tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Höpsötystä


Ei tässä ole kovin paljon viikon aikana valmista tullut, kun on kaikki aika mennyt blogien tutkailemiseen, Ravelryn ohjeiden selaamiseen ja pisteenä I:n päälle löysin YouTuben käsityövideot. Erityisesti minua viehättävät brasilialaiset ohjeet, pitkälti ihan kielen vuoksi. Mallitkin ovat välillä aika vinkeitä ja suomalaiseen ajatusmaailmaan sopimattomia.

YouTubesta sitten löytyi tämän viikonlopun höpsötykseen idea. Käytöstä poistettua cd-levyä voi käyttää osana virkkaustyötä. Alkuperäisessä ohjeessa tehtiin iltalaukku kiiltävästä langasta, mutta se ei oikein innostanut minua. Olen tehnyt lukuisia erilaisia pussukoita erinäisiin tarkoituksiin ja ajattelin, että tätä pussukkaa voisi käyttää vaikka neulonnan apuvälineiden kuljettamiseen käsilaukussa. Hieman tosin epäilyttää, miten hyvin nuo levyn ympäri kiertyvät lankajuoksut kestävät käytössä.

Saumakohta pitää seuraavaan pussukkaan miettiä uudelleen, mutta muuten olen tyytyväinen lopputulokseen. Kukkaset eivät ole pelkkiä koristeita vaan peittävät cd-levyn reiän. Lankana on M&K:n Bianca ja sitä kului n. 23 g eli ei juuri yhtään. Vetoketju löytyi omista varastoista.

Olen virkannut myös kaksi Flapper hat -hattua lisää. Ystäväni toivoi viininpunaista hattua ja sellaisen myös sai. Langaksi valikoitui M&K:n Bianca (100% merseroitu puuvilla). Mitään muuta likimainkaan viininpunaista lankaa ei Nordiasta tähän hätään löytynyt. Lanka oli kaksinkertaisenakin ohuempaa kuin edellisissä hatuissa käyttämäni valkoinen lanka ja jouduin muokkamaan ohjeen silmukka- ja kerrosmääriä. Ensimmäisestä hatusta tuli liian pieni ja sen sai kummityttöni tänään syntymäpäivälahjaksi. Seuraavastakin tuli hieman pienempi kuin valkoisista, mutta se kelpasi. Lankaa näihin kului 92 g ja 82 g. Lanka osoittautui todella riittoisaksi ja erittäin mukavaksi virkata. Hatut lähtivät jo maailmalle, enkä saanut niistä kuvia otettua.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuon kuvan perusteella ei aivan auennut, miten rasia on koottu!? ihmettelee äitimuori

-maria- kirjoitti...

Aika vinkeä tosiaan. Ei olisi tullut itse keksittyä :)

miumu kirjoitti...

Onpa hauska! :)

Hilkka kirjoitti...

Kävin tutustumassa blogiisi. Kaikkea kivaa täällä oli. Brasilia on käsityöharrastajan unelma.

Aava kirjoitti...

Kiva laukku! Ja Flapper-hatun malli on mukavan persoonallinen.

Leena kirjoitti...

Mielnkiintoista. Mihinkähän muuhun noita levyjä voisi käyttää niinku käsitöissä.

Eija kirjoitti...

Tosi jännä idea tosiaan. Hienon pussukan siitä teit:)

kirjoitti...

Achei lindo demais esse porta treco/bolsinha... que criatividade né?
bjinhos

Mari kirjoitti...

Oih, pitääpä heti testata tuommoisen tekemistä :)