tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Pikkumusta


 Jos jokaisella pitää olla vaatekaapissaan moneen tilnateeseen muuntuva pikkumusta, tulee kaikilla olla myös moneen tilanteeseen sopiva pikkulaukku. Oma töissä mukana kulkevaksi tarkoitettu nappipussukka osoittautui erittäin käytännölliseksi ja toimivaksi matkakäsilaukuksi, jossa oli kaikki oleellinen käden ulottuvilla ja jota oli helppo vahtia.


Tämä pikkulaukku on menossa Pojan kummitädille. Se on tehty ihan mittojen mukaan, jotta kummitädin isohko lompakko mahtuisi siihen. Paljon muuta laukkuun ei kuulemma tarvitse mahtua, ehkä puhelin ja avaimet. Virkkasin laukkua aika pitkälle siinä yhtenä iltapäivänä jutustellessamme, mutta sitten tämäkin tietysti jäi kesken.

Yksi projektin tavoitteista oli käyttä loppuun se kuuluisa musta 18-säikeinen kalalanka. Jossain vaiheessa alkoi tosin jo näyttää siltä, että lanka loppuu kesken. Onneksi Penny-penaalista jäi vielä pieni kerä lankaa jäljelle ja sain laukkuun sopivan pituisen hihnan. Yhtään pitempää ei olisi tullutkaan.


Koristekuvion (Weaved hotpad, ravel-link) olen löytänyt Ravelryn kautta ja se on ollut jonossani jo jonkin aikaa. Minua viehätti tämän mallin punottu pinta ja se tuo mieleeni kelttiläiset kuviot, joista kummitätikin pitää. Koristeen värin hän sai valita itse ja päätyi rohkeaan pinkkiin. Toivottavasti sitä ei tullut liikaa (kuvittelin, että kuviosta olisi tullut pienenmpi). Virkkasin koristeen Diamond Cotton 8/4 -langasta 2,5 mm koukulla. Ohjeessa kuvio on tehty kahdella erivärisellä langalla, mutta toimii mielestäni hyvin yksivärisenäkin. Alunperin koristeen tarkoitus oli olla pelkkä koriste, mutta ommellessani sitä kiinni päätin jättää toisen yläreunan ompelematta ja tein siitä taskun. Siihen voi sitten sujauttaa puhelimen tai vaikka bussikortin.

 Näin tuli taas yksi KyJy valmiiksi (#13) ja lankaa tuli kulutettu 189 grammaa. Toivottavasti kummitäti on laukkuunsa yhtä tyytyväinen kuin minä :-).

13 kommenttia:

Katjuksa kirjoitti...

Hiano! Miten vahvaa kalalankaa?

KristiinaS kirjoitti...

Ooo, tämä on hieno laukku. Tosi kiva tuo koriste,tykkää.

Auli kirjoitti...

Kiva laukku ja kiva idea tuo koriste.

Jaana J kirjoitti...

Tosi hieno!

Mallaviri kirjoitti...

Magee laukku!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Ihana laukku!

Zzz kirjoitti...

Vau, hieno :)

Sirpa kirjoitti...

Upea laukku! Tuo koriste kruunaa sen hienosti! Hyvä idea tehdä koristeesta tasku! :)

Pia kirjoitti...

Todella kaunis!

Marika kirjoitti...

Kaunis ja omaperäinen!
Kummitäti ei voi olla muuta kuin tyytyväinen!

mustakissa kirjoitti...

Tosi kiva!

Kitsune kirjoitti...

Kummitäti tykkää kovasti. :)

Rentukka kirjoitti...

Tasku on tosi upea :)