tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

torstai 22. heinäkuuta 2010

Hatuttaa

Niin... En tahdo millään löytää päähäni sopivan mallista hattua, pipoa, myssyä tms. Baskeri on ihan ok ja kankainen lippis on kiva. Ongelmana on, että pääni on pieni suhteessa kaikkeen muuhun. Monesti olen pettynyt, kun näen ihanan hatun ja innolla sovitan sitä ja se näyttää ihan hölmöltä päässäni.

On kuitenkin mukavaa kokeilla kaikkia uusia malleja. Onneksi itselle sopimattomat myssyt voi laittaa sytomyssykeräykseen tai antaa kaverille (valitettavasti olen huomannut, että ystävilleni useimmat hatut ja myssyt sopivat).

Sinisen myssyn mallin bongasin youtubesta. Siellä brasilialainen täti kärsivällisesti virkkasi ja neuvoi samalla. Tässä mallissa on runsaasti kohopylväitä edestä ja takaa. Mieheni nauroi, kun istuin luurit korvilla ja koukku kädessä ja seurasin ohjeita. Taisinpa siinä samalla katsella toisella silmällä jalkapalloa ja jutella kaverini kanssa Skypessä.

Ohjeen lanka oli ohuempaa ja siinä tehtiin kahdeksan sektoria kuuden sijaan. Olisin voinut tehdä myssystä hieman leveämmän, mutta loppui kärsivällisyys kesken. Myssy on kokoonsa nähden painava (125 g), tiivis ja paksu. Micro Bamboo Spray ei ole paras mahdollinen lanka ja ajattelinkin kokeilla tehdä seuraavan ohuemmasta ja kevyemmästä villalangasta. (KYH#14)
Kyllästyin virkkaamaan patamallisia sytomyssyjä ja halusin kokeilla lierillistä versiota. Valkoinen lanka oli niin kesäinen, että tein hattuun pitsilierin. Tämäkin malli olisi tarvinnut erilaisen langan. Pantino on liian pehmeää ja paksua. Napakammasta langasta olisi saanut napakamman lierin. Nyt lieri oli ihan löllö ja hattu näytti äitini mielestä isoäidin unimyssyltä. Mökiltä kotiuduttuani tuputtelin kovitetta (käytännössä varmaan erikeeppiriä ja vettä) lierin päällipuolelle, mutta siitä ei vieläkään tullut riittävän napakka. Tuputtelin kovitetta myös lierin alapuolella ja nyt lieri on kauttaaltaan kova ja pitää muotonsa. Sadekeliin hatun kanssa ei varmaankaan kannata mennä, sillä kovite on vesiliukoista. Tämä taitaa kuitenkin lähteä kiertoon ja yritän tehdä itselleni uuden hatun erilaisesta langasta. Lankaa kului 103 g.

Ja pistetäänpä vielä kuva perussytomyssystäkin, kun sellainenkin on tässä valmistunut. Lankana on Pojan pipon raidoista yli jäänyt Milk&Honey (vähän piti jatkaa harmaalla bambulangalla reunaa). Ensin ajattelin laittaa tähän vuorostaan sinisiä raitoja, mutta lanka muodosti itsessään niin mielenkiintoista kuviota, etten raaskinut sotkea sitä. Myssyn paino on 45 g.

Ehdotapa minulle hyvää myssyn, pipon tai hatun ohjetta. Jos vaikka löytäisin vihdoinkin sopivan mallin.

10 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Nättejä päähineitä kaikki! Ootkos huivihattua vielä kokeillut? En muista ohjeen paikkaa ulkoa, mutta Seijasisko on tehnyt niitä, hänen blogistaan voisi löytyä linkki huivihatun ohjeeseen.

Maikki kirjoitti...

Kivoja hattuja, varsinkin valkoinen pitsilierihattu näytti hienolta!

Mites ois Wurm? Ainakin Ravelrystä löytää, ja monessa blogissakin näitä on esitelty. Itsellä ei ole kyseisestä hatusta kokemusta, mutta näyttää niin kivalta muiden tekemänä, että on omallakin to do -listalla :).

Sude kirjoitti...

En osaa mitään ehdottaa, mutta kiitos sinulle vinkistä tuosta ylimmästä hatusta :) Minullakin on semmoinen pää, missä kaikki hatut, pipot ja huivit näyttää typeriltä ja rumilta. Tuo malli voisi sopia minunkin päähäni. Täytyypä seurata, mitä toiset sinulle ehdottelevat, jos sieltä löytyisi meille molemmille sopiva malli :)))

Irma kirjoitti...

Kivoja päähineitä kaikki! En minäkään osaa ehdottaa mitään mallia kun minullakin on sellainen pää että kaikki päähineet näyttää siinä hoopoilta.
Tulin moikkaamaan ja kiittämään kommentista. Kävin viime maanantaina lankakaupoilla ja juuri niissä mitä sinäkin ehdotit. Tein reissusta postauksen, käy kurkkamassa. ;)

Irma kirjoitti...

ps, tiskirättikukka on loppusilausta vaille valmis....

tia kirjoitti...

Hienoja malleja, tuo eka oli kiva uusi malli ei ole näkynyt ainakaan meillä päin. En meinaa minäkään löytää sopivaa päähinettä.

Hilkka kirjoitti...

Kivoja hattuja. Minullakin on ikuinen päähineongelma, mikään ei näytä hyvätä päässäni.

Jaana J kirjoitti...

Hei!
Oletkos katsellut Kristelin päähineitä? Kirjassa Punokset puikoille ja hänen muissakin ohjeissaan on aika kivan oloisia pääkappaleita.

Smirgeline kirjoitti...

Onpa hauskan näköinen tuo youtube-hattu, täytyypä kokeilla myös.

kirjoitti...

Amei, amei os "chapéus"... a boina ficou divina, super linda.

Bjinhos

seu blog não está atualizando no meu...