tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

tiistai 27. joulukuuta 2011

Sukkia suvulle


Sukkasadon aikana en saanut kuin vaivaiset kaksi sukkaparia aikaan. Ei sukituttanut sitten yhtään. Eikä olisi sukituttanut senkään jälkeen, mutta menin tiedustelemaan veljen vaimolta, mitä itsetehtyä täti voisi laittaa joululahjapakettiin - Sukkia! Kaikille tytöille (hän mukaan lukien) sukkia!


Eipä siinä sitten muu auttanut kuin ryhtyä sukkia neulomaan. Ravelryn aakkoshaasteissa oli b-kirjain meneillään ja sitä kautta löysin Hannan hauskan Broken seed stitch -mallipinnan. Löysin Lankavakasta sopivan värisen kerän Regian Fjord-lankaa. Sen kaveriksi kaivoin omia ja -marian- Maija-varastoja.

Ensimmäisenä valmistuivat vaaleanpunaiset sukat. Niiden oli tarkoitus mennä vanhimmalle veljentytölle, mutta niistä tuli hieman liian isot. Väritykseltäänkin olivat sellaiset, että alkoivat kertoa haluavansa äitini sukkalaatikkoon. Ei auttanut muu kuin jatkaa tikuttamista. Malli oli onneksi sen verran helppo, että valmista tuli aika nopeasti, mutta samalla sen verran mielenkiintoinen, ettei tullut tylsistyminen matkan varrella.


Pienin veljentytöistä sai tutut junasukat. Paksummasta langasta tehtyinä, niistä tuli isommat. Saattavat olla vielä vähän liiankin isot, mutta parempi niin päin. "Makkarasukat" olivat ensimmäisenä toivelistalla, kun ovat kuulemma ainoat, jotka pysyvät jalassa.


Viimeiseeen isompaan sukkapriin ei riittänytkään Fjord-lankaa koko matkalle, mutta yhdistelin muista sukista ylijääneitä lankoja raidoiksi. Yritin harjoitella erilaisia langan yhdistämistapoja välttääkseni tuhannen langanpään päättelyn, mutta en oikein onnistunut. Jouduin kuitenkin pujottelemaan niitä hörhöttäviä langanpäitä ja lopputulos olisi ollut kauniimpi perinteisellä päättelyllä. Harjoitukset jatkukoot. Lankaa viiteen sukkapariin meni yhteensä 360 grammaa, joista 150 grammaa Fjordia.

Aika hyvä saavutus ihmiseltä, jota ei yhtään sukituttanut. Nyt en kyllä hetkeen aio neuloa yhden yksiäkään sukkia! Onneksi olen ollut sen verran kiltti, että löysin joulupaketistani tällaiset punaiset ihanuudet lämmittämään omia jalkojani. Kiitos!

10 kommenttia:

Kangaskasa kirjoitti...

Aivan mahtavan upeita sukkia! Kiitos linkistä!

KristiinaS kirjoitti...

Hyvä aikaansaannos, onnittelut. Kiva kun sait itsellesikin nätit sukat pukinpaketista.
Mä etsin ja etsin mallia mun appelsiinisukkiin, löysinkin sitten. Ja sen jälkeen tupsahteli kivoja palmikkomalleja muutama lisää. Olisivat tulleet heti niin ois voinu valita.
Ai ai, mullakin olis ollu Maijaa joutilaana, siellä mun lankakaapissa, keltasta ja punasta ja oranssia.
Lokoisia loppuvuoden päiviä!

Zzz kirjoitti...

Hienoja !

Unknown kirjoitti...

Kiitos linkistä, näitä täytyy kokeilla! Hyvän näköisiä noi eisukituttavat sukkasi :)

Katju kirjoitti...

Hervoton aikaansannos. Mä en pysty samaan vaikka just nyt mua yllättäen sukittaa.

TiiQ kirjoitti...

Hieno sukkasato :-D. Minäkin kokeilin tässä jokunen aika sitten tuota broken seed stitchiä (pipoon), tekee kyllä neulomisesta mielenkiintoisempaa ja on eläväinen pinta.

-maria- kirjoitti...

Sukathan on mitä mainioin lahja ;-) Kivoja olet tehnyt, tuo pintaneule pääsee ehdottomasti kokeiluun täälläkin!

Inkeri kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Tuohan on mainio malli tehdä kirjoneuletta. Kokeilin jo muutaman kerroksen

Sude kirjoitti...

Tuo näyttää niin hienolta neulepinnalta, että sitä on kokeiltava. Jospa tuommoiseen saisi upotettua inhoamani Novitan lintulangat :)

ArualMaria kirjoitti...

Hurja läjä sukkia, hauskoja!