tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Pieniä paketteja

Tällaista pientä vielä nimetöntä nyyttiä pääsin katselemaan, sylittelemään ja nuuhkimaan viime viikolla. Luonto on kyllä iskostanut hoivavietin syvälle, kun vauvat herättävät useimmissa ihmisissä vahvoja tunteita. Vierailua edeltävänä päivänä työkaveri kävi esittelemässä omaa pienokaistaan ja siinä me sitten ringissä ihailimme, huokailimme ja lepertelimme pikkuiselle. Eikä tarvinnut äitin vauvaansa sylissä pitää kuin sen hetken, jolloin ruokki hänet.

Muistelin lukeneeni tai kuulleeni ihan hiljattain siitä, miten tärkeä rooli isoäideillä on ihmiskunnan kannalta. Erityisen merkittävää ovat vaihdeuvuodet. Ihmiskunnan kannalta on merkityksellistä se, että isoäidit auttavat hoivamaan lapsenlapsiaan sen sijaan, että itse lisääntyisivät. Lähdetietoni olivat hieman hatarat, kun asiasta ystävilleni kerroin. Onneksi löysin netistä hyvin nopeasti sen väitöskirjan, jossa asiaa on tutkittu - ja se on ihan suomalainen: Ihmisen pitkän eliniän evoluutio (Väitös: FM Mirkka Lahdenperä). Tämä ajatus lohdutti kovasti kuumista aalloista kärsivää ystävääni, siksi haluan jakaa sen myös teidän kanssanne. Mutta ovat nuo vauvat vaan niin ihania :-)

Tämä pienoikainen sai Käsityölehden ohjeella (2/2011) neulotun Baby Surprise Jacketin (Rav-link). Elizabeth Zimmermanin neuleideologia on kerrassaan nerokas ja täytyykin jossain vaiheessa perhtyä siihen paremmin. Nutussa ommellaan ainoastaan olkasaumat, muut muodot tulevat kavennuksilla ja lisäyksillä. Sen verran tarkkana niiden kanssa saa olla, ettei tämä aivan aivoton tv-neule ole. Kiva ja nopea tehdä kuitenkin. EZ:n Knitter´s Almanac on tilauslistalla, kunhan vaan saan aikaiseksi. Lankana on viime kesän KYHäilyistä voittamani Sukka-Puffaa ja sen kaverina Viking Baby Ullia ja painoa on 161 grammaa.

Myssy on vanha tuttu Norwegian Sweet Baby cap. Viimeiset lisäykset jäivät hieman pullottamaan ja mietinkin, olenko taas humpsinut menemään niin kovalla vauhdilla, että on jäänyt ohjeesta jotain oleellista lukematta. Eiköhän tuo vauvan päässä sitten muotoudu ihan nätiksi (toistaiseksi on vielä aika reilun kokoinen). Myssyyn käytin pelkkää Sukka-Puffaa ja sitä kului 22 grammaa. Nauhoiksi ompelin äitin tunikasta irroitetut puuvillanyörit, jotka olivat sopivan ohuet ja pehmeät.

Sukatkin ovat vanhat tutut Tuulan junasukat. Kaikki, joille olen tällä ohjeella neulotut vauvansukat antanut, ovat kehuneet mallia erittäin paljon. Taidan siis jatkossakin neuloa junasukkia. Lankana Viking Baby Ull ja painoa 29 grammaa.
 Äiti, nää vaatteet on ihan liian isot! Ja kuumat!

Aikaisemmin esittelemäni imetystyyny meni samaan osoitteeseen. Sain jo seuraavana päivänä onnellisen ja helpottuneen viestin tuoreelta äidiltä. Ihanaa, kun vauva voi olla sylissä ja kädet jäävät vapaiksi. Suosittelen lämpimästi imetystyynyä kaikkiin vauvaperheisiin :-)

12 kommenttia:

susamaria kirjoitti...

Suloinen vauvasetti! Minäkin katselin tuon nutun ohjetta, mutta meidän poikanen on jo siihen liian iso, kun kokoja taisi olla vain yksi. Ehkäpä jollekin tuttavan vauvalle joskus kokeilen. Tuo hauska toteutustapa kiinnostaa :)

Villanne kirjoitti...

Soma setti!

Seijasisko kirjoitti...

Mulla on sama kiva malli tuossa monistettuna ja langatkin hommattuna. Kesän aikana varmaan teen.

Mielenkiintoinen tuo tutukimus eliniän pidentymisestä lastenlasten myötä. Vähän kyllä epäilen koko teoriaa..sillä silloinhan lapsettomien pistäsi kuolla kohta menopaussin jälkeen. Voihan sillä jokin mini vaikutus olla mutta suurin syy että eliniän pidentymiseen kiistatta kuitenkin lääketieteen kehitys.

Matleena kirjoitti...

Onpas söpö setti niin kuin vauvakin! :) Minäkin täällä odottelen jo malttamattomana seuraavan isotäditeltävän syntymäviestiä. Jo monta päivää yliaikainen!!! ;DD

Auli kirjoitti...

Hieno neuleyhdistelmä ja vauva on myös kovin suloisen näköinen kutimissaan!

MariL kirjoitti...

Nätti setti!

Zzz kirjoitti...

No voihan mahoton, miten söpöt neuleet ja vauva...

Virpi kirjoitti...

"Ennen isoäidit eivät kiroilleet. He istuivat kiikkutuolissa ja kertoivat satuja lapsenlapsille. Nykyään riehuvat humalassa."
Anita Konkka

Niin, omasta puolestani voin sanoa, että juttu luistaa kyllä paremmin pienessä kännissä...

Sirpa kirjoitti...

Söpönen vauveli,uusissa hienoissa neuleissaan:) Upea setti,kertakaikkiaan!

Anneli kirjoitti...

Voi kun ihanan asun olet tehnyt.
Mutta tuo vauva... voi kun saisi syliin :)

Hilkka kirjoitti...

Upea setti. Olen ihaillut tuota nutun mallia, mutta ei ole vielä tullut yritettyä.
Kyllä vauvan tuoksu on se paras tuoksu.

kirjoitti...

Fotos encantadoras!! Amei ver o bebe vestido:)

Esse modelo de casaquinho da EZ eu adoro; super inteligente. A touca e uma graça e ficou perfeita!

Como essas meias sao lindas!! Comoprotegem bem os pes dos bebes!

Parabens, voce anda a mil!!

bjinhos