tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Tallinnan terveisiä

Heräsimme Äitimuorin kanssa perjantaiaamuna anivarhain ja suuntasimme Länsisatamaa ja Tallinnaa kohti. Vaikka laivan aamupala oli jokseeenkin kaoottinen pääsimme ajoissa ja hyvin ravittuina perille.

Ensimmäinen ja ensisijainen kohteemme oli Karnaluks. Olen kuullut siitä niin paljon, että oli pakko päästä itsekin paikan päälle. Mitkään kertomukset eivät tosin vedä vertoja aidolle kokemukselle. Niin hulppeaa varastoa ja valikoimaa ei vaan pieni ihminen pysty kuvittelemaan.

Laivalla tein listaa niistä tarvikkeista, joita olen vailla ja aika hyvin pysyin suunnitelmissani. Muutama heräteostos toki tuli mukaan, mutta ei mitään suurta. Cloverin Soft Touch -koukut olivat listalla ja niitä löytyikin kaikkia muita kokoja paitsi 2 mm. Ostin kokeiltavaksi myös valopääkoukun, mutta se ei ollut ihan yhtä mukavan tuntuinen kädessä kuin soft touch. Nyt voin kuitenkin elvistellä Pojalle, että äitilläkin on ihan ikioma valomiekka (ja jos tuo vaikka innostaisi Poikaa virkkaamaan jossain vaiheessa). Addin pitsipyöröjä olisin ostanut useammat, mutta isoja kokoja ei ollut ja en ole suunnitellut pienillä puikoilla pitseilyä. Ostin myös kaipaamani tavalliset 4 mm, 100 cm pyöröpuikot. Ja kaikkea muuta pientä sälää.

Olen pitkään haaveillut konekirjontalangoista, mutta en ole niitä raaskinut ostaa. Nyt tuli kertaheitolla ostettua kunnon valikoima ja yllättäen sateenkaaren väreissä. Edellisenä päivänä ostoksilla käynyt Hyvä Ystävä laittoi tekstiviestinä ostamansa lankojen värikoodit. Kaksi ensimmäiseksi käteen osunutta väriä löytyi hänekin listaltaan ja jätinkin ne sitten hyllyyn. Yhdessä rullassa on 3000 m, joten eiköhän niistä kaksi naista saa kirjoa ihan sydämensä kyllyydestä, vaikka käyttäsimmekin samoja lankoja. Mitä useampaa väriä sen parempi.

Lankoja en ollut ajatellut ostaa, mutta valikoiman ja hinnat nähtyäni oli pakko jotain pientä koriin heittää. Mielestäni olin kuitenkin aika maltillinen :-). Ensimmäisenä mukaan tarttui kaksi kerää Creativ Filz -lankaa. Minulla on kotona yksi kerä ja pyörittelinkin sitä Hamsterikuussa ajatuksella neuloa siitä jotain, mutta en löytänyt sellaista ohjetta, johon yksi kerä olisi varmuudella riittänyt. Kaksi kerää tuli ostettua sekä Regian Bamboo color että Silk color -lankoja. Gedifra Rubens -langat Äitimuori valitsi huiviinsa. Micro Bamboo spray -lanka tuntui ihanan pehmeältä ja siitä on tulossa Sytomyssyjä (ensimäinen on jo valmis!).

Hyvä Ystävä oli edellisenä päivänä tuhlannut kaikki rahansa ja hän pyysi minua tuomaan paketillisen Novitan Cloudia ja kolme kerää mustaa helmilankaa (helmilangat unohtuivat Karnaluksissa, mutta sain ne myöhemmin Kangas ja Nööp -kaupasta).

Loppusumma veroineen päivineen oli vähemmän kuin odotin, joten olin hyvin tyytyväinen ostoksiini. Seuraavalla kerralla pitää mukana olla suunnitelma jos toinenkin lankojen varalle, niin voi harkitummin hankkia tarpeeseen.

Karnaluksin jälkeen iski jonkinasteinen käsityöähky ja hidastimme hieman tahtia. Poikkesimme Pronksi Löngapoodissa ja sieltä ostin kokeiltavaksi kaksi kerää Any-sukkalankaa. Pöyhin tarjolla olevia vironvilloja, mutta mikään niitä ei puhutellut riittävän vahvasti, joten saivat jäädä kauppaan.

Päätimme käyttää aikaamme myös hyvin syömiseen. Hyvin valmistetut ja maukkaat Entrecote-pihvit saimme Oliver-ravintolasta. Ruoan jälkeen tutkailimme valmiita tuotteita ja Äitimuori osti itselleen pellavaisen lierihatun ja minä itselleni nahkaisen kännykotelon. Jokunen puunappikin tietysti oli pakko ostaa.

Kävelimme hiljakseen takaisin terminaaliin ja poikkesimme matkalla Forumissa ja Norde Centrumissa, mutta kummastakaan emme ostaneet mitään (paitsi ne helmilangat).

Suurkiitokset Kristiina S:lle hyvistä ohjeista ja neuvoista. Niiden avulla oli helppo suunnistaa ja löytää etsimänsä.

Aurinko ja lämpö heliivät meitä koko päivän ja onnellisen väsyneitä pääsimme hyvissä ajoin kotiin. Hauska päivä ja uudestaan pitää lähteä pian.

7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voi mitä ihanuuksia olet löytänyt Tallinnasta...kesälomalla siis sinne :) Odotan mielenkiinnolla mitä ihanuuksia näistä syntyy!

-maria- kirjoitti...

Meilläkin naperot ovat pitäneet valokoukusta, mutta minun makuuni se on vähän nahkean oloinen. Tykkään enempi noista soft toucheista.

Worsted Knitt kirjoitti...

Onpa ihania lankoja!

kirjoitti...

Que compra maravilhosa! Adorei os fios... será que vão sair meias por aí?? E as agulhas Addi? chique demais!
Os acessórios, as linhas... agora é só achar tempo pra usar tudo isso não?
bjinhos

Kissaemo kirjoitti...

Oi joi, teillä on ollut mahtava reissu!

Mä olen kyllä ihan tykästynyt omaan valomiekkaani. Se on kätevä erityisesti iltahämäräisillä automatkoilla (kartanlukijan paikalla) ja lentokoneessa! :-)

tia kirjoitti...

Miten maltoit pois lähteä, minulla haaveena päästä siellä käymään, ehkä joskus. Kauniita lankoja ostit.

KristiinaS kirjoitti...

Ai kun kiva lukea, että matkasi oli onnistunut ja hankinnat maltillisia;) Karnaluks on todella paikka mitä ei voi kuvailla eikä valokuvat kerro totuutta. Usein käy niin, että puikkoja ei ole just sitä kokoa mitä hakee, mutta seuraavalla kerralla täydennystä on taas tullut.