tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 30. maaliskuuta 2009

Ompelemisen ihana rentous


Taas lähdin tilkkukurssille ryytyneenä, myöhässä ja sillä asenteella, ettei mikään huvita. Muutaman keskeneräisen työn otin kuitenkin mukaan, jos vaikka saisi joskus jotain valmiiksikin. Opettaja oli kuitenkin varannut materiaaleja kortteja varten. Aikaisemmin oli jo ollut puhetta vapaasta konekirjonnasta ja silkkikukkien terälehdistä ja silloin ajattelin, että ei ole minun juttuni. Mutta koska kassissa lymyävät keskeneräiset työt eivät houkuttaneet senkään vertaa, päätin kuitenkin kokeilla tätäkin hirvitystä.

Mutta se olikin hauskaa ja innostavaa. Pitäisi useammin harrastaa vapaata konekirjontaa, kun se ei ole niin tarkkaa hommaa, Voi antaa mennä vaan fiiliksen mukaan. Joskus joku kiekura ei mene ihan siihen , mihin sen oli ajatellut, mutta ei se mitään. Viereen voi tehdä toisen. Ja kolmannen, ja... Olin itse hyvin tyytyväinen lopputulokseen (kuva tosin on aika huono, kun keskellä yötä oli vaikea löytää riittävän valoisaa kuvauspaikkaa). Ja aivan erityisen iloinen olin siitä, että jalka nousi kotimatkalla huomattavasti paljon keveämmin kuin kurssille mennessä.


Matkakäsityönä kulkeneet sukat Fame-langasta ovat nyt valmiit. Tavoilleni epäuskollisena, otin taas neulan käteen heti puikkojen irrottua ja päättelin sukat samoin tein. Tämä on poikkeuksellinen raitalanka, kun siinä ei ole yhtään sellaista väriä, josta en pitäisi. Kaikissa pätkävärjätyissä langoissa on yleensä vähintään yksi väri, joka tökkii. Ajattelin, että tästä voisi vaikka kutoa itselleen huivin. Lankaa jäi sen verran, että siitä saa Pojun sukkiin ainakin varret.

5 kommenttia:

Kaijaleena kirjoitti...

En kommentoinut eiliseen blogiisi, kun olisin saanut palkinnon ja olisi pitänyt ottaa se kiertojuttu muille lähetettäväksi. Mutta nyt voin rauhassa jutustella. Olet käynyt blogissani: Kiitos siitä!
Tuo huopaloimesi on kaunis, olen seuraillut huopiesi valmistumista ja ihaillut värien käyttöäsi.
Prosessori juttua en ymmärtänyt, mutta poikasi toive on mahtava.
Tilkkutyöt tulevat olemaan minun aluevaltaukseni ensisyksynä. Haluan mennä oppimaan tekniikkaa, jotta voisin kunnolla leikitellä kuviensiirrolla.

Tintti kirjoitti...

Erilaisia juttuja ja tekniikoita on vielä niin paljon kokeilematta, että välillä ihan hirvittää. Teidän matkanne oli myös erittäin kiinnostava. Onko seuraavalla vielä tilaa?

Mä olen monta kertaa yrittänyt ehdottaa miehelleni, että voisin jättäytyä töistä pois ja tehdä vaan käsitöitä kaiket päivät. Eikä missään määrin ansaitsemismielessä, vaan hän saisi minut elättää. Jostain kumman syystä ei ole innostunut ajatuksesta ;-)

Loimi alkaa vähitellen onneksi loppua. Huopalangat myydään vaan ihan liian suurina erinä. Olisi kiva ostaa monta vähän eriväristä nyssäkkää.

Kiva, kun käyt katsomassa blogiani!

Kissaemo kirjoitti...

Mahtavan näköinen tilkkutyö!

Jostain käsittämättömästä syystä meilläkään ei ole mennyt läpi ajatus siitä että siirtyisin kokopäiväiseksi käsilläpuuhastelijaksi... :-o

kaijaleena kirjoitti...

Hei Tintti
Vastaustasi lukemaan tulin. Kihnun matkalle, johon minä kerään porukkaa. on tilaa. En tiedä sitten, jos kaikki nyt innostuneet haluavat lähteä, mutta niihän ei kumminkaan käy. Muista Airin matkoista en tiedä, jos olet kiinnostunut matkoista, niin laita minulle sähköpostia, niin saat Airin yhteystiedot tai tiedot Kihnun matkasta. Airihan ei mainosta, vaan luottaa puskaradioon markkinoinnissa. Poikkeus tietysti ovat nuo Suuren Käsityölehden matkat.

Gail kirjoitti...

Thank you very much for the English translation.