tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

perjantai 30. heinäkuuta 2010

Lapsuuden sankarille

Lapsuuteni suuri idoli vietti syntymäpäiviään viime lauantaina. (Oli muuten aivan mieletömän ihanat juhlat, kiitos!) Ja koska mä olen mä, rupesin sitten keskiviikkona miettimään, että mitähän sitä lahjaa laittais. Emme ole päivittäin tekemisissä, joten en oikein osannut ostaa mitään.

Kaapista olisi ehkä löytynyt jotain itsetehtyä ja sopivaakin, mutta halusin tehdä jotain juuri hänelle ja häntä ajatellen. Päätin siis neuloa huivin lahjaksi. Malliksi valitsin takuuvarman Traveling womanin, kun se on suht nopea ja helppo. Pidän myös mallista, joten olisin voinut tehdä sen paremmallakin ajalla.

Värimaailmaa piti Äitiltä vähän udella ja sitten kaivelemaan lankavarastoja (joista ei kuitenkaan ihan heittämällä löytynyt täydellistä lankaa, vaikka ne huomattavat ovatkin). Ensimmäisenä käteen osui kauniin vaaleanharmaa vyyhti tuntematonta lankaa. Se olisi ollut pehmeää ja mukavan tuntuista, mutta vyyhti oli niin solmussa, että kerimiseen olisi mennyt liikaa aikaa.

Seuraavaksi silmiini osui Tallinnasta ostettu Any-sukkalanka, jonka väri sopi saajan väreihin. Lankaa oli myös takuulla riittävästi, kun sitä oli kaksi 100 g:n kerää.

Pontevalla tikuttamisella sain huivin valmiiksi perjantai-iltana ja sain sen pingotettua vanhempien olohuoneen matolle. Tein sileää osuutta hieman pidempään (+28 s) ja se muuttikin huivin muotoa kolmiomaisemmaksi. Huivin paino on hieman alle 100g, sillä yhdestä kerästä lankaa jäi n. 5 m. Kerrankin niin päin, että lanka riitti just ja just.

Kääräisin huivin vielä Fresita-pullon ympärille ja eikun menoksi.

6 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Kaunis huivi, ja värikin on nätti :)

tia kirjoitti...

Ihanan lahjan teit, kyllä oli varmaan mieluinen, kauniin värinen. Äitini sai synttärilahjaksi hartiahuivin ja usein muistaa sitä kehua, serkultani.

kirjoitti...

Lindo,lindo, lindo!!! Ficou perfeito e a cor é bárbara!
Tão gostoso tricotar esses xalinhos né?
É meu próximo projeto, só falta escolher o fio, obaaaa

bjinhos

MariL kirjoitti...

Nätti huivi!

Maikki kirjoitti...

Tulipas nopsaan :). Ja nätti on!

Villanne kirjoitti...

Kaunis huivi!