tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 9. helmikuuta 2009

Matonkuteita mutkalle

Innostuin viikonloppuna virkkaamaan matonkuteista koreja.
Ensimmäisen sai syntymäpäivälahjaksi työkaveri. Itselleni virkkaan suurempaa punaista koria, jonka loppusijoituspaikaksi tulee olohuoneen nurkka. Ajattelin, että virkattu kori on kauniimpi kuin epämääräinen muovikassirykelmä.


Virkkasin sinisen korin kympin virkkuukoukulla ja pelkillä kiinteillä silmuikoilla. Näin paksulla koukulla virkatessa ei työasento ole paras mahdollinen, kun virkkuukoukusta on otettava kiinni yläpuolelta. Ranne myöskin kipeytyy aika pian, joten taukoja pitää pitää. Toisaalta matonkuteesta saa nopeasti valmista, kun yksi kerros on sentin-parin korkuinen.

Suunnitelmissa on tuhota parvekkeella lojuvat matokuteiden jämät (ostan aina liikaa kudetta ja niitä jää yli). Kylppäri kaipaa mattoa ja seinälle ripustettavaa koria, johon voi kerätä tällä hetkellä lattialla pyörivät lehdet ja ristisanatehtävät.

Edit 24.3.2011: Ohje matokuteesta tehtyihin koreihin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Innostuin ideasta kovin paljon mutta mistäs saa matonkuteita??

Tintti kirjoitti...

Riippuu tietysti, missä päin asut.
Pääkaupunkiseudulla saa Lankamaailma Nordiasta Oulunkylästä ja Menita outletista Soukasta (näistä olen itse ostanut).
Tampereella Poppanavakasta Lamminpäästä ja Tritexistä Tesomalta. Somerolta löytyy Someron lanka, jonka pojat kiertävät myös markkinoilla. Netistä saa tilattua ainakin Kauhavan kangasaitasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! Olen Porista päin ja löysin onnekseni Käsityöapajasta oikein aarreaitan.. Nyt olen päässyt jo aloittelemaan ja voi, kuinka hienoja ne on!! Aivan mahtava idea! =)

Tintti kirjoitti...

Kiva, että löysit kuteet ja pääsit vauhtiin!