tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 24. tammikuuta 2011

Raggegarnin tuho

Olen käynyt sen verran ahkerasti lankaostoksilla LankaMaailamssa, että kaappeihin oli kertynyt monta kerää Raggegarn-lankaa (jota siis kaupanpäällisinä jaetaan). Lanka on paksuhkoa ja karheaa, joten en innostunut ajatuksesta tehdä siitä sukkia, vaikka se sukkalankaa onkin.

Ajattelin, että peittona lanka saattaisi toimia ja olen jo jonkin aikaa suunnitellut peiton neulomista domino-tekniikalla. Tässä tekniikassa kaikkein parasta on se, että palat tulee liitettyä yhteen jo neulontavaiheessa. Minulla, kun nämä viimeistelytyöt usein antavat odottaa itseään. Huono puoli on se, että aika pian työ on niin iso, ettei sitä voi kuljettaa mukana. Malli on helppo ja sopivan aivoton television ääressä neulottavaksi. Tämä ei varmastikaan jää viimeiseksi dominopeitokseni (ja Raggegarnia on taas alkanut kerääntyä).

Reunaan virkkasin yksinkertaisen pitsin, kun se tuntui paljaalta ja keskeneräiseltä ilman sitä. Sinistä lankaa kului 6,5 kerää ja punaista 7,5. Painoa työllä oli kuitenkin vain 628 gramma eli vajaat 13 kerää. Ihan mielenkiinnosta punnitsin iskemättömän kerän, joka painoi vain 44 g. Nyt täytyy miettiä koko kirjanpitosysteemi uusiksi :-) Puikot ja koukku olivat 4mm, seuraavalla kerralla voisin käyttää 4,5 mm puikkoja, niin peitosta tulisi laskeutuvampi.

Tämä peitto lähtee pohjoiseen lämmittämään jonkun vanhuksen polvia. Toivottavasti karheus ei tunnu vaatteiden läpi.

16 kommenttia:

Katju kirjoitti...

hyvä idea tuhota vanhat kaupanpäälliset pois, nyt vaan lisää hommaamaan.

PikkuUnelmia kirjoitti...

Hieno peitto! Dominotekniikalla mäkin tein peiton TV:n ääressä jokunen talvi sitten! Kätevää ja sopivan lankaakuluttavaa! Ja toi raggegarn on tosiaan karheaa (mullakin on yhtä väriä "keääntynyt"), vaikka silti ajattelin siitä tehdä itselleni yhdensortin liivi/slipoveri hässäkän... jonain vuonna!

kirjoitti...

Adorei!! Gosto demais desse tipo de manta; a combinação de cores ficou perfeita; o mais legal é que vai aquecer uma pessoa pra lá de especial!!
Parabéns:))

TiiQ kirjoitti...

Onpas kiva sommittelu. Nostan hattua kaikin puolin, itse en enää kykene Raggegarnia neulomaan, kun on niin karkeaa. Peittona varmaan toimii paljon paremmin kuin sukkina!

Eija kirjoitti...

Onpas kiva mallit tämä dominojuttu:) Hieno peitto!

KristiinaS kirjoitti...

Ah, hieno langantuhoaminen. Mä en ole niitä kylkiäislankoja edes ottanut sieltä, tai sitt oon antanu jonkun kanssa neulojan ottaa mun langat.

alarwyn kirjoitti...

Mä tykkään tästä ihan älyttömästi. Oikeesti, oli pakko tulla tänään jo kolmatta kertaa tätä kattomaan! Ohje, kiitos? :D

tia kirjoitti...

Kauniin ja lämpimän oloisen peiton teitkin, tuo pitsireunus viimeistelee peiton.

- H - kirjoitti...

Hyvä idea käyttää "raggarit" peitoksi isommilla puikoilla. Minä kudoin sukat ja vieläpä sillä pienimmällä suosituspuikkokoolla. Minun käsialallani ne seisovat itse. Tosin vastaanottaja oli tyytyväinen tukevista sukista.

Hilkka kirjoitti...

Kaunis, huokailen ihastuneena.

-maria- kirjoitti...

Hieno! Tuo reunus sopii peittoon hyvin.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oooh miten ihana peitto ja isotäinen varmasti.

ArualMaria kirjoitti...

Tuo lanka on tosiaan todella karheaa, ei ole mukavaa neulottavaa. Tuollaiseen peittoon varmasti ihan sopivaa, mutta on siinä ollut aikamoinen työ!

Agatha kirjoitti...

Ihana peitto! Heititkö pesukoneen villaohjelmaan ennen pohjoiseen lähettämistä? Tuttu lankakauppias kertoi Raggen pesussa pehmenevän. Tuntui pehmenevän myös ompelulankana ollessaan, ainakin jämälankapätkä oli aivan toista kuin suoraan kerältä tullessaan.

Anu kirjoitti...

Upea! Minun shoppailut on vielä olleet niin vähiä että tulos tästä langasta jäi pannulappuihin =D

miestikkaaja kirjoitti...

Oletteko huomanneet, että raggarista tulee todella miellyttävä sukka pesun jälkeen.

Siis tehdessä karhea, mutta pesun jälkeen todella miellyttävä.

t miestikkaaja