tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 27. syyskuuta 2010

Huovutusopissa

Pääsin viikonloppuna osallistumaan Elina Saaren huovutuskurssille. Vesi, saippua, hiki ja melkein kyyneleetkin lensivät kaaressa, kun pistimme tuulemaan. Työ toteutettiin Elinan kehittämällä nuno-tekniikalla, joka osoittautui teknisesti yllättävän helpoksi. Vaikeampaa oli saada kuviot osumaan oikeisiin kohtiin. Elina kuitenkin auttoi välillä hyvinkin radikaalilla tavalla ja uskoisin, että kaikki muutkin kurssilaiset lähtivät kotiin tyytyväisinä ja onnistunut työ mukanaan.

Lähtökohtana työlle oli Elinan käsin värjäämä esihuopa, jonka päälle laitettiin kuvioita teollisesta huovasta ja kaikesta muusta kivasta. Päälle silkkisifonki ja vähän merinosilkkiä kiiltoa antamaan. Ja eikun huovuttamaan, rullaamaan ja heittelemään.

Epäusko meinasi iskeä, kun sain kankaani huovutettua ja se näytti liian pieneltä. Venytyksen ja muokkaamisen jälkeen siitä tuli kuin tulikin juuri sopiva. En aloittaessani osannut ajatella, että siitä tulisi niin tyköistuva ja lyhyt.

Tällainen siitä sitten tuli. Sivusaumat ja kädentiet ovat tosin vielä ompelematta. Sunnuntaina en saanut liivin muokkaamisen lisäksi aikaan muuta kuin tuon kukkasen. Olen kuitenkin kurssin antiin ja aikaansaannoksiini todella tyytyväinen. Elina itse on aikamoinen elämys ja hänestä joko pitää tai ei. Minä pidin ja voisin osallistua hänen kurssilleen toistekin.

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

No jopas jotakin. Sä sitten kerkiit ja jaksat kaikenlaista. Kivan liivin teit. Jos tykkäät, että se on liian lyhyt niin voihan sitä vähän tuunata vaikka virkkaamalla jotain reikää tjsp, hih.

tia kirjoitti...

Mahtavan hienot värit ja niin tähän aikaan sopiva, tai vaikkapa jouluun.

Anonyymi kirjoitti...

Piiiitkästä aikaa käsityöblogikierroksella - ootpa ollut tuottelias! :) Paljon kauniita töitä, ja kiva nähdä eri tekniikoitakin.

-Maria

Sude kirjoitti...

Kiva liivi siitä tuli ja eipä ole kellään toisella ihan samanlaista. Kukka on niin kaunis, se olisi varmaan ihana koriste jonkun puvun tai takin rintamuksessa, miksei hatussakin.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi jestas miten upeat värit

Eija kirjoitti...

Varmaan olikin antoisa kurssi, hieno liivi!