tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 2. toukokuuta 2011

Voihan nyppy!


Olen jo jonkin aikaa suunnitellut neulovani Annis-huivin, kun kaikki muutkin ovat sen tehneet. Mutta eipä antautunut Annis minulle helpolla!

Jämälankakorista löytyi vironvillavyyhdin loppu ja muutama pieni kerä Any-sukkalankaa, joiden sävyt sopivat hyvin yhteen. Päätin niistä sitten lähteä tekemään ensimmäistä kokeiluversioita.

Viime viikolla heräsin yhtenä aamuna liian aikaisin ja päätin ryhtyä hommiin. Sain ensimmäisen kerroksen neulottua ja minulla oli yksi silmukka liikaa. Optimistina ajattlein, että olin huolellisesta laskemisesta huolimatta saanut aloitukseen yhden silmukan liikaa. Toisella kuiviokerroksella löysin sitten ekan kerroksen virheen ja purin koko homman. Aloitin uudestaan. Eikä vieläkään täsmännyt. Tässä vaiheessa piti jo lähteä töihin.

Päätin kokeilla vielä kolmannen kerran ja sitten luovuttaa, jos ei onnistu. Sain kuin sainkin aloituksen oikein ja pitsikuvio valmistuikin oikein nopeasti ja helposti.

Mutta ne nypyt! Hetken jo harkitsin, että jättäisin ne pois, kun olen nähnyt muidenkin niin tekevän. Päätin kuitenkin seurata tällä kertaa ohjetta ihan orjallisesti ja tehdä ne nypytkin. En ole koskaan nyppyjä tehnyt, kun ne eivät oikein vetoa minuun. Ensimmäinen kerta siis kaikelle.

Vaikka yritin tehdä nypyistä mahdollisimman löysiä, jouduin purkamaan ensimmäisen nyppykerroksen ja tekemään uudestaan. Vähitellen homma alkoi sujua. Välillä tosin jäi se viimeinen lenkki nulomatta yhteen muiden kanssa, mutta fuskasin sen verran, että neuloin sen vain tylysti yhteen viereisen silmukan kanssa ja kavennus jäi piiloon nypyn taakse.

Suora osuus olikin sitten mukavaa laskettelua ja valmistui nopeasti. On kiva neuloa huivia, jonka haasteellisin osuus on alussa ja loppu tulee vauhdilla. Suoran osuuden alussa vaihtui lankakin juuri sopivasti ja raidoitukset menivät oikein nätisti.

Pingotuksen jälkeen huomasin nypyissä vielä muutaman irrallisen lenkin, mutta taidan nekin vain piilottaa nurjalle puolelle. Lankaa työhön kului 74 grammaa ja lopputulos on kuitenkin aika kaunis. Huivi on toistaiseksi ykkösosoitteeton, mutta eiköhän tämäkin paikkansa löydä. Pitänee kuitenkin kokeilla uudestaan, jos vaikka saisi fuskuttoman yksilön aikaan :-)

Pen tuolta minua katselee ja lähettää kaikille terveisiä! Kiitos kommenteistanne!

18 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Todellinen vaikeuksien kautta huiviksi. Kaunis, kaunis se on!

Auli kirjoitti...

Noi nyppy tosiaan! Täytyy myöntää, etten ole nyppyihmisiä minäkään mutta muistan, että äitini on tehnyt joskus jotain vaikeaa nyppyneuletta, valkoisen juhlapuseron nuorimmalle lapselleen. Siinä oli pitsiä ja nyppyjä, ja olkatoppaukset, 80-luvulla...

Marifetane hobi kirjoitti...

A paz foi muitas vezes teve um xale muito bonito.http://www.marifetane.com/

Marifetane hobi kirjoitti...

Tervehdys ystäväni luettelo bloguda hyvin onnellinen olurum.teşekkürler sivu on ollut käyntiä

http://www.marifetane.com/

KristiinaS kirjoitti...

Ei Kaikki ole tuota neulonut, en mä ainakaan;) Kivan värinen vaikka punainen ei olekaan mun väri.
Peniä en tainnut kehua mutta nyt kehun: se on niin söötti.

Sude kirjoitti...

Kolme hurraa huutoa sinulle, joka jaksoit nyhertää nyppyjen kanssa. Minä jätin surutta nypyt pois omastani, ja hyvin lämmittää silti, vaikkei olekaan yhtä kaunis :)

Doloresjo kirjoitti...

Essas suas mãos maravilhosas...


Beijos Dolores

Lila kirjoitti...

Kaunis Annis:)
Minä olen vissiin kahteen tehnyt nypyt, molempiin eri tekniikalla. Suosiolla olen ne jättänyt pois muista:) Kaunis minusta molemmilla tavoilla.
Mukavaa viikkoa sinulle!

Sari kirjoitti...

Voi kuinka kaunis huivi! Tänne ei vielä ole huivikärpänen iskenyt...

Mari kirjoitti...

Kaunis huivi siitä syntyi! Värit on ihan justiinsa. Mulla Annis odottaa vielä todo-listalla yhdessä parn muunkin työn kanssa :)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tuo värinvaihdos, antaa huiville ihan uutta ilmettä! Ja aivan upea vapputukka tuolla aiemmin :)

Paljon on tosiaan nuo Anniksen nypyt tainneet synnyttää variaatioita. Monet ovat sanoneet ohjeen nypyntekotapaa vaikeaksi.

jansku kirjoitti...

ihana annis ..'minulla vaan mielessä kokoajan, en ole vieläkään uskaltamut aloittaa:(

Zzz kirjoitti...

Tykkään kovasti Anniksesta, vaikka en ole saanut vielä aikaiseksi. Tämä on nätti yksilö.

Tein talvella Kuningatar Silvian ja siinä oli noita nyppyjä ihan piisalle asti. Koeneuloin niitä jonniin verran, mutta kyllä sen oppi lopulta.

Neili kirjoitti...

Kaunis huivi. Mietin, että tekisinkö...

kirjoitti...

Uau!! ficou maravilhosa!! Adorei o modelo e o fio usado:))

bjinhos

Mammutti kirjoitti...

Tuu vaan mukaan "Hulluihin Huivittelijoihin".
Hihkase blogiin tai mailiin suostumus, niin pistetään linkitykseen.

Pirena kirjoitti...

En minäkään ole tuota Annista vielä tehnyt vaikka mieleni tekisi kun muut esittelevät omia kauniitaan. Jonkun nypyn olen joskus johonkin vääntänyt ja käyttänyt virkkuukoukkua apuna.

Maikki kirjoitti...

Hieno on!

Rehdisti tunnustan, että minäkin fuskasin nyppyhommissa ihan samaan tyyliin - kun huomasin lankalenkkejä, jotka olisi kuuluneet nyppyihin, piilottelin niitä sitten vaan neulomalla yhteen muiden silmukoiden kanssa. ;D