tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Talvi saapuu eteläänkin

Miehen sukat, koko 42 - 43.
Lanka Hjertegarn Bamboo Strömpegarn, 60% villaa, 25% bambua, 15% polyamidia
Pyöröpuikot nro 3, 72 silmukkaa

Tänä aamuna oli ensimmäsitä kertaa sellainen olo, että pipo ja kaulaliina ovat kohta tarpeen. Vähän kipristeli myös sormenpäitä.

Viime aikoina en ole saanut aikaan kuin ison kasan keskeneräisiä töitä. Työvoittona voin pitää miehelle Hjertegarnin Bamboo-langasta nelottuja sukkia. Aloitin ne Sukkasadon alkaessa ja olen tikuttanut niitä hitaasti, mutta varmasti lyhyillä työmatkoilla, harvoissa kokouksissa ja muissa sopivissa (tai sopimattomissa) tilanteissa. Tämä on ollut minun Hesarissakin mainittu matkakäsityöni. Lanka itsessään on ihanan pehmeää ja mukavaa neuloa. Mutta koska olen jo neulonut yhdet samanlaiset sukat samasta langasta, oli neulominen vähän tylsää. Ensimmäiset sukat päätyivät kesällä lahjaksi, joten piti tehdä uudet tilalle. Täytyy seuraavaksi valita joku haastavampi malli. Mutta mies on tyytyväinen ja sukat ovat kuulemma juuri sopivat.

Olen täysin hurahtanut sukkien neulomiseen rinnakkain pyöröpuikoilla. Välillä menevät langat solmuun (varsinkin, kun pyörivät kassin pohjalla), Mutta etuja on enemmän kuin haittoja:
  1. Molemmat sukat valmistuvat samaan aikaan
  2. Molempiin sukkiin tulee lisäykset/kavennukset samaan kohtaan, vaikka kohta olisikin väärä
  3. Ei tarvitse etsiä kadonnutta puikkoa sohvan alta, bussin lattialta jne...


Kaksi aivan loistotyyppiä viettää huomenna syntymäpäiväänsä ja savat tällaiset lahjakortit. Kukat on virkattu pellavalangasta, tärkätty sokeriliemessä ja varustettu hakaneulalla. ONNEA KAMUT!

4 kommenttia:

Kissaemo kirjoitti...

Tyylikkäät sukat!

Juu, kieltämättä sää viileni aika huimasti tässä muutaman päivän aikana. Kauheassa kiireessä piti kaivaa lapsille esille lapasia ja kaulureita. Kuinka ollakaan parittomia käsineitä löytyi kymmenkunta... Mitähän niistä voisi askarrella, kun kadonneet parit tuskin koskaan löytyvät? :-)

Tintti kirjoitti...

Niistä voi tehdä pehmoleluja ja maskotteja. Lisätään vaan korvia, häntiä, silmiä yms. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin toimii kukkakortit onnitteluun!
kirjoittelee äitimuori

Marika kirjoitti...

Hianot sukat! Tosiaan talvi yrittää tunkea urakalla.. sukille ja muulle lämpöselle jo tarvetta, ainakin aamusta