tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Höyryä ja messinkiä


Olin jo päättänyt selvitä kummitytön tämänvuotisista syntymäpäivistä pelkällä lahjakortilla, mutta en kuitenkaan onnistunut. Taisteltuani ihan liikaa tyhmähuivin kanssa oli pakko kokeilla, oliko huivitukseni kokonaan loppunut. 

Yritin retriitissä päästä eroon Regian Bamboo color -langoistani, mutta eivät ne inspiroineet muitakaan. Kerät jäivät pyörimään askarteluhuoneeseen, kun en halunnut pakata niitä takaisin lankakoreihin. Sieltä ne sitten alkoivat vienosti huhuilla, että voisivat ryhtyä huiviksi, kun en kerran niitä sukkia saa kuitenkaan neulottua. Samalla lanka kertoi myös sen, ettei halua miksikään hienoksi pitsihuiviksi, vaan tuiki tavalliseksi rouheaksi käyttöhuiviksi.


Malliksi valikoitui tällä kertaan The Age of Brass and Steam (ravel-link). Malli on hyvin suoraviivainen ja selkeä ja, kun alkuun pääsi, sai posottaa kaikessa rauhassa. Nimestä tulee höyryjuna mieleen ja siltä se neulominenkin tuntui. Vauhdikasta ja välillä piti vähän päästellä höyryjä pihalle. Neuloin kaksinkertaisella langalla ja huivi valmistuikin muutamassa tunnissa. Se ei tokikaan oli suuren suuri, mutta riittää kuitenkin hyvin kaulan ympäri.


Lopussa jouduin kylläkin purkuhommiin, mutta pakko oli kokeilla olisiko tullut vielä yksi kerros lisää. Ei tullut. Purkaminenkin sujui samalla höyryllä eikä jäänyt harmittamaan. Lopulta lankaa jäi pari metriä eli käytännössä kulutus oli 100 grammaa. Ja kummityttö sai huivinsa (pitää ensi vuonna tosin muistaa, että hän on nyt saanut kahtena peräkkäisenä vuonna huivit eli pitää yrittää keksiä jotain muuta seuraavaksi).


Eikä ole vuosien hillityn sinnikäs käsityökasvatuskaan mennyt hukkaan, kun omasta paketistani löytyi tällainen söpöliini.

7 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Kiva tuo huivin malli, tuo reikärivi piristää!

KristiinaS kirjoitti...

Söpö otus!
Kummityttöhän kasvaa joka vuosi niin huiveja voi vastakin antaa.
Heleätä Helluntaita!

KahviKaneli kirjoitti...

Nätti on!

Sude kirjoitti...

Sinäpä kivan pupusen olet saanut :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä lopputulos huiville!
Söpö pupuliini.
totesi äitimuori

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana huivi ja söpönen pupunen

Mallaviri kirjoitti...

Tosi kiva huivimalli! Koko ajan on haussa tuollaisia aika simppeleitä malleja niille langoille, joissa tapahtuu.