tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

torstai 19. helmikuuta 2009

Etana ja punainen kori


Suunnittelija päätti, että etanalla ei tällä kertaa ole sarvia, joten työ voidaan julistaa valmistuneeksi. Jee! Hoidossakin oli mukana ja tuli takaisin ehjänä. Otus on toistaiseksi nimetön. Valmista mallia minulla ei ollut. Aloitin etanan peräpäästä muutamalla silmukalla ja lisäsin silmukoita tasaisesti, kunnes etana oli sopivan paksu. Käännöskohdan tein samoin kuin sukan kantapään. Täytin etanaa neuloessani ja tein päähän sädekavennuksen. Kotilo on pitkä putki, jonka kiersin rullalle täytettynä. Osat olen ommellut yhteen käsin. Etanan pituus on 32 cm ja kotilon halkaisja 22 cm. Materiaalina suunnittelijan lankakorista valitsemat langat (tn. 7-veljestä viininpunainen ja ruskea).


Oma matonkuteesta virkattu korikin on valmistunut. Siitä tuli ehkä hieman liian iso. Reuna ei oikein tahdo pysyä suorassa ilman käännettä. Korkeus on 30 cm ja pohjan halkaisija 35 cm. Materiaalina trikoomatonkude ja virkkuukoukku nro 10. Pienemmällä virkkuukoukulla olisi korista saattanut tulla napakampi, mutta on tämäkin kauniimpi kuin muovipussi olohuoneen nurkassa. Korissa on keskeneräinen pusero-poncho yllättäen punaisesta Iceland-langasta.

3 kommenttia:

Kissaemo kirjoitti...

Onpas mainion näköinen etana!

Oletko ajatellut tehdä eriväriset lankakorit kaikille erivärisille langoille? :-) Mulla olis haaveena tehdä sellaiset esim. Huopasesta...

Tintti kirjoitti...

Mä voisin tehdä eriväriset eri huoneisiin ;-). Tuo punainen on tehty olohuoneen maton jämistä.

Näin jossain kuvan virkatuista purkeista, joissa oli kansi ja kaikki. Nekin olis tosi söpöjä.

Anonyymi kirjoitti...

Matot on nyt lattialla ja hyvin istuu olohuoneen väriskaalaan! kiitokset tekijälle!