tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Surrurrur


Olen saanut myös rukin polkaistua liikkeelle. Ensimmäisenä valmistui TipuTipusen värjäämästä Superwash merinosta navajokerrattu lanka. Navajokertauksen juju on siinä, että raidalliseksi värjätty kuitu myös pysyy raidallisena. Olen vielä hieman arka kokeilemaan sellaisia kehruutapoja, joissa värit sekoittuvat enemmän keskenään. Tämä vyyhti on alkanut huudella, että haluaisi päästä kauluriksi ystävälle. katsotaan, miten kauan tämän suunnitelman toteutumiseen menee. Metrenä on 275 m / 96 g.Seuraavaksi rukille kiertyi Louhittaren luolan Cheviot. Cheviot on kuituna karkeampaa kuin aiemmin kehräämäni kuidut (kuka käski aloittaa silkkisekoitteilla...) ja langastakin tuli karkeampaa. Tämäkin lanka on navajokerrattu, mutta koska värialueet olivat pienempiä ja epämääräisempiä kuin edellisessä sekoittuivat värit keskenään paljon enemmän. En olisi mitenkään voinut kuvitella, että alemman kuvan letistä olisi tullut ylemmän kuvan kaltaista lankaa. Letissä ollut valkoinen meleerasi koko langan pastellisemmaksi ja siniset ja vihreät alueet korostuivat punaisia ja keltaisia enemmän. Langan valmistuttua oli hieman plääh-olo, kun siitä ei tullutkaan sellaista kuin ajattelin. Vähitellen lanka on alkanut näyttää ihan kivalta ja luulen, että neulon siitä itselleni sukat. Metrejä tähän lankaan tuli 208 m / 96 g.


Näin ihanan langan sain Ultimecialta lahjaksi. Tämänkin kohdalla letti näytti tyystin erilaiselta kuin valmis lanka, mutta tässä tapauksessa lanka on paljon kivempaa. Vaikka lettikin oli todella kaunis ei sen puolen.

Väriharjoitukset siis jatkuvat. Olen myös päättänyt kirjata taloon tulleet kuidut heti niiden tullessa, niin ei tarvitse erikseen miettiä, missä vaiheessa itsekehrätyt langat lisätään varastoon. Trukkikin on päässyt jo ulkoilemaan ja se vilahtaa muutaman ystävän blogeissa (Kristiina, Katju, Lea, Anitta, Kio). Vaikka tuo omani ei olekaan mikään matkamalli, saa sen hvyin kulkemaan paikasta toiseen, kun autolla on liikkeellä. Viikon päästä se pääsee maakuntamatkalle Päivölään.

Kävin lisäämässä lankojen metrimääriä juuri julkaisemisen jälkeen ja täytyy kyllä sanoa, ettei tuo tabletti ole blogaamista varten suunniteltu. Sen vuoksi näitä päivityksiä tulee tällä hetkellä aika harvakseltaan. Mutta nyt ovat kuvat ja metrit paikallaan.

12 kommenttia:

Lea P kirjoitti...

Vautsi mitä lankoja olet kehrännyt, aivan ihania. Miten noista raaskii mitään neuloa, itse taitaisin laittaa kehyksiin ja seinälle ;D

Sude kirjoitti...

Voi mahdoton miten ihania lankoja. Minäkin haluaisin oppia kehräämään, mutta eihän täällä ole ketään joka osaisi opettaa.
Ajattelin kirjoittaa sinulle oikean kirjeen, mutta kun ei siitä näytä tulevan mitään, niin KIITOS yllätyspaketista ♥ Iloisen väriset patalaput toivat hyvää mieltä muuten niin harmaaseen päivääni. Kiitos ja halaukset sinulle ♥

Inkeri kirjoitti...

Ihania lankoja olet saanut aikaan.

Pitsisukka kirjoitti...

Ihania nuo langat, jännä on tuo villatopsin arvoitus valmiina kehruutuotoksena. Mukavan aurinkoista maaliskuun alkua sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja lankoja! Esille vaan lasimaljakkoon!
totesi äitimuori

Katju kirjoitti...

Wau. Vuoden päästä mulla samanlaisia bloggauksia?

Mallaviri kirjoitti...

Iiik, kuinka hienoja!

KristiinaS kirjoitti...

Kivoja lankoja oot tehny ja saanu. Ja mukava oli tavata stadilla ohimennen;)
Ai kun teki hyvää ku kirjoitit ettei tabletti oo bloggausta varten = mähän hermostuin vuosi sitten ku yritin blogata tabletilla enkä oikein osannut.

Liisa T. kirjoitti...

Upeita lankoja ja värejä! Olet kyllä todella taitava ja viitseliäs! :)

Kaunis blogi, ekaa kertaa täällä ihastelemassa...

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihania lankoja!

kio kirjoitti...

ihanat! mun kehräämät nöttöset on paraatipaikalla nojatuolin selässä, aina välillä ihastelen :)kiitos opastuksesta!

tia kirjoitti...

Oi kuinka paljon ihania värejä on täällä tarjolla.