tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

perjantai 8. lokakuuta 2010

Lippiksiä ja myssyjä

Taisinkin mainita aiemmin, että sain Kristiinalta tunikan helman tuunattavaksi. Koska tapasimme sytomyssytapahtumassa, hän ehdotti, että tekisin siitä myssyn. Innokkaana aloitin saman tien, enkä hoksannut ottaa kuvaa lähtötilanteesta. Valmiina oli vihreä-valkoinen soiro, jonka yhdistin lieriöksi, virkkasin päälaen ja huolittelin reunan. Siinä vaiheessa myssy näytti vielä hieman epämääräiseltä, mutta kastelin sen huuhteluainevedessä ja vedin päätukin päälle kuivumaan. Myssyhän siitä tuli kuin tulikin.

Poika pyysi virkkaamaan lippiksen turkoosista langasta. Lankakorista löytyikin sopivan väristä Blend Bamboo -lankaa ja virkkasin lippiksen omasta päästäni Flapper hat:n hengessä. Käytin kaksinkertaista lankaa, jotta sain lippiksesta riittävän tukevan. Lankaa kului yhteensä 68 grammaa. Kuva on vauhdikas, kun kuvauskohde ei ollut kovinkaan suotuisalla tuulella.

Hiljakseen olen virkkaillut myös muutaman myssyn ja lippiksen sytomyssykeräykseen. Osa langoista on kevään sytomyssytapahtuman lahjoituslankoja, osa on omista varastoista. Suurin osa Novitan tehtäänmyymälän muuttomyynnistä ostamistani Bambu-langoista on nyt käytetty. Eikä yhtään harmita, ettei tullut ostettua enempää. En yhtään tykännyt langan tunnusta, se oli jotenkin lötköä. Kaksinkertaisena siitä sai kivoja lippiksiä, mutta simpukkamalli on liian tönkkö.

Flunssa on tällä viikolla vienyt voimat ihan täysin. En ole muutamaa sukkakerrosta lukuun ottamatta tehnyt yhtään mitään käsitöihin liittyvää. En ole myöskään yhtään jaksanut käydä lueskelemassa muiden blogeja ja pahoittelenkin, etten ole jättänyt komentteja yhtään mihinkään. Toivottavasti tämä jo vähitellen antaa periksi.

8 kommenttia:

kirjoitti...

Nossa quantas toucas lindas!! Adorei a azul e branco... me lembrou nuvens!

bjinhos

MariL kirjoitti...

Hienoja myssyjä!

KristiinaS kirjoitti...

Hih, siitähän tuli hieno tuunattu hattu. Sorry, ku silleen tuon sulle tuppasin, mutta kun ei roskiinkaan noin vaan raaskinut laittaa.
Kivoja myssyjä oot tehnyt.
Mä luen monia blogeja mutta kommentointi on vähäistä, niin että älä sure, sitä on liikkeellä.
Paranemista.

Tintti kirjoitti...

Kristiina: Älä suotta pyytele anteeksi - oli mieluisa haaste. Ja mielestäni selvisin siit oikein hyvin :-).

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi miten kivoja myssyköitä.

SNY:si syksy 2010 kirjoitti...

Hei! Pikaista paranemista toivoo SNY :)

Ruiskaunokki kirjoitti...

Ihania päähineitä, tyylikkäitä! Bambu onkin aika lötköä eli pehmoista. Toimii hyvin kaulaliinana, suloisen pehmeänä. Neulottuna kaksinkertainen toimii myös päähineenä.

tia kirjoitti...

Kaunis tuli myssystä ja hieno lippiksestä, näyttää omistajalla olevan huuli mutrulla.
Olet ollut ahkera kun noin paljon olet myssyjä tehnyt, hienoja kaikki.