lahja. Koukkuamista en ole vielä ainakaan ehtinyt kokeilemaan.

Eija kirjoitti...

Mukava lahja, jospa itsekkin joskus kokeilisi koukkamista.
Niin ja kyllä kalalanka kutistuu hyvinkin...

kirjoitti...

Achei uma idéia muito boa! Nunca tinha visto essa peça feita a mão. Ficou super bonita:)

bjinhos

ArualMaria kirjoitti...

Todella hieno selänpesin! Koko setti on tyylikäs. Ja koukkuaminen on kyllä aika kivaa... :)