tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Kadonneet viikot


Huomasin juuri, että on melkein kolme viikkoa edellisestä postauksesta. Elämä on ollut kovin kiireistä viime aikoina, eikä aikaa ja energiaa ole tänne asti riittänyt. Nyt on kuitenkin alkanut loma ja aikaakin toivottavasti riittää käsitöiden tekemiseen ja niistä kertomiseen.

Kaikesta kiireestä huolimatta tai ehkä siitä johtuen, olen kuitenkin saanut yhtä ja toista tehtyä ja osan jopa valmiiksi. Jokunen aika sitten esittelemäni vauvan koristossut herättivät lähipiirissä ihastusta ja niitä piti sitten tehdä lisää. Pinkit tossut menivät työkaverin sukulaisvauvalle. Hän kysyi, virkkaisinko sellaiset ja lupasin, jos hän ostaisi langat. Seuraavana päivänä tuli lankojen kanssa töihin ja toi tullessaan pari ylimääräistä kerää vaivanpalkaksi. Olipas mukavaa, kun ei tarvinnut käydä ainaista keskustelua sopivasta korvauksesta. Tossut olivat kuulemma ihastuttaneet saajansa lähipiiriä, mikä ilahduttaa kaikkein eniten.

Jämäkuu meni omalta osaltani aika harakoille, kun en saanut juuri mitään valmiiksi. Pari keskeneräistä työtä jäi laatikon pohjalle pyörimään. Pelastavana enkelinä toimi kuitenkin äitini, joka vei mennessään 900 grammaa jämälankoja. Pelottavaa kuitenkin on se, että siinä eivät ole likimainkaan kaikki jämälankani.


Tänäkin vuonna olen ilmoittautunut mukaan KesäYönHullutukseen. Turkoosit tennarit ovat KYH#4. Niiden kanssa otin aikaa, kuinka kauna yhden parin tekemiseen menee. Siihen menee vähän yli kolme tuntia (viimeistely vie yllättävän kauan), ainakin keskellä yötä. Taas touhotin kaikkea epäoleellista, kun tossuilla oli deadline. Lankana molemmissa tossuissa on Catania ja yhdestä valkoisesta kerästä saa kahdet tossut. Värillistä lankaa kului yhteen pariin 20 grammaa (ohje).

Tänään alkoi maailmanlaajuinen Knit In Public -viikko, joka päätty ensi viikon sunnuntaina.  Itse otin varaslähdön eilen ja virkkailin Linnanmäellä. Mikä on erikoisin paikka, jossa sinä olet neulonut tai virkannut?

11 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Mä olen neulonut prismassa, en siis sisällä kaupassa vaan siinä kassojen lähellä oli penkkejä... Sain oudoksuvia katseita ja yksi pappa tuli jotain muka neuvomaankin. Tästä on tosin aikaa jo puoli vuotta.

TiiQ kirjoitti...

Tivoli Sariolassa neuloin toukokuussa seisaaltani villasukkaa magic loopilla, kun odotin loppua perhettä maailmanpyörästä. Saattoi sitä joku katsoa pidempään, mutta vain yksi kävi kommentoimassa "tehokkaasta ajankäytöstä" :-D.

MariL kirjoitti...

Kivoja tossuja!

Kyllä varmaan pimeä elokuvateatteri 3D-lasit päässä on jo aika erikoinen paikka käsitöille. Kirkossa on tullut myös neulottua/virkattua kerran jos toisenkin, vaan en muista, olenko peräti kirkon urkujen sisällä käynyt neulomassa - kerran olen kyllä urkujen sisällä ottanut torkut ja toisen kerran käynyt vaihtamassa rikkinäiset sukkahousut ehjiin (urkujen sisällä oli sopiva näkösuoja), joten en ihmettelisi, jos olisin sinne eksynyt joskus kutimienikin kanssa. Eipä taida juuri olla sellaista paikkaa, jossa en olisi käsitöitä tehnyt! :)

Kati kirjoitti...

Nuo tossut on niin hellusia! Munkin on ollut tarkoitus kokeilla, mutta enpä ole vielä ainakaan saanut aikaiseksi ja kun se olisi ensimmäinen kerta vieraalla kielellä, niin en ole vielä hommaan saanut ryhdyttyä.

Minulle ei noita outoja paikkoja ole vielä ehtinyt kertyä, kun tämä innostus on vasta niin tuoretta... kannoin kylläkin tänään korteni kekoon ja neuloin puistossa.

Auli kirjoitti...

Kiva kuull sinustakin tauon jälkeen. itse en ole neulonut kummosessakaan paikassa, mutta äitini neuloi vaikka missä. Varmaan vessassakin, voisin kuvitella!

Anitta kirjoitti...

Söpöjä tossuja.
Enpä nyt muista mitään kovin erikoista neulontapaikkaa. Yhden sängynpeiton virkkasin aikoinaan töissä kädet pöydän alla. Sain nopsaan virkkuun piiloon, jos joku tuli huoneeseen.

Nélia Botelho kirjoitti...

Tintti

Os ténis ficaram lindos! Também gosto muito de os fazer e os bebés ficam muito fofos com eles.
Bom domingo
Abraço
Nélia

mustakissa kirjoitti...

Aivan ihanat! Tuollaiset on pakko koittaa tehdä!!

tia kirjoitti...

Kivoja tossuja, varmaan ovat suosittuja. On se hyvä jos jollain muullakin aika livahtelee ;-)

koruilija kirjoitti...

Ettäs on söpöt!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat "Converset" aivan söpöliinit, neulon aina bussipysäkillä katoksen alla olevalla penkillä, autoa odotellen, kerran meinasi bussi mennä ohi kun en meinannut huomata...

t. maijuke