tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Punaista ja turkoosia


Kaikenlaista olen täällä tällä viikolla tohotellut, mutta mitään valmista ei ole tullut. Muutamat napit sain pitkästä aikaa pyöräytettyä, kun halusin antaa niitä pikkujoululahjaksi. Tein aiemmin millefioripötköt, joissa on pääkallo ja örkki, ja niistä riittää vielä nappiin jos toiseenkin - onneksi. On niiden pötköjen vääntäminen sen verran työlästä hommaa.


Poika teki jossain välissä tällaisen ihanan Marion. Kuvassa ei valitettavasti näy hieno M-kirjain lippiksessa. Lippiksen lipalle kävi huonosti, kun taittui ja murtui ja hukkui vieläpä päälle päätteeksi. Täytyy toivoa, että se löytyy vielä jostain sohvan alta. Eiköhän sen saisi liimattua niin, että pysyisi taas jonkin aikaa. Kateellisena aina seuraan Pojan tekemisen ennakkoluulottomuutta ja rohkeutta. Hän vaan ryhtyy toteuttamaan ideoitaan ja on lopputulokseen aina tyytyväinen. Täytyy taas hankkia lisää massaa :-).


Jonkinasteisesta langanostamattomuuspäätöksestä huolimatta olen ostanut lankaa. Villavyyhdistä kävin hakemassa ihan varta vasten lankaa Miehen joululahjaa varten.  Vieläkin tuntuu oudolta ostaa lankaa jotain tiettyä käyttötarkoitusta varten. Ehdin aloittaa työn ennen kuin sain langoista kuvia otettua. Cascade 220 Superwash Sport on aivan ihanan tuntuista ja mukavasti neuloutuvaa lankaa. Mutta tästä lisää myöhemmin.


Eilen oli taas Silmä, pisto, tikki, takki -markkinat Tieteiden talossa. Annoin itselleni jo etukäteen luvan ostaa lakaa, jos sopivaa tulee vastaan. Ilun hyllyistä pisti heti silmää ihana turkoosi-punainen merino-kashmir-sukkalanka ja se oli pakko saada. Tästä tulee varmaan huivi jossain välissä. Oli vaan niin mun värinen (en ole siis ihan kokonaan muuttanut ostoskäyttäytymistäni).


Mutta jo toistamiseen tämän viikonlopun aikana ostin lankaa tiettyä ohjetta ja projektia varten. Järjestelin perjantai-iltana Ravelry-jonoani ja muistin taas ihanat Double Heelix -sukat. Omasta varastosta ei löytynyt sopivaa lankaparia ja tartuinkin heti Ilun HanDuo-tarjoukseen, kun sen huomasin. Kaikista vaihtoehdoista sai itse valita mieluisimmat kaksi ja päädyin tuttuun ja turvalliseen turkoosin ja petrollin yhdstelmään.

Neulomiset eivät ole oikein menneet putkeen. Molemmat työn alla olevat huivit ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia ja päänvaivaa. Suurimmat ongelmat ovat toivottavasti jo takana päin.

Mukavaa sunnuntaita!

10 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Hauskoja nappeja! Ja tuo pojan tekemä Mario on ihan huippu!
Ja ah! mitä lankoja....

Zzz kirjoitti...

Mahtavia nappeja ja hieno Mario :). Eikä langatkaan ole hassumpia :).

KristiinaS kirjoitti...

Terveiset Pojalle, hienon ukon tehnyt:)
Juu, osta vaan lankaa ku voit;) Mä en tarvitse just nyt mitään ku mulla on peittolangat ja alpakkapuseroon, mutta ku olis kiva ihan vaan ostaa lankaa . . . .

-maria- kirjoitti...

Langan lisääntymistä ei voi estää :)

alarwyn kirjoitti...

Ihania lankoja! Ja nappeja ja Mario! :D

Eija kirjoitti...

No komioita nappeja nämäkin:)

Muuten, mä en sit laittanutkaan nappeja siihen työhöni, vaik olishan ne sopinutkin, mut ne olis tietty jo tarvinnu olla:/ kun tein sitten niillä materiaaleilla mitä kotoota löyty.

Mari kirjoitti...

Vau mitä nappeja! Ja hurmaavia lankoja :)

Oranssi kirjoitti...

Mulla tytär kanssa innostunut massailemaan. Yritän olla puuttumatta asiaan, annan harrastaa.

Teit ihmeellisen hienoja nappeja. En ikinä osaisi itse. Matta, hei, ihan kaikkea ei tarvitsekaan osata. Voi hyvillä mielin ihailla toisten kätten töitä.

kirjoitti...

Fiquei com medo dos seus botões rss Muito legal essas peças.

Achei as cores dos fios lindas!
Bom tricô:0

bjinhos

Jokke kirjoitti...

Vautsinapit!