tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

lauantai 8. toukokuuta 2010

Virkamiehen arkihuivi

Alunperin minun piti virkata sirkustaiteilijan sunnuntaihuivi, mutta värikkäille SeiskaVeikan jämille tuli uusi idea. Halusin kuitenkin kokeilla tuollaista poikittain virkattua huivia ja musta-valko-harmaan sävyt jäivät toisesta työstä "yli". Huivi on kuin virkamiehen leipä: pitkä, mutta sitäkin kapeampi. Huivin pituus hapsuineen on muutamaa senttiä vaille kaksi metriä ja leveys 13 cm. Tarkoitus oli ottaa värejä summamutikassa, mutta aika pian huomasin, että mulla oli aina kaksi vaaleaa ja kaksi tummaa raitaa vuorotellen. Keskiharmaa oli vuorotellen molemmissa. Lankaa meni yhteensä 208 grammaa ja osallistun tällä työllä jämälankablogiin.

Jossain vaiheessa virkkaaminen alkoi tuntua tylsältä ja hairahduin muidenin töiden pariin. Ilahduttavaa kuitenkin on se, että yleensä hyvin kriittinen ja herkkähipiäinen mies kelpuutti huivin itselleen. Ja virkamieshän tuo onkin.

Tänään osallistuin Sytomyssy-tempaukseen Itäkeskuksessa. Meitä oli parhaimmillaan reilusti toistakymmntnä innokasta myssyjen tekijää virkkaamassa ja neulomassa keskellä Bulevardia. Oli mukava päivä ja sain Flapper hat:n melkein valmiiksi. Kotona se oli pakko tehdä loppuun. Lahjoituksena saatua Pantinoa (60% puuvillaa, 40% polyakryylia) meni 72 grammaa. Väri on mielestäni kerrassaan herkullinen ja lankakin on mukavaa virkata.

Tummansininen Kohoraitamyssy on valmistunut viime viikon työmatkoilla. Lankana on kirpparilta ostettua Bahamas-lankaa (100% puuvilla) ja sitä meni 93 grammaa. Myssy on sopivan pieni ja yksinkertainen matkakäsityö ja sen voi keskeyttää hetkellä millä hyvänsä. Olethan huomannut Tikatan myssykampanjan? Kaikki sinne palautetut myssyt oikeuttavat yhteen arvontalipukkeeseen ja palkintona on ompelukone. Suurin palkkio on kuitenkin myssyn saajalleen tuoma ilo ja lohdutus.

10 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

KIITOS Tintti mukanaolostasi!

Leena kirjoitti...

Virkamiehen huivi on hauskan virkamiesmäinen. Ihanat hapsut. Tuo Flapper hattu on minulta vielä tekemättä, mutta noita kohoraitoja olen tehnyt raidallisena kaksi kappaletta. Minusta sopivat hyvin miehelle ja menevät tietysti sytomyssylaatikkoon. Kiitos hyvistä neuvoista. Jo jatkoin kudontapiirissäni kohoraitojen neuvomista.

Kissaemo kirjoitti...

Tyylikäs huivi!

Anniina kirjoitti...

Flapper hat -malli näyttää kyllä hauskalta! :) Itsellekin voisin moisen koukutella.

MariL kirjoitti...

Hienoja myssyjä ja kaulaliina! :)

Pikku Possu kirjoitti...

Lisäsin blogiini lähikuvan siitä neulotun liivin pinnasta niin värit ja lanka näkyy paremmin

juuli kirjoitti...

Hauska tuo Virkamiehen huivi!

tia kirjoitti...

Tuossa huivissa on sitä jotain yksinkertaisuudessaan.

-maria- kirjoitti...

Huivi on tyylikäs, ei ihme että virkamies on kelpuuttanut sen itselleen :)

Kiva, jos teillä oli onnistunut myssypäivä.

kirjoitti...

Você está de parabéns pelas toucas/chapéus!! e o cachecol tá lindo:)
bjinhos