tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 13. syyskuuta 2010

Pitsikästä

Tässä on nyt tämä sininen mytty vähemmän myttyisenä. On se vaan niin ihmeellistä, mitä pingotus saa aikaan. Malli on suosittu Haruni sileällä keskustalla. Tein viimeiset kerrokset vauhdin hurmassa ja huomasin vasta parin päivän päästä, että olin jättänyt keskikohdan lenkit neulomatta. Perfektionismi iski ja purin viimeiset kymmenkunta kerrosta. Kannatti purkaa, uusintakierroskin meni aika vauhdikkaasti. Malli näyttää hankalammalta kuin on ja näitä saatan tehdä lisääkin.

Lanka on upean taivaansinistä ja ihanan pehmeää alpakkalankaa, joka löytyi lankalaatiko pohjalta. Olen muutama vuosi sitten vaihtanut tämän kartion harmaaseen Virtain villan villalankaan. Olen yhä edelleen sitä, mieltä, etten ainakaan hävinnyt vaihtokaupassa. Huiviin meni 119 grammaa lankaa ja sitä on jäljellä velä ainakin kolmeen huiviin. Huivi on toistaiseksi vielä ykkösosoitteeton, mutta kuvittelisin anopin voivan pitää tästä.

Kummitytön isosisko toivoi syntymäpäivälahjaki säärystimiä. Langaksi valitsin Tallinnan reissulta mukaan tarttuneen Any sukkalangan. Lanka on aika karheaa ja takertuvasita ja sitä on hieman hankala neuloa. Yritin ensin tehdä viuhkakuviota, mutta eivät lanka, puikot tahi sormet taipuneet neljä oikein yhteen -kuvioon. Välillä puikoilla oli liikaa ja välillä liian vähän silmukoita, joten luovutin suosiolla. Helpommalla pitsikuviolla säärystimet valmistuivat ajallaan. Hieman ne olivat kosteat, kun laitoin pakettiin, mutta tämä lanka on ehdottomasti uitettava huuhteluainevedessä, että siitä tulee käyttökelpoinen.

Lahjan saaja (jä hänen äitinsä) oli tyytyväinen lanhjaansa. Pojan kommentti tosin oli: "Miks sä aina annat kaikile lankaa layhjaksi. Ei ne kuitenkaan tykkään siitä." Lankaa kului 55 grammaa ja säärystimet vopivat 12-vuotiaalle säihkysäärelle.

11 kommenttia:

alarwyn kirjoitti...

Hehee, voin hyvin kuvitella pojan ihmetyksen. Kyllä mäkin tykkään lankalahjojen lisäksi Lego-lahjoista. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis huivi sekä mallin että värin suhteen! totesi äitimuosi

MariL kirjoitti...

Kaunis huivi!

Doloresjo kirjoitti...

Que riquesa de trabalho...

Beijos Dolores

Kissaemo kirjoitti...

Lumoavan kaunis huivi! Ja kuka muka ei tykkäisi lankalahjoista?!? Meillä lapsukaiset muistelevat edelleen jouluksi 2009 neulomiani namisukkia (villasukat, jotka oli täytetty suklaakonvehdeilla)!

tia kirjoitti...

Aivan mahtavan hieno huivi ja tuo väri korostaa kauniisti kuviota.

Ketturouva kirjoitti...

Kaunis on. Milloinkas ehtisit pitämään sukkakoulua? :)

hillanen kirjoitti...

Ihana Haruni.

SNY:si syksy 2010 kirjoitti...

Hei! Eikö posteljooni ole muistanut?

kirjoitti...

O xale ficou maravilhoso! Gostei da mudança do ponto no corpo.
As polainas também ficaram lindas, muito bonito o trabalho em trança e a cor!

bjinhos

Epa kirjoitti...

Kauniin värinen Haruni