tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 31. elokuuta 2009

Keltainen nuttu ja silkkilankaongelma


Löytyihän se nappipussi vihdoinkin. Oli piiloutunut lankakorien taakse mokoma. Nuttu on neulottu Suuren Käsityölehden 5/2009 mallia mukaillen. Lankana on Novitan Luxus Cotton, joka oli tarjouksessa lähi-Prismassa. Lanka on pehmeää, mutta löyhäkierteisenä oli jokseenkin hankalaa neuloa. Ohuita säikeitä jäi helposti höröttämään. Ei siis mikään täysin aivoton telkkarineule. Kuvio muodostuu yksittäisitä nurjista silmukoista oikeiden keskellä. Malli on erittäin helppo, mutta elävöittää pintaa kummasti (ja vähän peittää epätasaista käsialaa). Koko on reilu 80 cm ja lankaa meni nuttuun ja myssyyn yhteensä aika tarkalleen 200 g.

Kävin koeponnistamassa toistamiseen ekosilkkikaulaliinaani, eikä vieläkään oikein napannut. Nyt oli kamerakin mukana ja alla vaihtoehdot. Voit auttaa, kertomalla mielipiteesi. Mitä mä teen?


1. Kuteena vain ekosilkkilankaa. Tulee aika tiivistä ja lopputulos räsymattomainen.2. Kuteena ekosilkkilangan lisäksi loimen puuvillalankaa. Vaikutelma on yhä aika mattomainen.3. Tässä näkyy sukkulalla ekosilkin upeus. Pitäisikö sittenkin neuloa?

Jätäthän kommentin!

6 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Onpa upeannäköistä lankaa! Kieltämättä mustan loimen kanssa mattomainen, kannatan sitä ajatusta neulomisesta :)

Kissaemo kirjoitti...

Tuo lanka on todella hienoa. Ehkä pääsisi paremmin oikeuksiin neulottuna?

Samat kokemukset muuten tuon Luxus Cottonin kanssa. Lanka tuntuu kerällä ihanan pehmeältä mutta kaipaisin siihen vähän lisää napakkuutta, lopputulos tuntuu jotenkin lötköltä (ainakin virkattuna).

Leena kirjoitti...

Jäin miettimään loimen langan kaksinkertaisuutta? Eihän loimen tartte olla paksu. Minusta tuon mustan langan ei kuteenakaan tarvitsisi olla kaksinkertaista. Toimikas sidos antaisi joustavamman lopputuloksen. Mutta silkkilanka on todella ihanaa!

Anonyymi kirjoitti...

olisi varmaan kauniimpi neulottuna!
totesi äitimuori

Heini L kirjoitti...

Wow, puhuipas Leena viisaita! En tiennytkään että tollaisiakin termejä on olemassa kuin toimikas :)

Enivei, voisin olla kummallakin kannalla aivan hyvin, mutta entä jos tekisit vaikka mallitilkun neulottuna ja sitten näyttäisit meille myös sen?

Juu ei ainakaan tästä tullut viisaammaksi kukaan :D

Iloista syksuä!
Heini

Eija kirjoitti...

Heips! Huomasin ongelmasi ja jäin kanssa miettimään, no en tiedä mitä tuo loimilanka on, mutta jos se on kalalankaa, se voi olla aika joustamatonta, joku toinen puuvilla lanka olisi varmaan kivempi tai sitten loimi siitä samasta ekosilkkilangasta. Kaunista lankaa jokatapauksessa.