tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

lauantai 1. toukokuuta 2010

Hauskaa Flappua eiku vappua!


Täällä jatkuu Flapper hat -tuotanto. Malli on osoittautunut sellaiseksi, joka ihastuttaa ja monet ystäväni ovat pyytäneet minua tekemään itselleen ja lapsilleen hattuja. Kuudetta hattua virkatessani vasta huomasin, että olen lukenut ohjetta väärin ja omista hatuistani puuttuu kolme kerrosta. En vaan oikein tiedä, mihin niitä tarvitaan, kun tekemäni hatut istuvat päähän hyvin ja lieri tulee aikalailla silmille. Jos olisi kolme kerrosta lisää, hatun reuna olisi jo nenässä. Ohjeessa käytetty lanka on aika paksua (vitosen koukku) ja riittävän paksua lankaa ei tahdo löytyä. Olen virkannut löytämiäni lankoja kaksinkertaisina ja aina jännittä, onko lopputulos ollenkaan sopiva.

Innoituksen Flappereihin sain, kun lupasin virkata ystävälleni kesähatun ja yhdessä valitsimme tämän mallin. Hän sai viimein omansa, joka on virkattu kaksinkertaisesta M&K:n Eco Bomull langasta. Marjapuuronpunaista kului 105 g ja valkoista 22 g, yhteens siis 127 g. Virkkasin tosin valkoisen kukkasen hatun koristeeksi, mutta emme hoksanneet sitä tuohon kuvaan laittaa mukaan. Eli yksivärisen hatun saa kolmesta kerästä Eco Bomull -lankaa. Lanka on mukavaa virkata.

Virkkasin yhden hatun kaksinkertaisesta Hjertegarnin BlendBamboo-langasta ja kaksivuotiaan hattuun tarvittiin yksi lisäyskerros enemmän eli reunassa on 80 s. Lankaa meni 87 g eli tämä malli on hyvä lankasyöppö. Virkkasin hatun nelosen virkkuukoukulla ja se on tiukahko lapselle, jonka pääsnympäryn on 50 cm. Eipähän ainakaan putoa vaudissa :-) Nyt on tulossa toinen hattu samalle pikkuiselle samasta langasta.

6 kommenttia:

tia kirjoitti...

Taas on syntynyt kaunis hattu ja ei niitä kaikkia kerroksia ole pakko tehdä, jos on hyvä noin se on siinä. Jännä CD-laukku.
Hyvää Vappua.

Leena kirjoitti...

Tulin sanomaan hauskaa vapunpäivääsinulle myös. olit käynyt sitä minulle blogissani toivottamassa. aaamulla pistäydyin jo täällä ja avasin hattujesi ohjeenkin. Tuntui niin hankalalta. minä en oikein selviä noitten englantilaisten ohjeiden kanssa.

KristiinaS kirjoitti...

Järbo Soft Cotton on aikas paksua lankaa, kävisköhän se? Sitä saa Ogelista. Multa saisit alekupongin.

Teemu kirjoitti...

Kyllä toiset ehtii. Siisti blogi vaikken nyt hirveän kässyorientoitunut olekaan. Makeita (tintin)luomuksia näin tietämättömin silmin katsottuna. Vikaa kuukautta viedään...

Hilkka kirjoitti...

Kyllä onkin kiva hatun malli. Minulla ei oikein hatut onnistu ja pipo ei istu mun päähän. Taidan laiata tuota mallia jossakin vaiheessa.

kirjoitti...

Adorei esse tipo de touca; linda!!
bjinhos