tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 17. syyskuuta 2012

Palanen lohtuaKanssaneulojaa kohtasi sanomattoman suuri suru.  Niin suuri, ettei sitä voi käsittää. Tuntui, ettei lohdun sanoja oikein löydy. Monet olivat hämilllään oman avuttomuutensa kanssa. Sitten yksi keksi, miten lohtua voisi jakaa, sekä itselle että surun kokeneelle. Saimme tehdä sitä, mikä on meille kaikille niin luontaista - käsitöitä.Yksi pieni palanen ei paljoa lohduta, mutta kun paloja on kymmeniä, niin saada aikaan suuri halaus. Moni sellainenkin, joka ei yleensä virkkaa, päätti tarttua koukkuun ja yrittää parhaansa. Monet olisivat halunneet osallistua, mutta aika ja taidot eivät riittäneet. Heidän puolestaan muutama innokas virkkasi useamman palan. Kaikki niin erilaisia, mutta yhtälailla lämmöllä ja ajatuksella tehtyjä.


Yksi lupautui kokoamaan peittoa. Tiesin, että urakka on suuri, joten tarjouduin kaveriksi ja kolmaskin lähti kokoamistalkoisiin mukaan. Neljäs tuli hätiin siinä vaiheessa, kun peitto piti saada kuljetettua saajalleen. Olen kovin kiitollinen siitä, että sain olla mukana tässä projektissa. Siinä yhdessä ystävien kanssa peittoa kootessa tuli samalla käytyä läpi ainakin ajatuksissa omia pelkojaan ja surujaan. Ihan hirvittävästi ei tarvinnut ääneen sanoa.


Intoa lohduttamiseen ja palojen virkkaamiseen oli niin paljon, että saimme aikaan myös pienemmän peiton perheen pienokaiselle. Näihin tilkkuihin on varastoitu paljon lämpöä ja kannattelevia ajatuksia. Toivottavasti saapuivat perille.


Enemmän kuvia peitosta ja paloista löytyy Ravelrysta, Viimattaren lohtupeitto ja Karpalon lohtupeitto. Nämä linkit aukeavat vaikket olisi Ravelryyn vielä kirjautunutkaan (tosin suosittelen lämpimästi).

16 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Ihana idea, jolle olisi ollut muutaman kerran jo käyttöä. Niin kaunis teko ja ajatus, uskon että lohduttaa kovin saajaansa ♥

Sude kirjoitti...

Todella hieno ajatu ja kaunis toteutus.

Ciacy kirjoitti...

Mà aina ihastellen katselen tilkkupeittoja, mutta tyò tuntuu niin valtavan suurelta, ettà en ole ikinà ruvennut sellaista tyòtà toteuttamaan. Tuolleen ryhmàssà se voisikin olla ihan kiva juttu. Aivan ihanat molemmat peitot ja varmasti ilahduttaa saajaansa :D

Katju kirjoitti...

Kaunis teko, varmasti virkatut ajatukset välittyvät saajalle.

mummeli kirjoitti...

Kauniisti muistitte lohdun tarpeessa olijaa! Hän ei ikinä teitä unohda kun oeittoa katsoo!

sinisukka kirjoitti...

Onpas upeasti ajateltu ja varmasti jotakin lohtua tuo saajalleen!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita paloja ja niin erilaisia toteutukseltaan.
totesi äitimuori

Matleena kirjoitti...

Saitte aikaan ihanat peitot, jotka tuovat lohtua ja lämpöä saajilleen pitkään.

Smirgeline kirjoitti...

Kuinka kaunis toteutus lohtupeitoissa.

sini kirjoitti...

Liikutuksella luin peittoprojektistanne. Hieno ele ja toi varmasti lohtua saajilleen!

Ja eikö se niin ole että antaessaan saa myös itsekin! Hyvää syksyn jatkoa.

sirimi kirjoitti...

Voi miten kaunis ajatus ja toteutus:)

Aava kirjoitti...

Tästä ei voi kuin tykätä. Ihania ovat molemmat <3

kirjoitti...

Que projeto lindo! Parabéns! Apesar de não ter entendido pra quem vai, entendi o significado do gesto. Os squares são lindos!

bjinhos

-P- kirjoitti...

Aivan mahtava ele ystäviltä! Tuollainen lahja lohduttaisi kyllä ketä tahansa. Lohtupeitto, todellakin sellainen, ja saajalleen tulee varmasti käsittämättömän rakkaaksi. Niin ihana ele, ja kaunis toteutus!

intsu kirjoitti...

Kauniita peittoja molemmat. Minäkin hiljattain osallistuin yhteen lohtupeittoon,mutta ei taida olla sama,kun en omia tilkkuja noista löytänyt ja siinä kenelle minun palat menivät,ei perheessä ole pienokaista.

Hepsi kirjoitti...

Oli tosiaan mukava tavata oikeassakin elämässä, kun täällä netissä ollaan jo tuttuja! Ja jäi siellä varmaan sanomatta, mutta se Vitamiini-jakku oli upea! =)