tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

torstai 28. kesäkuuta 2012

Änkyrä lippis


Eipä lopu täällä tekeminen. Siitä pitävät ystävät huolen ja esittävät toiveita ja ideoita toteutettavaksi. Työkaveri ilmeisesti totesi, että olin virkannut jo riittävän monta patalappua ja ehdotti kesähattujen virkkaamista kummilapsilleen. Tai ehdotti ensin yhden hatun virkkaamista ja sen nähtyään halusi niitä lisää.

Tämä Vihainen lintu -Lippamyssy on itseasiassa viimeisin tästä sarjasta. Poika on kuulemma todellinen pelin fani ja haluaa kaiken mahdollisen lintukrääsän, mitä näköpiirissä on. En ollut ihan hirvittävän innostunut tästä toiveesta ja taisin ensin jopa kieltäytyä. Haaste jäi kuitenkin muhimaan päähän ja päätin siihen tarttua. Aluksi suunnittelin virkkaavani ihan suoran perusmyssyn, mutta työn  edetessä hoksasin, että lippa olisi kiva ja siitä tulikin Lippamyssy. Lankana tässä on Muskat, joka oli vähän tylsää virkattavaa, kun säikeistyy niin helposti. Lippamyssy täytyy vieläpä virkata hieman liian pienellä koukulla, että siitä tulee riittävän napakka ja lippa pysyy kuosissa.

Myssyn virkkaaminen oli helppo nakki. Varsinainen pohtiminen alkoi, kun mietin, miten saan kuvan toteutettua. Jämälankapussista löytyi sopivia jämälankoja palasten virkkaamiseen ja mallia piti katsoa vähän väliä. Ei siitä ihan täydellinen tullut (tästä kertoo myös se, että Poika ei alkanut vaatia itselleen samalaista). Saajansa on kuitenkin hyvin tyytyväinen ja pitää lippiksestänsä todella paljon. Tavoite saavutettu!


Kaikki kuitenkin alkoi tästä valkoisesta myssystä. Pienelle tytölle piti saada klassinen kesähattu ja tämä Shell Brimmed Cloche täyttää vaatimukset. Tähän löytyi lanka ja sopiva koristenauhakin omista varastoista. Hattuun meni kerä Tallinnasta ostettua Cotton-lankaa. Kuvaustaustaksi sain Aranda-tutkimusaluksen, johon kävimme kesäkuun alussa tutustumassa Pojan ja hatun tilanneen ystäväni kanssa.


Koska valkoinen hattu oli niin soma, pyysi ystäväni virkkaamaan toisenkin. Tämän saaja on jo sen verran iso, että haluaa ihan itse päättää, mitä päällensä laittaa. Toiveena oli vaaleanpinnki hattu tummansinisellä nauhalla. Ainoa lankavaihtoehto, mikä tähän hätään löytyi oli Cotton Bamboo, joka oli tällaiseen hattuun vähän turhan löperöä lankaa. Tämäkin säikeistyi helposti, mutta soma hattu tästä kuitenkin tuli. Nyt voi neitokainen hienostella kesäreissuillansa.

Nyt alkaa ranne vähitellen huutaa apua, kun olen virkannut niin paljon. Nämäkin hatut ovat KYHäilyjä #3, #9 ja #12. Laskin, että yli puolet kyhäilyistäni on virkkauksia. Vielä saa ranne hetken kestää. Kunhan saan nää KYHit pois, niin sitten neulon ihan rauhassa jotain isompaa.

8 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Hienoja on kaikki, mut toi änkyrä on kyllä huippu! Oliko jostain tuo lakin malli vai keksitkö senkin omasta päästä?

Tintti kirjoitti...

Lipamyssy on mun oma kehitelmä, mutta olen kirjoittanut sihen ohjeen :-).

http://tintinluomukset.blogspot.fi/2011/01/lippamyssy.html

Koristelut tulivat kokeilemisen ja purkamisen kautta.

Viivu kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! On todella upea birdie. Olen katsellut noita angrybirds-pipoja vähän silmiä pyöritellen, mutta sun versio näyttää hyvältä.

Kisa kirjoitti...

Ihania hattuja,varsinkin tuo änkyrä :)

Auli kirjoitti...

Hienoja on kaikki! Mutta lintu on kyllä paras!

miutsi kirjoitti...

Nättejä myssyjä. Ja toi lintumyssy vasta on veikee :)

eevamummo kirjoitti...

Hauska 'änkyrä'!

tia kirjoitti...

Nyt on sitten vähän joka makuun, hempeää ja änkyrää :-)