tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Tuparilahja


Ystäväni uudisti keittiönsä ja vietti eilen illalla uuden keittiön avajaisia. Täytyy sanoa, että muutos vanhasta on hyvin suuri ja erittäin onnistunut.

Tein lahjaksi keittiön tummiin sävyihin sopivat patalaput, tiskirätin ja hankaimen. Viimeksi mainittu on englanniksi scrub, mutta en ole ihan varma siitä, mikä olisi paras nimitys suomeksi. Paketiksi virkkasin pienen korin, jossa voi säilyttää keittiön tasoilla pyöriviä kodittomia tavaroita.

Patalaput virkkasin Tyyne-mummon mallilla. Langat kaivoin jämälankakorista. Musta on Kotiväkeä, valkoinen on jotain tuntematonta merseroimatonta lankaa. Painoa lapuilla on yhteensä 89 grammaa. Virkkuukoukku oli 2,5 mm.


Tiskikukka on neulottu samaisesta valkoisesta mysteeripuuvillasta, joka sai seurakseen yhtä salaperäistä mustaa lankaa. Molemmat ovat merseroimatonta puuvillaa.  Neuloin kukan 3,5 mm puikoilla ja siitä tuli mukavan ohut ja imukykyisen tuntuinen. Painoa tiskikukalla on 26 grammaa.


Olen monessa blogissa lukenut hyvistä kokemuksista akryylisistä hankaimista ja päätin sellaisenkin lahjaan lisätä. Halusin pitäytyä mustavalkoisissa väreissä ja neuloin kahta eri akryylilankaa yhdessä. Ensin minulla oli 3,5 mm puikot, mutta vaihdoin ne pian 4,0 mm. Jos en olisi ollut niin laiska, olisin vaihtanut vielä isompiin. Lankaa tähän meni 18 grammaa. Lanka ja puikot nitisivät ja natisivat ja päätinkin, että akryyliä ei tähän taloon enää tule. Katsotaan saanko noitakaan järkevästi tuhottua vai pistänkö poistoon. Jos jotain neulontarangaistusta joskus tarvitsen, niin olkoon se akryylilangan neulominen liian pienillä puikoilla.

Korin virkkasin matonkuteesta ja koristeeksi virkkasin kukan pellavalangasta. Tämä lanka on äitini jämiä ja on vanhempaa kuin minä. Todellista vintage-lankaa siis :-). Matonkudetta meni 144 grammaa ja kukka painaa 5 grammaa. Lopuksi pujotin vielä matonkuteesta kantokahvat, jotka voi halutessaan helposti ottaa pois. Tosin voihan tuon korin laittaa vaikka roikkumaan jostain.

Äiti oli taas huolissaan lahjan valmistumisesta, mutta tällä kertaa se ehti ihan ajoissa valmiiksi ja mukaan erittäin hauskoihin juhliin.

20 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Ihana lahja! Tyylikkäät patalaput ja kumppanit! Ja tuo kori on suloinen!

KristiinaS kirjoitti...

Kiva tuparilahja, tupareihin on vaikea keksiä lahjaa mutta sulla taas leikkas.
Hankain = veneen airon se koukku;)

Auli kirjoitti...

Kiva lahja! Pitää muuten vielä kehua niitä tiskikukkia: ne on olleet ahkerassa käytössä helmikuusta asti ja ne on ehdottomasti lempikeittöliinoja. Jollakin tavalla se pyöreä muoto on tosi hyvä käteen! Niitä meinaan taas kutoa muutaman

Anonyymi kirjoitti...

Näpsä ja kaunis tuparisetti! Tuollainen tekee keittiöstä kivasti yhtenäisen näköisen. En ollut tuollaisesta hankausjutusta kuullutkaan. Siis sopiiko se tasojen vai astioiden hankaamiseen?

p.s. Pohdin tänään taas kalalankaa, voisiko siihen yhdistää sisalnarua.. Sitäkin kun varastoista löytyy ;)

Katju kirjoitti...

Kivat lahjat!

Mallaviri kirjoitti...

Onpa kiva kokonaisuus! Tuota pannulappua pitää kyllä joskus kokeilla. Toivottavasti aivot eivät nyrjähdä :-)

Hepsi kirjoitti...

Kiva ja kaunis tuparilahjasetti!

Anonyymi kirjoitti...

Todella ihanat lahjat olet ystävällesi tehnyt.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana lahja ystävällesi.

sirimi kirjoitti...

Kyllä on ihana tuparilahja! Niin monta tarpeellista tavaraa kauniissa korissa. :)

Zzz kirjoitti...

Hieno tuparilahja :).

Saksipussi alempana on myös kiva juttu. kun sakset ovat tosiaan aina hukassa. Heti tuli mieleeni, että minun pitäisi ripustaa se ilmoitustaululle ja lappu otsaan, että sakset ovat ilmoitustaulussa kiinni...:D.

Mari kirjoitti...

Mahtaa saaja hyristä tyytyväisyydestä! Voi miten hyvältä nuo Tyynet näyttää mustavalkoisina, pitäisiköhän mun tehdä Tyynen lappuja, ettei vaan ohje häviä muistista :)

tia kirjoitti...

Ihana lahja, perinteistä, mutta uudet väriyhdistelmät.

kirjoitti...

Adoro esses paninhos. Ficaram ótimos com essa mescla!

bjinhos

Maikki kirjoitti...

Voi että ihana lahja!

Sulotar kirjoitti...

Kiva lahja tupareihin. Saaja on varmaan tyytyväinen. En ole koskaan kuullut hankaussienestä... aina jotain uutta ja mielenkiintoista.

susamaria kirjoitti...

Tää on niin kiva ja käytännöllinen tuparilahja! Erityisesti tykkään tuosta patalapusta, joka mustavalkoisena näyttää varsin modernilta :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olen Amber Shaw. Täällä suosittelen teitä kaikkia Otto-edustajille Mobil Funding Inc. -yrityksestä, joka on vihdoin hymyillen kasvoni myöntämällä minulle 15 000,00 euron lainasumman erittäin alhaisella korolla. Lisätietoja hänestä tänään sähköpostitse: mobilfunding1999@gmail.com ja kiitos myöhemmin, koska hän on todellakin luotettava mies.

Jānis Kristīne kirjoitti...

Hei kaverit, haluaisin sanoa suuret kiitokset LAPO MICRO FINANCElle, joka antoi minulle lainan sairaan lapseni hoitoon. Olen niin iloinen, että tapasin LAPOn tänään, ota heihin yhteyttä sähköpostitse, jos tarvitset pikalainaa: lapofunding960@gmail.com
Whatsapp +447883183014

Liberty private funding kirjoitti...

HELLO Loan Offer Alert For Everyone! Are you financially down and you need an urgent credit/financial assistance? Or are you in need of a loan to start-up/increase your business or buy your dream house. GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. WhatsApp:+447535135409 Email: Libertyprivatefunding@gmail.com , they are Reliable, Fast in communication and Trusted.