tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kimalletta kevääseen

Voitin retriitin lankalotossa vaalean harmaata Julia-nimistä bling-puuvillalankaa. Aikani pyörittelin keriä ja mietin, mitä niistä tekisin. Onneksi ne pyörivät vielä sohvalla, kun ystäväni tuli käymään ja hän kertoi oitis, että ne varmasti kelpaisivat neuleeksi hänen tyttärelleen. Puuvilla on mukavaa keväällä, kun on jo vähän lämmintä, mutta kuitenkin kaipaa jotain päähänsä ja kaulaansa.

Olen jo jonkin aikaa katsellut Bandana cowlia (ravel-link) sillä silmällä ja päätin kokeilla, miten se istuisi tälle langalle. Hyvin istui ja oli kiva neuloakin. Juliakin on kivaa neuloa ja on blingistä huolimatta mukavan pehmeää.


Hetken etsiskelin langan tiheyteen sopivaa lörtsäpipon mallia ja viimein löytyi All Day Beret (ravel-link). Taas kerran luin ohjetta vähän huolimattomasti, mutta tällä kertaa se ei haitannut. En usko, että kukaan käy viivottimen kanssa mittailemaan eri osien pituuksia. Jos et ole vielä Ravelryyn liittynyt, kannattaa se tehdä nyt. Sieltä löytyy ohjeita enemmän kuin kukaan ehtii neuloa. Minut löydät sieltä nimellä TinttiH.


Muistattehan sen työkaverini, jonka tyttärelle lupasin pipon? Hänkin sai tästä samasta langasta neulotun Kukka-myssyn (ravel-link). Tämä ohje löytyi yllättäen omasta kirjahyllystä, Pitsit puikoilla -kirjasta. Tämän ohjeen lukemisen kanssa olikin sitten hieman ongelmia. Kummasti auttoi, kun luki kaikki rivit, eikä vaan joka toista.

Lankaa jäi vielä reilut puolikerää ja kävinkin hakemassa sille kaveriksi vielä täyden kerän. Niistä olisi tarkoitus neuloa toinenkin Kukka (nyt, kun kerran sen ohjeenkin ymmärsin). Villavyyhdissä tosin epäilevät, että, mä teen teen itselleni sopivaa Elvis-pukua ja vain hämäyksen vuoksi ostan lankaa pienissä erissä. Ehkei kuitenkaan kannata hengitystään pidättää sitä odotellessa.:-).

3 kommenttia:

MevrouwWalvis kirjoitti...

Nyt sun on kyllä ihan pakko kutoa se Elvispuku:) Yllytiyllyti!

MariL kirjoitti...

Kivat neuleet! :)

Minä en kyllä vieläkään innostu liittymään Ravelryyn, vaikka kuinka houkuttelit. ;) Tekemistä ja ideoita riittää loppuelämäksi ilman sitäkin.

Marle kirjoitti...

Erittäin kauniit! Varmasti saajan mieleinen.