tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

tiistai 8. syyskuuta 2009

Kertut ja Kerttulit


Ensimmäiset potut vierähtävät laariin. Minäkin ihastuin Uhoavan Gnun Kerttu-sukkiin ja päätin kokeilla niitä. Oli ihanaa vaihteeksi neuloa paksummasta langasta (7 veljestä) ja tavallisislla sukkapuikoilla. Sain myös tuhottua yhden lankakoriin pesiytyneen lankakerän ( sukkiin meni 89 grammaa). Kerttuja oli kiva neuloa ja ensimmäisen sukan kantapään jälkeen kuvio alkoi jo pysyä mielessä, eikä tarvinnut koko ajan tarkistaa kaaviosta. Kiitokset hyvästä ohjeesta. Tein pienemmän koon mukaan ja sukat ovat mulle hieman liian pienet. Menevät varmaan jollekulle joululahjaksi.Lankaa jäi vielä jonkin verran ja Kertuista inspiroituneena neuloin pienet Kerttulit. Koko on 22 - 23.
Luo 31 silmukkaa, jaa puikoille 7-8-8-8.
Neulo 1. ja 4. puikolla varren ajan 1 o kiertäen, 1 n.
Kuvio neulotaan 2. ja 3. puikolla kärkikavennuksiin asti.
1. krs (2. puikon alusta) 3 n, 3 o, 2 n (3. puikko) 2 n, 3 o, 3 n
2. krs 3 n, lk, nosta silmukka neulomatta, neulo kaksi seuraavaa silmukkaa yhteen ja vedä nostettu silmukka näiden yli, lk, 2 n, (3. puikko) 2 n, lk , nosta s, neulo 2 yhteen, vedä nostetu silmukka yli, lk, 3 n.
3. krs - 4. krs samoin kuin 1. krs.
Eli kuvio on sama kuin Kerttujen reunakuvio (pieneen sukkaa ei mahtunut koko kuviota. Yllätys.).
Tein seitsemän mallikertaa ennen kantapäätä. Kantapää on ihan tavallinen vahvistettu kantapää. Kiilakavennukset tein joka toinen kerros. Tein seitsemän mallikerrosta ennen terää (n. 13 cm) ja sädekavennuksen 3 o, 2 yhteen ja sen jälkeen 3 välikerrosta, jne. Valmiin sukan pituus on 16 cm.
Lankaa näihin meni 43 grammaa.

Olen töissä ja työmatkoilla yrittänyt tikuttaa miehelle uusia sukkia villa-bambulangasta, mutta se tuntuu niin kovin ohuelta (ja hitaalta) tuo Seiska Veikan jälkeen. Mutta niissäkin on jo kantapään kavennukset meneillään.

Muiden blogeja lukiessa ja kuvia katsellessa tulee uusia tarpeita, joidenolemassaolosta ei ollut mitään tietoa. Nyt pitäisi sitten saada SockBlockerit. Sen verran laihialainen olen, että aion ensin kokeilla, minkälaiset saan itse aikaiseksi. Onneksi netistä löytyi myös TSI-ohjeita.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kaunis malli totesi äitimuori

Leena kirjoitti...

Keräämme näköjään satoa samaan laariin.Vastasin sinulle lankatiedusteluusi blogissani.

Kissaemo kirjoitti...

Ovat kyllä suloiset!

Itse olen toistaiseksi tyytynyt vain tavissukkaohjeisiin mutta pitäisi varmaan välillä kokeilla jotain vähän haastavampaa.

-maria- kirjoitti...

Wau, sähän hyvät sock blocker-ohjeet löysit!

Bea kirjoitti...

Ihanat sukat ♥
Osaisinpa itse tehdä yhtä hienoja! :D

Marika kirjoitti...

Ohuella langalla pidennetty nautinto =)