tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

lauantai 17. joulukuuta 2011

Sun in cold water


Tämä Sukka-Puffa kerä on jo jonkin aikaa pyörinyt käsityökorissa etsimässä omaa malliaan. Halusin tehdä siitä huivin, kun värit ovat niin ihanan vahvat ja raikkaat. Värjäyserän nimi onkin La Dolce Vita. Mallia vaan ei tahtonut millään löytää. Saajakin oli jo tiedossa ja aika alkoi loppua.


Sitten onneksi näin Ravelryssä TiiQ:n upean verenpunaisen huivin ja löysin mallini: Sun in cold water (ravel-link). Noudatin ohjetta aikalailla kirjaimellisesti ja aloitin virkkaamalla toooodella pitkän ketjusilmukkaketjun. Siitä ketjusta olisi poiminut silmukat melkein kahteen huiviin, mutta parempi näin. Innostuin taas niin tuosta pitsireunasta, etten malttanut laskea työtä pois käsistäni ja se valmistuikin aika nopsasti. Pistin aivot off-asennolle ja tein juuri niin kuin kaaviossa käskettiin. Mallikerran reuna oli selkeä, joten tasaisin väliajoin pääsi korjaamaan virheet muutaman silmukan purkamisella. TiiQ:n rullausvaroituksista huolimata neuloin huivin yläosan sileällä oikealla ja virkkasin reunaan rapuvirkkausta. Rullasihan se jonkin verran, mutta ei ihan mahdottomasti. Lankaa kului 77 grammaa ja neuloin huivin 5,0 mm pitsi-Addeilla.


Pingotus ei sitten sujunut yhtään ja olisin tehnyt sen uudestaan, jos aikaa olisi ollut. Kovasti toivon joulupukilta pingotussettiä, jos se vaikka auttaisi tässä hommassa. Isompi mattokaan ei olisi pahitteeksi, kun yksi huivin kulma olisi pingottunut pidellämmekin, mutta matto loppui kesken.

Sain kuitenkin lahjan valmiiksi ja pakettiin ja saaja kehui huivia kauniiksi. Kuvat eivät tällä kertaa millään tavalla tee oikeututusta huiville, se on luonnossa paljon kauniimpi. Auringonkaipuuni tuli esiin tässäkin työssä, kun mallin nimi on Aurinko kylmässä vedessä. Valoa odotellen...

Viikko aikaa!!!

EDIT: klo 11.15: Olen muuttanut blogin taustan. Näkyykö nyt paremmin?

18 kommenttia:

Heli / Neuleaddiktio kirjoitti...

Hyvännäköinen huivi :)

Hei semmosta pitää kysyä, että onko tuossa sun blogin taustassa jotain häikkää, vai kuuluuko sen ollakin pääosin valkoinen, vai kuuluisiko tuon kuvan mikä keskellä blogia näkyy (keskeltä musta, reunoissa kivaa kuviota) olla "levittäytyneenä" koko sivulla? Mulla näkyy silleen hassusti, että keskellä sivua on laatikko, joka näyttää blogin taustalta...

Simpura kirjoitti...

Ihana huivi!

Taustassa ei mielestäni mitään vikaa, eikä blogissakaan :)

-maria- kirjoitti...

Huivivillitys näkyy jatkuvan, kaunis huivi taas! :)

Muuten toimii nyt hyvin, mutta tausta on harmaa eikä se kuviollinen - onko tarkoituksella? Aikaisemmin viikolla oli mullakin häiriöitä päästä tänne! (Tai siis näkymä meni sotkuiseksi.)

Pinni kirjoitti...

Kaunis huivi. :) Minä taas olen päässyt tänne kokoajan ilman mitään ongelmia ja uskoisin, että blogikin on näyttänyt juuri oikealle kokoajan. Niin nytkin.

TiiQ kirjoitti...

Tosi herkullisen värinen! Kiva nähdä tämäkin reunustoteutus sen oman sävellyksen lisäksi, meinaan nimittäin tehdä tällä mallilla joskus huivin itsellenikin, on niin kaunis malli.

jansku kirjoitti...

oi voi, taas niin kaunis huivi ;)

Zzz kirjoitti...

Nätti huivimalli :). Blogitaustasi on minun kohdallani toiminut ihan ok koko ajan.

Sude kirjoitti...

Kovin on työteliään näköinen malli, mutta kaunis.
Minulla näkyy blogisi nyt hyvin, aikaisemmin oli keskellä musta aukko.

Lila kirjoitti...

Wau!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis huivi! Ogelissa oli kiva nähdä, oikein Hyvää Joulua!
t. Maijuke (Nikolain vääntäjä!)

Anitta kirjoitti...

Nyt näkyy hyvin. Aikaisemmin oli jotain kummallista.
Tosi kaunis huivi.

Unknown kirjoitti...

Kyllä olet taas neulonut niiin kauniin huivin, ettei sanotuksi saa :)

juuli kirjoitti...

Huivi on nätti!

Taustassa ei ole mitään vikaa, se on nyt valkoinen.

Omppu-pomppu kirjoitti...

Tuo on kivan näköinen huiviliini, mulla olisi lankaakin tuossa jämissä vielä huiviin. katotaas oiskos tosta tai laiskasta katista mulle miljoonanneksi huiviksi. Mies kiroo mun kenkiä, onneksi huivit menee pienempään kasaan, pipoistakin tuli jo kommenttia "tarviiko niitä olla niin monta" Mä tykkään mun tekemistä pipoista ;) Vaihtelu virkistää! Hyvää joulunodotusta Tintille!

Unknown kirjoitti...

Erittäin kaunis huivi näkyi hyvin :)

Oranssi kirjoitti...

Hyvin näkyy, kiva kun korjasit.

Hieno huivi.

Hyvää Joulua!

Kisa kirjoitti...

Kaunis huivi! Hauskaa joulua!

kirjoitti...

Uau! lindo de morrer! Adorei o modelito.

bjinhos