tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

torstai 28. helmikuuta 2013

Purkkalankaa


Vähän ovat jääneet työt täällä blogissa esittelemättä. Sain joulun aikaan viimein puikot taas käsiini ja intouduin neulomaan Äitin varastoista löytyineistä langoista hänelle erilaisia asusteita. Olen tuonut tämän ihanan merinolangan (Lane Cervinia Le Fibre Nobili Merino Superfine) joltain Karnaluksin reissulta. Siitä oli alunperin tarkoitus tulla jotain muuta, mutta se suunnitelma jäi toteutumatta. Tällä kertaa tosin Äitiltä, ei minulta. Lankaa oli 200 grammaa, joten siitä varmasti saisi aikaan jotain kivaa.


Ensimmmäisenä neuloin äidille baskerin. Ravelrystä löytyi kaunis Ume hat (ravel-link), jonka  kuviot vaativat juuri sopivasti keskittymistä. Baskeri valmistui ihan parissa päivässä, kun lanka oli niin mukavaa neuloa. Lankaa jäi vielä, joten päätin seuraavaksi neuloa kaulurin. Malliksi valikoitui Eleanor cowl (ravel-link). Sekin tuli neulotuksi aika nopeasti, mutta jäi odottelemaan viimeistelyä hieman pidemmäksi ajaksi. Tässä vaiheessa alkoi tuntua, että neulon jotain purkkalankaa, kun lankaa oli vieläkin reilusti jäljellä. Baskeriin oli mennyt reilu kerä ja kauluriin kerän verran. Melkein kaksi täyttä kerää oli vielä jäljellä.Päätin sitten neuloa vielä kämmekkäät kaupan päälle. Äiti tykkää käyttää nahkahanskoja ja kaipaili jotain kaunistusta mustien nahkahansikkaidensa päälle. Yksi neuleystävä oli neulonut useammat kämmekkäät Veyla-mallilla (ravel-link) ja ne ovat mielestäni kauniit. Sellaiset siis. Tämä malli aloitetaan neulomalla ranneke poikittain ja poimimalla sen jälkeen silmukat kämmenosaa varten. seuraavista kämmekkäistä jätän tosin kämmenosa pitsikoristeen pois, kun se oli jotenkin hassussa paikassa. Ja purkkalanka sen kuin venyi ja venyi, kun sitä oli kämmekkäiden jälkeenkin melkein kerä jäljellä. Siinä vaiheessa onneksi Anu tuli hätiin ja vei loput 39 grammaa mennessään.

Mutta ihana lanka oli neuloa ja Äitikin vaikuttaa tyytyväiseltä uusiin asusteisiinsa. Nyt niitä kuitenkin on kuulemma tarpeeksi ja minulla on kohta ongelma siitä, kenelle saan ainakin huomattavan osan neulomuksistani lykättyä :-)

15 kommenttia:

Eliisa kirjoitti...

Voi miten upean setin olet tehnyt. Ihana värikin. Kyllä äidin kelpaa!!

Matleena kirjoitti...

Ihana setti äidillesi! :) Niin kauniin värinenkin. Jos kaipaat kohdetta käsitöillesi ja tykkäät myssyjen teosta, niin harkitsepa sytomyssyjen tekoa.

Sude kirjoitti...

Oletpa onnistunut tekemään äidillesi juuri sen värisen ja mallisen setin, josta minä haaveilin jo viime keväänä.....ja haaveilen edelleenkin ♥ On se vaan ihana.♥ Minä se vaan väännän apinoita enkä ehdi edes myssyä itselleni tekemään :)

KristiinaS kirjoitti...

Kivoja asusteita oot neulonu. Ihme olis jos äiti ei tykkäis. Kämmekkäät varsinkin on nätit ja sitt ku on mustat hanskat alla niin "vot".

Pitsisukka kirjoitti...

Aivan ihanat asusteet! Ja vielä niin kaunis värikin!

sadelikka kirjoitti...

Kauniita. Eipä ole tullut mieleenkään kayttää esim hanskojen tms päällä kämmekkäitä. Ihana idea. Oi, voiski kutoa parit tummat ja vaaleat sormikkaat ja sitten vaikka värikkäitä kämmekkäitä. Sais vaihettua päivän ja mielialan mukaan. :D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset asusteistani!
Olen saanut hyvää palautetta ihan tuntemattomiltakin kadun tallaajilta!
totesi äitimuori

Ingi kirjoitti...

Kauniita töitä, tykkään kovasti tuosta väristä!

Pirena kirjoitti...

Minäkin tykkään että kauniit ovat asusteet. Pitääkin kaivaa tuo kaulurimalli ja tehdä itselle kun olen sitä kauan jo miettinyt.

Katju kirjoitti...

Jahas. Nyt sit kehräät etkä neulo, niin ei tarvii tunkee väkisin neuleita kellekään. Vaikka kyllä mä uskon, että ottajia riittää.

Lea P kirjoitti...

Kauniit asusteet, itse pidän eniten tuosta päähineestä, siinä on niin kaunis päälaki.

kirjoitti...

Nossa! que peças lindas!! Amei cada uma delas:)

bjinhos

Jansku kirjoitti...

upea setti, niin kauniit että...

Sukkailija, ent. Kangaskasa kirjoitti...

Upea setti!

tea kirjoitti...

Kuinka kaunis katse äidilläsi on <3