tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Jämälangoista eroon

 Kiitokset kaikille mukavista kommenteistanne! On niin kiva kirjoitella näitä juttuja, kun niitä käy joku lukemassakin. Olen löytänyt myös monia uusia kivoja tuttavuuksia.

Olen täällä tämän kuun aikana yrittänyt saada jämälankavarastoani hieman pienemmäksi. Tässä muutamia pieniä töisä, jotka ovat valmistuneet kuluneen viikon aikana.

Tiskikukkkaset neuloin vaaalituloksia jännittäessäni. Piti olla käsille jotain riittävän yksinkertaista tekemistä, kun ei jouten voinut olla. Lankana on Novitan Bambu, joka alkaa onneksi olla aikalailla käytetty. Onneksi! Ei ole minun lankaani tämä. Kukkaset painavat yhteensä 36 grammaa. Tein ihan ohjeen mukaisilla silmukoilla, joten näistä tuli aika pienet. Pitää sotkea siis vain vähän.Olen jo pitkään ihaillut African Flower -mallia ja suunnitellut tekeväni siitä yhtä ja toista. Päätin kokeilla mallia näihin patalappusiin. Malli on aika helppo ja nopea ja mielestäni erittäin kaunis. Patalaput eivät tosin pärjää tositoimissa ja varmaan päätyvät veljentyttöjen leikkimökkiin. Lankana on tiskikukista jäänyttä Järbon Soft cottonia ja valkoiset ovat jotain puuvillalankaa. Paino sama kuin kukkasilla eli 36 grammaa.


Sitten vielä pari sytomyssyä. Nämäkin ovat sopivan aivotonta tekemistä niihin hetkiin, kun ei jaksa miettiä yhtään mitään. Sininen lanka on Schachenmayrin Micro Bamboo Sprayta, jota ostin viime keväänä Tallinnasta ihan sytomyssyja varten. Valkoinen lanka on oletettavasti Novita Alabamaa, jota sitäkin vielä löytyi varastosta. Nyt harmittelenkin, etten ole aiemmin yhdistänyt tuota sinistä valkoisen kanssa, kun yhdistelmä on ihanan raikas. Onneksi tässä viimeisessä sitten. Painoa myssyllä on 42 grammaa.


Punainen lanka on samaista Schachenmayrin Micro Bamboo Sprayta samaiselta Tallinnan reissulta. Tämäkin sai seurakseen luonnonvalkoista Alabamaa ja leikitelin raidoissa kohopylväillä. Pitää vähän olla vaihtelua välillä, ettei ihan tylsisty. Lankaa kului yhteensä 53 grammaa.


Valmiina on myös muutama peittopala, josta kuulette myöhemmin lisää. Keskeneräisiäkin jämätöitä on ainakin kaksi (onko niitä todellakin vain kaksi??). Nyt täytyy siirtyä välillä ompelukoneen ja kangaspuiden ääreen. Kunhan vain saisin päätettyä kummasta aloitan.

Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

Aava kirjoitti...

Nuo tiskikukkaset ovat kivoja. :) Sinulle on pieni tunnustus blogissani. Aurinkoista päivää!

Katja81K kirjoitti...

Todella nätin näköisiä tiskikukkasia...ei ehkä meilläkään suosita kuin tuota mikrokuituliinaa, mutta ihan piristävä ruiske koristeeksikin. :D
Jos jotain positiivista niin ainakin jämälängoista pääsee eroon mukavasti!
Kiitoksia blogi sivuillani käyneenä ja kommenttia pistäen... en varmaan tullut ajatelleeksi että ohjekin löytyisi mahdollisesti novitasta...pitääpä katsella jos sattuisi kohdalleni tulemaan! Kiitoksi vielä kerran vastaamisesta ja saa piipahdella muulloinkin! :D

Auli kirjoitti...

Hyvää viiko nalkua sinullekin. Mullakin oli tiskikukkalangat mukana kun olin poissa kotoa viime yön, mutta en ulkona käppäilyltä ehtinyt ikinä siihen vaiheeseen!

Zzz kirjoitti...

Onpas tullutkin paljon valmista :). T

Sari kirjoitti...

Tiskikukkalangat täälläkin on ollut pääsiäisreissulla mukana mutta kovin vähän on saatu sillä saralla aikaan! Kauniita työntuloksia sinulla taasen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hienosta uudesta, nimityksestä :)
Oi kun nuo tiskikukat on kauniita. Ja oletpas ollut ahkera, kun näin paljon uutta esiteltävää on :)