tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

tiistai 22. kesäkuuta 2010

Tallinnassa - taas

Vietin tämän päivän ystäväni kanssa Tallinnassa. Ensimmäisenä kohteenamme oli yllättäen Karnaluks. Ystäväni oli siellä ensimmäistä kertaa ja aivan yhtä äimistynyt kuin me äitinkin kanssa muutama viikko sitten olimme. Ilmeisesti siellä on käynyt muitakin, kun tietyt tuotteet olivat aivan kokonaan loppu, esim. Cloverin virkkuukoukkuja ei ollut kuin suuren suuria ja pienen pieniä. Myös ruusupuiset sukkapuikot olivat lopussa. En tiedä kuuluukokaan valikoimiin 4mm suurempia pitsiAddeja, niitä olisi kaivannut.

Tällä kertaa keskityin nappi- ja neppiosastoon, joka viimeksi jäi perusteellisesti tutkimatta. Sieltä sitten tarttui muutama hupsutuskin mukaan, mm. rautalanganvääntöpohja (voisikohan sen vähentää verotuksesssa, kun työssäni usein väännän rautalangasta yhtä ja toista). Kavereillekin tuli ostettua kaikkea pientä.

Lankaosastolla kulutin pitkän tovin etsiessäni äitin pyytämiä lankoja. On kiva, kun saa shoppailla ja joku muu maksaa. Todellisuudessa on vaikea ostaa toiselle, vaikka kuinka saisi vapaat kädet tehdä valintoja. Äiti saa merinoa ja merseroitua puuvillaa. Pääsee sitten myös nauttimaan luksuksesta virkatessaa sitä merinoa.
Itselleni ostin helmilankoja, jos vaikka saisi tehtyä lisää koruja, sekä peruspuuvillalankoja, jotka käyvät patalappuihin, tiskirätteihin tai sytomyssyihin. Aika näyttää, mitä niistä tulee. Viininpunainen Kata-lanka halusi väkisin mys mukaan ja siitä sitten alkoi myssy muotoutua kotimatkalla (tämä päivän KYH).

Tänään löysimme myös aikalailla vahingossa Liann Lõngad -kaupan, joka viime reissulla jäi löytymättä. Sieltä tarttui mukaan kaksi kerää sateenkaaren väristä katia Bombayta ja kaksi erilaista kerää iloisen kirjavaa Katian Mareaa. Kaupassa saatui vielä olemaan juhannusalennusmyynti ja kaikista langoista oli - 25%. Tarttuipa muuten mukaan muutama pikkukerä ohutta virkkauslankaakin... Oli oikein mukava lankakauppa ja suosittelen sitä kaikille.

Mun lankavarastoni ei vaan tällä menolla kauheasti pienene. Toisaalta, vaikka langan määrä ei ole oleellisella tavalla vähentynty on lankalaatikon sisältö muuttunut parempaan suuntaan. Toki korin pohjalta löytyy vielä jotain hirvityksiä, mutta suurin osa on ihania lankoja ihanissa väreissä. Josko saisin tässä jossain vaiheessa sisäisen hamsteri hiljennettä siksi aikaa, että kerään ne itselle puhumattomimmat ja lahjoitan jonnekin.

3 kommenttia:

Hilkka kirjoitti...

Huokailen täällä hieman kateellisena, ostos-saalistasi. Vaikka ei pitkä matka Tallinnaan olisikaan, ei tänä keväänä tullut käytyä.
Oikein leppoisaa Juhannuksen aikaa.

kirjoitti...

Uau!!!!! quanta coisa legal!! adorei os fios multicoloridos, as agulhas...
bjinhos

Sude kirjoitti...

Oli varmaan mukava matka Tallinnaan ja säätkin taisivat suosia. Minä pääsen käymään yleensä vain marraskuussa ja joka kerta on satanut. Karnaluksiin en ole ehtinyt koskaan, kun risteilyalukset pysähtyvät niin vähäksi aikaa. Kateeksi käy sinne ehtineitä. Kyllä minäkin vielä joskus :)
Oikein hyvää Juhannusta sinulle uusien lankojesi kimpussa :)