tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kuva-arvoitus


Välillä melkein pelottaa, mitä kaikkea päähän pälkähtääkään. Virkkasin tällaisen tuikitarpeellisen "pesän". Sille on olemassa vissi käyttötarkoitus ja nyt heitänkin haasteen teille. Mitä tässä pesässä onkaan tarkoitus säilyttää?

Sen verran voin paljastaa, että se tulee olemaan keittiössä eikä siinä asu mikään elävä olento (ainakaan toivottavasti). Ensimmäiselle oikein vastannelle laitan jonkin pienen palkinnon. Paljastan käyttötarkoituksen viikon päästä, jos kukaan ei ennen sitä ole osunut oikeaan. Pesää ei kukaan kuitenkaan saa omakseen, sillä tarvitsen sitä itse.


Pesä valmistui jämälangoista. Varastoistani löytyi pieni kerä moppilankaa ja sen sain kulutettua kokonaan. Pesä olisi ollut vallan käyttökelpooinen ilman koristeitakin, mutta kun olin juuri saanut leviteltyä kaikki puuvillalankojeni jämät pöydälle, sain innoituksen koristella sen kukkasin. Nyt sitä ei tarvitsekaan tunkea kaapin perukoille vaan se saa olla esillä. Painoa pesälle kertyi 96 grammaa. Kuvassa näkyvä tiskikukka on myös jämälangasta virkattu ja se painaa 29 grammaa.


Viikonloppuna sain virkattua myös patalappuparin, johon upposi 84 grammaa sekalaisia puuvillalankoja. Ohjeena on ainoa oikea patalapun malli eli Tyyne-mummolta opittu. Jämäkuu alkaa olla lopuillaan ja minä vasta innostun asiasta. Sainpahan kuitenkin edes jotain jämiä pois nurkista pyörimästä.

20 kommenttia:

Ricchan kirjoitti...

Veikkaisin joko jotain maustepurkkia tai sitten tiskiainetabletteja. Oikeasti ei ole mitään hajuakaan, mutta tosi nätti on joka tapauksessa. Tuo varmasti piristystä keittiöön :)

Anonyymi kirjoitti...

Oliskohan se narukerää varten, kyselee äitimuori

Maame kirjoitti...

Ensimmäinen mieleen tuleva olisi juurikin tuon tiskikukan tai pesusienen säilytys pesä... :D

Sude kirjoitti...

Minä ainakin säilyttäisin tuolla tiskiainenappuloita, ne kun on niin rumassa laatikossa yleensä. Että menikin tuo Riccha ja kerkesi kirjoittaa ennen minua =)

Mallaviri kirjoitti...

Valitettavasti se näyttää liian pieneltä, että sinne voisi tunkea viinitonkan sisällön siinä pussissa. Ei varmaan mitään märkää, joten kallistuisin tuohon tiskikonetabuajatukseen

Marika kirjoitti...

Ihan selkeästi nakkelet sinne tölkkien klipsut!Joista sitten loihdit jotain uskomattoman ihanaa! :))

Vynne kirjoitti...

Veikkaisin, että pesän asukkaiksi pääsevät sormukset tiskauksen ajaksi!

Villasatu kirjoitti...

Mä ehkä laittaisin siihen ohuita muovipusseja pois tieltä.

Kiralia kirjoitti...

Narukerä olisi ollut minunkon eka arvaus, mutta kun se jo tuli, niin pitää ravistaa hihasta jotain muuta... Öööö-öh pesässä asuu kyniä/ tusseja. Meillä niitä saa ainakin aina etsiä, kun karkaavat mokomat. Josko tuollainen nätti pikku pesä pitäisi ne ruodussa sitten!

Lea P kirjoitti...

Jopas on söpö säilytyspesä, asustaiskohan siellä pussinsulkijat, sellaiset klipsityyppiset joita tarvitaan leivonnaispussien sulkemiseen ennen pakkaseen laittoa.
Jos arvaisi vielä toisenkin jutun niin sinne vois säilöä kruunukorkkeja pannunalusvirkkauksia varten.

Anonyymi kirjoitti...

Voisikohan siellä säilyttää astianpesuharjaa? t. Anu

Megi kirjoitti...

Kimurantti arvoitus. Kuva hämää ajattelemaan että voisi olla tiskirätin säilytyspaikka, mutta mutta... Pussien säilytyspaikaksi vaikuttaa jotenkin niukahdolta. Mitä keittiössä usein tarvitaan ja saisi olla hyvin käsillä tarvittaessa? Minulla on esim. hillopurkkien aukausemiseen kumiläpyskä jolla saa pitävän otteen purkinkannesta. Harmillisesti tuo vain aina kulkeutuu laatikossa alimmaiseksi ja perimmäiseen nurkkaan, josta sitä on hankala ottaa. Tuon kumiläpyskän voisin siis kuvitella laittavani "pesään".

M kirjoitti...

Tuossahan voisi säilyttää vaikka kumilenkit tai pussinsulkijat.
Veikeä pussi :)
Onpas hauska kuulla mikä käyttötarkoitus sulla sille sitten onkaan!

Pinni kirjoitti...

Minäkin veikkaisin kuminauhoja. Nootä lojuu aina siellä ja täällä, mutta koskaan ei näkyvillä silloin, kun niitä tarvitsisi. Tuo pesä olisi niille ihan omiaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Mä ajattelin, että tuo on sellainen "ampiaistenhämääjä", mutta en tiedä toimiiko se kukkakoristeilla (tai toimiiko ylipäätään. Eikä siinä kyllä varmaan mitään silloin säilytetä :s Hhmmm...! Tämähän on mielenkiintoinen!

annikki kirjoitti...

miusta tuossa vois säilyttää servettejä.on komea nostaa pöytään.

mustakissa kirjoitti...

Ensin tuli mieleen narunpesä, mutta sitä on jo veikattu. Niin että heitän, jotta siinä oiva paikka käsivoiteelle.

Anonyymi kirjoitti...

Enää eivät laukussa kulkevat omenat ole lommoposkisia vaan ihanan siloisia kun välipalanälkä iskee :-) t. Anu

Marle kirjoitti...

Luulen, että siihen pesään sullotaan muovipusseja. Patalaput ovat erittäin kauniit, ei ihme, että ne ovat ainoat oikeat!

Unknown kirjoitti...

Mitähän keittiössä täytyisi olla heti saatavilla....?Kaikkea on jo arvailtu...Minä arvelisin,että sipuleita?Pieleen meni varmaan,mutta menköön.