tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kesän juhlavaatteet


Neuloin viime vuoden lopulla kummitytölle mekon ja ystäväni Anu pyysi neulomaan omalle tyttärelleen samanlaisen. Lykkäsi kassillisen lankojakin käteen. Tämä projekti ei mennytkään yhtä jouhevasti kuin tuo edellinen.


Malli on samainen Litlle Sister's Dress (ravel-link). Lankakassista löytyi sekalainen valikoima yksivärisiä puuvillalankoja, joista tein yläosan ja kirjavaa turkkilaista puuvillalankaa, josta tuli mekon helma (tätä lankaa löytyi onneksi omistakin varastoista). Ohjeesta poiketen tein helmaan käänteen enkä makkaroita. Mekosta tuli aika reilun kokoinen ja ensimmäisen sovituskerran jälkeen päätin tehdä helmaa vielä pidemmäksi, jotta mekko olisi käyttökelpoinen myös vuoden päästä. Saattaa mennä senkin jälkeen tunikana.


Ainoa pienoinen miinus tulee siitä, että kädentiet ovat aika reilun kokoiset. Pienellä tytöllä ei onneksi ole paljoakaan vilauteltavaa, mutta silti ne ovat vähän hassun näköiset. Omistajaansa eivät tuntuneet hihat häiritsevän ja vauhdissa oli todella vaikeaa kameran kanssa pysyä.


Seurakseen mekko sai boleron hieman vahingossa. Olen luvannut neuloa myös toisen ystävän tyttärelle boleron samaisesta turkkilaisesta langasta (en oikein osannut nähdä itseäni näin pastellisissa sävyissä). Aloitinkin taikaboleron neulomista yksissä illanistujaisissa. Hetken neulottuani alkoi aloitus näyttää liian isolta. Purin sen ja aloitin uudelleen pienemmällä silmukkamäärällä. Käsiala taas tiukentui jossain vaiheessa ja bolero olikin liian pieni. Onneksi sattui olemaan samaa lankaa kuin mekossa, joten käyttäjä löytyi eikä tarvinnut toistamiseen purkaa.


Piti sitten neuloa toinen täsmälleen samanlainen bolero ja tämä onkin tämän vuoden KYH#1. Valitettavasti en saanut kaikkea kirjavaa lankaa käytettyä, joten siitä täytyy vielä jotain keksiä. Tällä hetkellä suunnitelmissa on neuloa siitä tiskirättejä, mutta ei ihan nyt heti. Mekko painaa 286 g, pieni bolero 114 g ja isompi bolero 148 g.

Kiitokset kommenteistanne Ree-vitamiiniini. En ole vieläkään saanut pöljää ilmettä pois kasvoiltani.

11 kommenttia:

Zzz kirjoitti...

Kylläpä onkin nätti yhdistelmä kaikkineen ♥

Anonyymi kirjoitti...

Kun on reilut hiha-aukot, niin eivät ainakaan kiristä!
totesi äitimuori

MariL kirjoitti...

Ihana asu!

mummeli kirjoitti...

kaunis asu pikkuneidille! Kyllä kelpaa mennä kesän juhliin!

Milukka kirjoitti...

Kiva kun vielä joku jaksaa tehdä lapsillekin neulottuja mekkoja! Tämä onkin tosi kaunis ja bolero kruunaa koko komeuden :)

Viivu kirjoitti...

Kaunis malli, pidän erityisesti bolerosta ja mekon napeista. :)

Kisa kirjoitti...

Kaunis asu :)

sirimi kirjoitti...

Kaunis asu tyttöselle :)

Hepsi kirjoitti...

Kaunis setti!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on niiiiiiin ihana,
kiitos Tintti:-)
t. Anu

tia kirjoitti...

Ihanan pirtsakka kokonaisuus.