tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Raggegarnin tuho osa 2


Kuten olette ehkä huomanneet, olen ostanut aika paljon lankaa menneiden vuosien aikana. Eräässä lankakaupassa saa vielä kaupan päälle lisää lankaa, kun ostaa riittävästi lankaa. Joku sitten tuli hamstranneeksi näitä kylkiäislankoja ihan olan takaa ja kaveritkin ystävällisesti luopuivat omistaan. Sanovat tätä sukkalangaksi ja yritinkin neuloa sukkia. Muutaman kerroksen sain tehtyä ennen kuin oli pakko lopettaa. Mutta aina vaan tuli sitä kaupanpäälliskoria verotettua.

Aika tarkalleen kaksi vuotta sitten viimein keksin, että lanka sopisi hyvin pieneksi peitoksi. Yksi neuleystävä kaipaili pohjoiseen mummoille lämmikettä pyörätuolissa istumiseen. Ajattelin, että vaatteitten läpi lanka ei tuntuisi niin kovin ikävältä ja vain lämmittäisi mukavasti. Raggegarnin tuho osa 1 lähti lämmittämään mummoja pohjoiseen. Mutta, kun sitä lankaa oli tullut hamstrattua enemmänkin. Päätin jo puolitoista vuotta sitten tehdä toisenkin peiton tästä ihanasta langasta. En vain saanut itseäni oikein ryhtymään hommaan. Just ja just sain aloitettua ja sitten peiton tekele hautautui kaappiin.


Vuodenvaihteessa taas kaivelin kaappejani ja törmäsin keskeneräiseen peittoon ja päätin neuloa sen valmiiksi ja lähettää taas pohjoiseen. Nimesin peiton kärsimyspeitoksi ja neuloin sitä sisukkaasti, vaikka useampi neuleystävä oli sitä mieltä, että se oli sulaa hulluutta. Olin jo melkein saanut neulottua kaikki lankani, kun tein kaapista kammottavan löydön. Lankaa oli lisää. En siis päässytkään helpolla.

Sitten tapahtui jotain odottamatonta. Ystäväni Anu alkoi katsella peiton tekelettäni sillä silmällä ja sai viimein sanottua, että se sopisi oikein hyvin heidän olohuoneeseensa. Hetken aika piti tutkailla, heittikö hän vitsiä, mutta ei. Anu totta tosiaan halusi peiton itselleen. Kävi välillä tarkistamassa työn edistymistä ja mittailemassa peittoa. Minä neuloin sormet ja käsivarret melkein verillä ja viimein se tuli valmiiksi.(Jotkut neuleystävät pitivät Anua minuakin hullumpana ja kehottivat antamaan piikkimaton peiton kaveriksi. Tyydyin kuitenkin antamaan pelkän peiton.)


Tässä Anu sitten on tyytyväisenä peittonsa alla. Yön pimeinä tunteita peitto kuulemma muuttaa toiselle sohvalle lämmittämään Anun miestä, mutta palaa aamuksi omalle paikalleen. Anu heitti peiton pesukoneeseen ja kuivausrumpuun ja se pehmeni huomattavasti. Pitääkin huolehtia siitä, että peitto joutuu pesuun vielä pari kertaa, sillä minun herkälle hipiälleni se on vieläkin liian karhea.

Peitto on neulottu dominotekniikalla (vastaava Kaaospeitto löytyy Ullasta). Lankaa peittoon meni vajaa kilo. Kolme ehjää kerää ja 70 grammaa jämiä peitosta jäi. Päätin kuitenkin, ettei minun tarvitse niitä neuloa. Raggegarnia ei kuitenkaan ole enää saatavilla, joten se on noussut arvoon arvaamattomaan ja ylimääräiset langat löysivät uuden kodin alta aikayksikön (ovat tosin vielä toimittamatta perille, mutta olen itse päässyt niistä henkisesti irti).

Nyt katselen lankavarastoani sillä silmällä. Jospa sieltä löytyisi sopivia lankoja seuraavaan Domino-peittoon.

20 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Kyllä tulos on hieno, mukavat värit ja malli sopiva peitoksi. Mutta miten ihmeessä tuon pystyy kutomaan, eikö ole painava käsitellä.
Oikein hyvää viikkoa sinulle!

Inkeri kirjoitti...

Onpas hyvännäköinen. Minullakin on muutama kerä tuota inhokkilankaa.

TiiQ kirjoitti...

Todella kauniisti sommitellut värit. Vaan ymmärrän tuskasi, jopa minä, joka yleensä pystyn neulomaan lähes mitä tahansa, jouduin tunnustamaan Raggegarnin liian karkeaksi. Moni on kuitenkin sanonut, että pesu tekee eetvarttia, kuten tämänkin peiton suhteen oli huomattu. Vaan ei se poista sitä piikkilangan neulomisen tuskaa...

Anitta kirjoitti...

Minäkin kerran yritin tuota piikkilankaa neuloa, jopa ensin pestyäni langan. Sitten löytyi ystäväpiiristä pari henkilöä, jotka jopa ostivat sitä ja niinpä tyrkkäsin langat heille. Lanka tosiaan pehmenee pesussa ja on kuulemma oikein hyvää saapassukkina. Varmaan sopisi myös villapeitoksi pussilakanan sisään.

PS, Siirryin Bloggeriin

Riitta kirjoitti...

Ihastuttava peitto ! Harmaan sävyt on noussu mun suosikiksi entisten lempivärien rinnalle ♥

Anonyymi kirjoitti...

Peitto on ihana :-)ja sopii meille enemmän kuin hyvin. Monet torkut sen alla on jo otettu.

Kuivausrumpuun en sitä kuitenkaan tohtinut pesun jälkeen laittaa vaan kuivatin ihan pyykkinarulla.

Kiitos Tintti <3

t. Anu

Sude kirjoitti...

Voi miten hieno peitto. Kävin katselemassa ohjetta, onkin kätevä tapa kun ei tarvitse ommella saumoja.

Akustiina kirjoitti...

Oi miten tyylikäs lopputulos! Olet kyllä pro!

Ingi kirjoitti...

Kaunis ja rauhallinen, varmasti käytännöllinen ja lämminkin vielä!

Kisa kirjoitti...

Kaunis peitto!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi että on ihana ja varmasti suloisen lämmin. Tuohon jos mihin on ihana kietoutua.

Katju kirjoitti...

Nätti se on ja varmaan meni rutkasti tunteja. Kiva on saajalle mieluinen.

KristiinaS kirjoitti...

Kaunis peitto ja hyvään kotiin se pääsi. Mä olen neulonut yhdet saapassukar Raggesta ja siihen ne onkin oikein hyvät.Pesu pehmensi ja saappaissa ovat pehmenneet lisää. Mutta en kyll enää tommosta lankaa neulois.

-maria- kirjoitti...

Nätti tuli! En yhtään ihmettele, että Anu tarjosi sille hyvän kodin. Mutta mitä: onko Raggegarn kokonaan poistunut Lankamaailmasta? Ja juuri kun aloin päästä sen makuun! :) No, onneksi on jokunen kerä vielä tulossa... :D

Anonyymi kirjoitti...

Do you have a spam problem on this blog;
I also am a blogger, and I was wondering your situation;
many of us have developed some nice practices and we are
looking to swap techniques with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.


My page: fast cash payday loans

Aava kirjoitti...

Hieno peitto. Olen itsekin aika ajoin katsellut kyseistä lankaa, mutta jättänyt hyllyyn/laariin sen, kun en ole keksinyt, mitä sillä olisin tehnyt. Seuraavan peiton ilmestymistä odotellessa ;) Hyvää viikon jatkoa!

katariina kirjoitti...

Voi miten kaunis peitto, dominokoukussa minäkin. Ehkä saan tuosta ideaa seuraavaan , nyt on riemunkirjavia jämiä puikolla.

kirjoitti...

Adorei a maneira de tricotar essa manta... preciso fazer mais uma com minhas sobras!

bjinhos

Marle kirjoitti...

Peitto on hyvin kaunis, olkoonkin pisteliäs tai mikä tahansa.

Jansku kirjoitti...

tämä on odella kaunis peitto , minäkin olisin sen itselleni kelpuuttanut ;)