tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 2. elokuuta 2010

Kesäyön hullutus - loppuraportti


Urakka tuli suoritettua kunnialla loppuun. Viimeiset työt viimeistelin lauantaiaamuna huimat 15 tuntia ennen määräajan päättymistä.

Viimeisenä valmistuivat virkatut korut. Varsinainen virkkuuosuus on ollut valmiino jo puolitoista kuukautta, mutta helmien ja koukkujen kiinnittäminen on antanut odottaa itseään. Meinasin jo luopua ajatuksesta koristella nämä helmillä, mutta onneksi innostuin kuitenkin. Olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Kaulakoru kaipaa vielä itselleen sopivaa ketjua, mutta sellainenkin varmasti löytyy korulaatikosta. Korut on virkattu kirjontalankalaatikosta löytyneestä helmilangasta ja arvioin menekiksi 10 grammaa. En huomannut punnita töitä ennen kovettamista ja koristelemista. Kaulakorun malli on kirjasta Melody Griffiths: 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin. Korvisten mallin sovelsin tuosta suuremmasta.

Virkattu kukkaro heittäytyi myös hankalaksi. Ostin kerän kirjavaa Punto Color -lankaa ajatuksenani virkata siitä pieni kukkaro (en ole aiemmin virkannut kukkaroa, vaikka ommellen olen niitä tehnyt useampia). Ensimmäisenä sattui kuitenkin käsiini suuri kukkaronkehys, joten ryhdyin tekemään suurta kukkaroa. Lankahan siinä loppui kesken. Onneksi lankaa oli vielä saatavilla Menitan Outletissä, josta ystävällisesti lähettivät sitä keskustan liikkeeseen. Nyt on lankaa toiseenkin kukkaroon :-). Lankaa meni 80 grammaa. Mallia minulla ei ollut ja aloitinkin virkkaamisen kehysreunasta ja sovitin työtä kehykseen koko ajan. Kun alku oli mielestäni hyvä, harsin kehyksen kiinni työhön varmistaakseni sopivuuden. Siinä se sitten kökötti loppuajan. Yleensä olen laittanut liimaa kehykseen ennen puristamista, mutta tällä kertaa en raaskinut/uskaltanut purkaa hyviä harsimuksia ja päätin luottaa pelkkään puristusvoimaan. Käytössä sitten mitataan, miten hyvin liimaton kiinnitys pitää.

Aiemmin valittelinkin, miten kovasti tökki verkon virkkaaminen Äitin huiviin. Olen tehnyt liian monta huivia skotlantilaisella virkkauksella ja tämä alkoi jo olla liikaa. Tein muutaman huivin paksummasta langasta ja niiden jälkeen verkon virkkaaminen Kotiväestä 3 mm:n koukulla oli hidasta ja ennen kaikkea tappavan tylsää. Äiti ei onneksi kaivannut kovin pitkää huivia. Gedifra Rubens -lanka sopii oikein hyvin huivin kudelangaksi ja olen erittäin tyytyväinen lopputukseen. Niin oli äitikin :-).

Viimeisimpänä mutte vähäisimpänä on ystävälle neulottu Kaya Triangle Shawl. Hän ihastui keväällä neulomaani huiviin ja lupasin tehdä hänelle samanlaisen, kun se oli niin kiva malli. Lankana on Kauhavan Panda (70% villa, 30% bambu). Se oli oikein mukavaa neuloa ja on ihana pehmeää. Hellekeleillä, tosin meinasin tulla hiki, kun suurin osa työstä lepäsi sylissä Lankaa meni 350 g ja seitsemän grammaa sopivan väristä jämälankaa, kun varsinainen lanka loppui kesken päättelykerroksen (siinä vaiheeaa alkoi tempauksen takaraja lähestyä uhkaavasti, enkä jaksanut lähteä purkamaan reunan i-cord päättelyä). Nyt täytyy miettiä, puranko viimeisen kerroksen ja loitan päättelyn edelliseltä kerrokselta, ostanko lisää lankaa ja teen loppukerästä jotain muuta vai annanko olla vaan.

Tässä vielä kaikki KYHäelmäni järjestyksessä. Nimeä klikkaamalla saat kuvan näkyviin. Lankaa kului yhteensä 1847 grammaa.

KYH#26 - Starburst Hotpad, Cotton
KYH#25 - Tyynen patalaput, Cotton
KYH#24 - Simpukkamyssy, Kata+jämä
KYH#23 - Kesäpipo Pojalle Milk&Honey
KYH#22 - Simpukkamyssy, Kata
KYH#21 - Norwegian Babycap, Malabrigo sock
KYH#20 - Metallilankakorvikset
KYH#19 - Metallilankakruunu
KYH#18 - Cachecolar, Katia Marea kpl
KYH#17 - Virkatut korvikset, helmilanka
KYH#16 - Virkattu kaulakoru, helmilanka
KYH#15 - Kaya Triangle Shawl - Panda
KYH#14 - Virkattu myssykkä - Micro Bamboo spray
KYH#13 - Virkattu pussukka - Punto color
KYH#12 - Kukkapampulat, jämäjotain
KYH#11 - Junasukat, jämäFame
KYH#10 - Travelling woman, Malabrigo sock yarn
KYH#9 - Sukat Utsjoen mummoille, jämäSeiskaVeikkaa
KYH#8 - Tiskikukka, Järbo Soft cotton
KYH#7 - Tiskikukka, Järbo Soft cotton
KYH#6 - Kaulahuivi, Mellanraggi + jämälankoja
KYH#5 - Kaulahuivi, Sandnes Smart + jämälankoja
KYH#4 - Kaulahuivi, Fame + jämälankoja
KYH#3 - Kaulahuivi, Kotiväki + Gedifra Rubens
KYH#2 - Lepakon pipo ja kaulaliina, SeiskaVeikka jämiä
KYH#1 - Sytomyssy, Micro Bamboo Spray

6 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

Onneksi olkoon. KYH-urakka on valmis.

kirjoitti...

Puxa, quanta coisa! Os brincos ficaram lindos e bolsa super charmosa. Aquele modelo de cachecol já vi numa manta, é super legal.
Mas me apaixonei pelo xale, achei lindo!! já salvei a receita...
bjinhos

tia kirjoitti...

Hienoa, paljon olet ahkeroinut. Kauniita huiveja, tuo alinna olevan väri jollain tavalla kiehtoo.

juuli kirjoitti...

Upeita töitä! Etenkin huivi äidillesi, siinä on ihanasti elävä väritys. Mutta mitä on skottilainen virkkaus?

Tintti kirjoitti...

Huhuilin tuolla aiemmin parempaa nimeä tälle tekniikalle, mutta ei ole toistaiseksi kukaan keksinyt :-)

Tässä postauksessa on teknikan esittely ja taustaa nimelle:
http://tintinluomukset.blogspot.com/2010/04/ekosilkkilangan-kohtalo.html

Anu kirjoitti...

Kadehdittavan ahkera olet! Mahtavaa, sait kaikki tehtyä :)