tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

perjantai 6. toukokuuta 2011

Toiveiden täyttymys


Lapsena ihailin kovasti sellaisia penaaleja, jotka suljettiin vetoketjulla ja joissa oli kuminauhalenkki jokaiselle kynälle. Äitiltä sellaista joskus pyysin ja hän tuumasi, että osaa kyllä tehdä minulle vetoketjupenaalin. Hän ompelikin minulle farkkukankaasta penaalin jossa oli vetoketju ja ulotaskukin. Mutta se ei auennut, eikä siinä ollut kuminauhalenkkejä kynille. Käytin penaalia kuitenkin monta vuotta, yläasteella siihen oli hyvä kirjoitella ja piirtää kaikenlaista.

En ole sen jälkeen enää haaveillut kuminauhallisesta penaalista ja suurin osa niistä näyttääkin niin muovisilta, etteivät innosta. Avattavan vetoketjupussukan haave onkin siirtynyt käsitöiden puolelle. Olen ihaillen katsellut japanilaisissa tilkkukirjoissa olevia ompelutarvikekoteloita ja suunnitellut sellaisen ompelemista.


Ystäväni osti viime vuonna itselleen Cloverin virkkuukoukkupussukan ja siitä lähtien olen suunnitellut ompelevani ihanille Cloverin virkkuukoukuilleni vastaavanlaisen pussukan. Ompeluinnostus ei vain ole riittänyt niin pitkälle, että olisin päässyt tuumasta toimeen.


Virkkausinnostus sen sijaan jyllää yhä vaan ja päätinkin jämäkuun kunniaksi virkata itselleni virkkuukoukkujen säilytyspussukan. Aloitin äitin huivista yli jääneellä Gefidran Rubens -langalla. Se kuitenkin loppui ennen kuin kotelo oli tarpeeksi leveä. Jatkoin kolminkertaisella Kotiväellä, kunnes muoto oli tasapainoinen (en missään vaiheessa tietenkään mitannut mitään sen tarkemmin, vähän vaan mallasin, että virkkuukoukku mahtuu sisään).


Seuraavaksi virkkasin taskukappaletta yksinkertaisella Kotiväellä, kunnes sekin alkoi loppua. Piti siis jatkaa pinkillä Diamond Cottonilla. Vappuaattoiltana istuinkin parvekkeella ompelemassa osasia yhteen, jotta sain koteloni Jämäkuun laskuihin mukaan. Jätin kirjailut viimeiseksi, kun ajattelin, että on valmis ja käyttökelpoinen ilman koristuksiakin. Ehdin kuitenkin virkata muutaman kukkasen ja kirjoa vähän vartta ennen puolta yötä. Itseasiassa olin valmis jo hyvissä ajoin eli vähän jälkeen yhdentoista illalla :-).

Haasteellisin osuus oli vetoketjun kiinnittäminen ja sitäkin olisi helpottanut se, että olisi vähän edes käyttänyt mittanauhaa ja nuppineuloja. Ompeleet eivät ole kovinkaan kauniit sisäpuolelta, mutta ulkoa päin kotelo on oikein kaunis. Parasta on kuitenkin se, että siinä on vielä muutamalle virkkuukoukulle tilaa, jos jossain vaiheessa innostun täydentämään sarjaani.

Tällä työllä aloitin jämäkuuni ja se valmistui viimeisenä. Lankaa kului kaikkinensa 104 grammaa. Kotelosta tuli juuri sellainen kuin ajattelinkin, kaunis ja käyttökelpoinen.

Kiitokset taas kaikista mieltä piristävistä kommenteistanne! Aurinkoista viikonloppua!

22 kommenttia:

Mallaviri kirjoitti...

Onpa kaunis!Sen lisäksi käytännöllinen ja arvonmukainen säilytyspaikka (minustakin parhaille) Cloverin virkkukoukuille :-)

Zzz kirjoitti...

Siitäpäs tulikin käytännöllinen säilytin ja taas kiva jämälankaidea.

Lila kirjoitti...

Ihana! Kyllä tuossa kelpaa säilytellä virkkuukoukkujaan:) Minulla on puikot sekaisin ja siellä täällä, vaikka niille on olemassa yksi iso pussi... Mutta tunnen itseni ja minun on oikeastaan ihan turha ommella mitään säilytyspussia, koska ne eivät käytön jälkeen sinne ikinä löydä tietään takaisin...

Auli kirjoitti...

Ihana! Tuollaisen minäkin hauan itselleni. Mulla kun kaikki välineet on huiskin haiskin. Tosin minulla ei kyllä ole noin hienoa virkkuukoukkusarjaa...

tia kirjoitti...

Kaunis on ja pysyy koukut tallessa.

PikkuUnelmia kirjoitti...

toi on hieno ja hyvä ja hämmentävän huippu! Jokainen virkkaaja ja neuloja tarvitsee juuri tuollaisen kauniin ja järjestystä ylläpitävän kotelon.... nimimerkillä kaikki puikot ja koukut sotkussa koko ajan samassa pienessä laatikossa! Muutun kateudesta vihreäksi!

Sari kirjoitti...

Täällä on myös kaikki aina hukassa, tuollainen olisi kyllä näppärä! ..tosin ensin tarvitsisi hankkia lisää koukkuja, tai siis onhan niitä nytkin jo,mutta aina uupuu joku koko =)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan kerrassaan ihana!

t. Anu

Kangaskasa kirjoitti...

Kylläpä on ihana ja käytännöllinen! Onhan tuollainen jokatytön kässäunelma, nyt sen itsellesi toteutit.

Sarsa kirjoitti...

Tässäpä loistava idea noiden jämälankanöttösten tuhoamiseksi. Mullakin noi virkkuukoukut ovat rasiassa yhdessä mytyssä, josta on varsin haasteellista löytää aina se sopivan kokoinen.

Tui kirjoitti...

Ihana!

Sirpa kirjoitti...

Tulipa hieno!

MariL kirjoitti...

Hieno penaali! Kukat on tuossa ihan parasta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Siitähän tuli oikein kaunis !
t. äitimuori

enkulin käsityöt kirjoitti...

IHANA

Sude kirjoitti...

Ihana, tuommoiselle olis käyttöä itse kullakin.

susamaria kirjoitti...

Tää on niin kaunis katsella ja käytännöllinenkin kaiken lisäksi! Tuo kirjailu vielä kruunaa kaiken :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi, siitä tuli upea!
Olin ihan unohtanut tuon malliset penaalit, kunnes kuvailit niitä. Malli on kyllä omiaan juuri koukuille, ja kiva keksintö toteuttaa se virkaten :) Vetoketju on varmasti tuohon malliin aina haastava ommeltava, mutta hienosti selätit sen. Vieläkö mahtoi lankaa jäädä paljon?

alarwyn kirjoitti...

Aivan mahtava projekti! Käytännöllinen ja kaunis. :)

- H - kirjoitti...

Onpa nättiä ja käytännöllinen.
Minä ompelin joskus ala-asteikäisenä itselleni juurikin sellaisen penaalin ja muistan, että oli se aikamoista väkerrystä, mutta sisulla se tuli valmiiksi.

Merith kirjoitti...

Mahtava idea. Kyllä virkkuukoukuilla nyt kelpaa, kun noin nätissä pussukassa saavat oleskella:)

ArualMaria kirjoitti...

Hieno ja kaunis kotelo! Nuo kirjailut ovat kyllä piste iin päälle. :)