tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

tiistai 25. tammikuuta 2011

Kaunissaari

Olen monta vuotta käynyt ahkerasti tilkkutyökurssilla, mutta valmistuneita töitä ei kovinkan tiheään synny. Helsingin suomenkielisellä työväenopistolla on meneillään Itämeri-projekti, johon toivotaan mahdollisimman paljon minitekstiilejä (20cm X 20cm).

Itselleni meri on Atlantti ja mökkimaisema on järven rannalla, joten aihe ei ihan heti napannut. Viime viiikolla menin kuitenkin tilkkukurssille kahta kättä heiluttaen suoraan töistä ja jotain piti tehdä. Sain inspiraation omaan työhöni Marlen upeista Itämeri-töistä. Ryhdyin siis penkomaan tilkkulaarista aarteita.

Yllättävän paljon ihania kankaita oli joku laittanut pois ja niistä alkoi tämä maisema muodostua. Sain kotonakin kaivettua ompekukoneen esille ja tikattua vapaalla tikkauksella kaitaleita kiinni. Eilen illalla sitten pontevaasti viimeistelin työni ja sain kuin sainkin sen valmiiksi.

Pahin paikka tuli siinä, kun työlle piti keksiä nimi. Ensimmäinen ja ainoa asia, mikä tuli mieleeni oli Kaunissaari ja siellä viime kesänä viettämäni päivä (kiitokset Marialle ja Kristiinalle). Näin jälkikäteen, kun katson kesällä otettuja kuvia, näen yhteyden työni ja maiseman välillä. Tiedostamattani palasin siis noihin ihaniin maisemiin ja aurinkoiseen kesäpäivään.

12 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Ihana :)

Leena kirjoitti...

Oikein kaunis tilkkumaalaus. Kyllä se Kaunissaaresta on, muistan nimittäin erittäin hyvin tuon saaren nuoruudestani.

KristiinaS kirjoitti...

Ooooo-Ihana-Upea!! Ja Jee, mun iki-ihana Kaunissaari on tehnyt suhun vaikutuksen. Jäänyt aivojen syvyyksiin.
Tulevana kesänä tuut taas imemään ideoita, nuuskimaan Itämeren suolaa ja ja ja ja . . . .

KristiinaS kirjoitti...

Äh, painoi liian äkkia julkaisunappia ku mun piti vielä jatkaa, että mulla on hahmottumassa pieni ryijy saarimaisemasta, vironvillajämälangoista ja säkkikangaspohjalle.

Marle kirjoitti...

Voi että tuli hieno! Nyt sun pitää kyllä tehdä useampikin. Ja tuo aimman postauksen dominopeitto on myös kaunis. Kekseliäästi teit kivan kuvioinnin siihen.

-maria- kirjoitti...

Oi, se oli mukava päivä! Ja pian se kesä sieltä taas tuleekin, nyt jo on kevään tuntua ilmassa - lisääntyvä valo huumaa joka vuosi, vaikka hämäränhyssykin on mukavaa oman aikansa.

Sude kirjoitti...

Kaunis on työsi. Sitä katsellessa onkin varmaan mukava muistella kesäisiä päiviä.
Kiitos taannoisesta tunnustuksesta. Olitpa kauniisti kirjoittanut minusta. En ole vaan jaksanut vielä laittaa sitä blogiini. Koitan nyt, jos ei olo huonone kesken kaiken :)

tia kirjoitti...

Hieno on tilkkutyösi, kesää tässä alkaa kaipaamaan.

Anneli kirjoitti...

Vo kuinka ihanan taulun olet tehnyt !
Tuon tapaisia en ennen ole tavannutkaan :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa ihana tilkkutyö.

Vilijaana kirjoitti...

Onpas ihana työ munkin mielestä, hyvinkin tulee mieleen Kaunissaari tästä! Just tänään mietin että kuinkakohan pitkän pätkän pystyisi tänä kesänä siellä viettämään, saapi nähdä. Ja täytyy kommentoida että jostain kumman syystä sinä et enää ole blogilistan suosikeissani vaikka ennen kyllä olit. Etkä ole edes ainoa. Toivottavasti ei ole muitakin pudonnut pois, harmittaa todella huomata tällaista. Mutta hyvä että laitoit tänään viestiä niin huomasin tämän! :)

ArualMaria kirjoitti...

Vau, hieno tilkkumaalaus. Uskomatonta, mitä kaikkea kankaastakin saa aikaan, kun osaa.