tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

torstai 8. syyskuuta 2011

Pari rättiä


Kesällä iski jossain vaiheessa hillitön tiskikukkahimo. Ei niinkään, että tarvisin niitä poikkeuksellisen paljon, vaan teki vaan mieli niitä neuloa. Se on niin ihanan aivotonta puuhaa. Ostin heinäkuun Tallinnan reissulta puli kiloa lankaa ihan vain tätä tarkoitusta varten.

Näitä on neulottu anoppilassa, metrossa, kummitytön pihapenkillä, mökillä, bussissa, Puuhamaassa, neuletapaamisessa, autossa, telkkarin ääressä, ulkona, koulutuksessa... Loppukesästä sain itseni kiinni siitä, että potkin Pojan kanssa palloa ulkona ja tiskirätin tekele oli toisessa kädessä ja lankakerä taskusssa. Huolestuttavaa... Pariin kukkaan tuli yksi terälehti liikaa, kun en huomannut lopettaa ajoissa.


Kuten alkuperäisen ohjeen yhdeydessä kerroinkin, olen saanut tiskikukan amerikkalaiselta tuttavalta. Siksi olinkin yllättynyt siitä, että loppukesästä sain kaksi yhteydenottoa Ravelryn kautta, jossa ehdotettiin englanninkielisen ohjeen julkaisemista. Olin aivan vakuuttunut, että samanlaisia ohjeita on olemassa pilvin pimein, mutta ihan samalla (yksinkertaisella) tavalla tehtyä rättiä ei Ravelryn tietokannasta löytynyt. Englanninkielinen ohje onkin tulossa lähiaikoina.


Itselleni niin tyypillisesti vetkuttelin jälleen kerran viimeistelyn kanssa. Mutta, kun vauhtiin pääsin viimeistelin koko läjän kerralla. Neljä rättiä tosin viimeistelin elokuun alussa, kun niiden piti päästä Kittilään (nekin tulivat valmiiksi vain muutamaa hetkeä ennen kuin tapasin niiden tulevan omistajan). Tiskikukan haasteellisin osa on sauman ompelu. Ompelenn ensin keskustan umpeen ja aloitan sauman ompelun keskeltä. Kiinnitän silmukkamerkin sauman päättymiskohttan, niin on helpompi saada puolet menemään tasan. Tämän läjän ompelin luotospistoin oikealta puolelta ja sain mielestäni aika näkymättömän sauman.


Lankana on heinäkuussa Karnaluksista ostamani Denim (100 % puuvilla) ja puikkoina 4,0 mm:n ebenpuidet sukkapuikot. Puolesta kilosta lankaa tuli seitsemäntoista Tiskikukkaa. Lankaa jäi reilut 30 grammaa, joiden käyttökohde selviää lähiaikoina. Nämä ovat nyt KyJy#9, KyJy#11 ja KyJy#17 (en uskaltanut laittaa koko läjää yhdeksi, ettei käy yhtä onnettomasti kuin KYHien kanssa).

Näitä voisi tehdä vaikka kuinka ja paljon lisää, mutta tämäkin läjä on vielä kotia vailla. Täytyy siis hillitä itsensä ja yrittää keksiä muuta yhtä helppoa neulottavaa. Työpäivän jälkeen ei niin hirveästi jaksa ajatella ja kädet kuitenkin kaipaavat tekemistä. Sillä, jos kädet eivät käy, kuuluu kuorsausta :-)

15 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Juu-u! "Pari" todellakin ;)... Upea pinkka!

Marika kirjoitti...

Muhkea kasa!Hienoja!
Empä ihmettele että kiinnostusta ilmenee maailmanlaajuisesti.. :)
Olet kyllä neuloja omaa luokkaasi...nauratti että palloakin potkiessa :D
Mukavaa loppu viikkoa!

Pinni kirjoitti...

Kylläpä tuli kasa hienoja rättejä. Mullekin tuli näistä räteistä tänään tilausta. Kymmenkunta kukkaa pitäisi saada neulottua jossain välissä. Pitää joskus avata se tiskikukkatehdas. :) Vaan, mitä en ystävien puolesta tekisi.

Kardemumma kirjoitti...

Pinoja täälläkin. Johonkin kun jää koukkuun niin siinä ollaan. En sentää ole vielä löytänyt itseäni pelaamasta myssyjen kanssa, mutta tyttöjen harkkojen odotusajat ovat mainiota tikkuamisaikaa. Ihania!

Matleena kirjoitti...

Ai pari tiskikukkaa! ;D Kasa päin sanoisin minä! ;DD Mutta niin ihania ovat ja mukavia tehdä, ja mikä parasta mainioita käytössä. Minä muuten teen kolmen puikon päättelyn, niin ei tarvii ommella. Vähän se liitos jää paksummaksi kuin muu rätti, mutta ei mielestäni haittaa käytössä.

Mammutti kirjoitti...

Mahtava pinkka!
Tiedetään, mitä on kun johonkin koukkuun jää... Ja mullahan on aina joku koukku päällänsä.
Tuolla mallilla minäin olen yhden tehnyt, kaapissa käyttämättä, en ole vielä itse oppinut, enkä tiedä kenelle antaisin.

Sude kirjoitti...

No ei sulta taida ainakaan tiskirätit vähään aikaan loppua :)

Pirjo kirjoitti...

Mieletön läjä! Oikein super tiskikukka neuloja! =) Ihanat värit sinulla noissa kukissa!

Zzz kirjoitti...

Tällainen iso määrä näyttää hauskalta =)

TiiQ kirjoitti...

Hihii kuullostaa niin tutulle tuo tiskirättihimo ;-). Ja sekin, että saa itsensä kiinni neulomasta samalla kun olevinaan puuhaa lapsen kanssa jotakin...

tia kirjoitti...

Onhan tuossa muutama, hauska harrastus, kauniitakin ovat.

sirimi kirjoitti...

Pari rättiä?!! Melkoinen määrä on valmistunut :)
Kauniita ovat.

Unknown kirjoitti...

Ai pari :DDD
No todellakin ja kivat värit :D

mustakissa kirjoitti...

Pari - joo-o...
Ihania ovatten! Mukavaa viikonloppua!

Jud kirjoitti...

Your blog is beautiful!
Kisses from Brazil,
jud-artes.