tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Päättelykeijun vierailu


Kuten olen monen monta kertaa täällä blogissakin tuskastellut, töiden viimeistely ei ole vahvin lajini. Saatan siis makuuttaa muuten valmiita töitä kuukausitolkulla (joku työ on odottanut vuosiakin) ennen kuin saan ne pääteltyä ja muuten viimeisteltyä.

Tästä asiasta puuskahdin tuskastuneena työkaverillekin, joka ihmetteli, että miten niin olen muka saamaton. Totesin vain, että hänellekin lupaamani viinilasimerkit ovat odottaneet päättelyinspistä ties kunka ja kauan. Siinä samassa hän päättikin antaa minulle potkun takamuksille ja ilmoitti tarvitsevansa yhden 24:n merkin setin seuraavaksi päiväksi syntymäpäivälahjaksi. Sanoi tarvitsevansa yhden setin myös itselleen ja illalla soittaessaan ilmoitti äitinsäkin merkkejä toivovan. Eipä siitä auttanut muu kuin laittaa puikko suihkimaan puuttuvat kukkaset ja neula laulamaan lankoja piiloon. Onneksi äitikin oli henkisenä tukena ja varmistamassa, etten kellahda sohvalle kesken kaiken.

En viitsinyt tunkea valmiita viinilasimerkkejä vain muovipussiin ja monenlaisia pakkausvaihtoehtoja pohdittuani päädyin tähän tuttuun ja turvalliseen. Pienet matonkudekorit valmistuivat aika nopeasti ja kahden tusinan setti viinilasimerkkejä mahtui niihin juuri sopivasti. Koristeeksi virkkasin tietysti kukan. Tämä on KyJy #3 ja painoa näillä on 224 grammaa.


Kun kerran vauhtiin pääsin, tuli pääteltyä ja viimeisteltyä yhtä ja toista. Yksi valmistunut työ pääsi äitin matkaan kummitytölle toimitettavaksi ja muutama muu odottaa valokuvaamista. Kävin taas kerran läpi projektilaatikkoni, selvittelin keskeneräiset työt omiin pussukoihinsa ja siirsin toteutumattomien suunnitelmien lankoja pois. Seuraavaksi aion siirtää laatikkoon sukkalankoja, jos vaikka tulisi jokunen sukkakin tässä syys-lokakuun sukkasadon aikana neulottua.

Ihanaa, kun innostuttaa taas! Kiitokset tukijoukoille ja potkijoille!

16 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Kuinka lohdullista huomata, että meitä päättämättömien töiden omistajia löytyy! Et siis ole yksin.

Auli kirjoitti...

Niin tuttua! Minä olen nyt kolme, neljäpäivää päätellyt kuusikulmiopeittoani ja tänään saan sen vastat esittää kun ehdin kuvata töiden jälkeen. Miten se voikin olla niin vastenmielistä. itse en ole vielä saanut sukkia valmiiksi kun ajattelin, että pitää tuo toinen työ saada pois alta! Hyvää työviikkoa!

Lellu kirjoitti...

Hyvä Tyttö ;)) !

tia kirjoitti...

Hienosti sait hommat hoidettua, hyvä sinä. Kivat astiatkin teit.
Minulla meneillään joulukorttien suunnittelua ja toteutustakin, jotkut ovat jo puoliksi suunniteltuja, aina kun pitää olla joka joulu uusia malleja tilaajille. Ihana päivä tänään, kummasti tuo aurinko piristää.

Elina kirjoitti...

Täälläkin on yksi päättelemisen välttelyn mestari:) Kyllä näyttää tosi kivoilta nuo viinilasimerkit koreissa, aivan erilainen tunnelma tulee kuin jos ne olisivat muovipusseissa. Olen paljon miettinyt käsitöiden pakkaamista, se vaikuttaa kuitenkin paljon esimerkiksi myyjäisissä siihen, minkälainen mielikuva tuotteista ja tekijästä tulee. Tuollaisten matonkudekorien tekoa en olekaan kokeillut, täytyykin ottaa projektiksi. Ja ihana auringonpaiste tänään:)

Lyyti kirjoitti...

Hienoa, että jouduit päättelyinspiraation kouriin! :) Samalla tavalla toimii itsellänikin; kuukausien jutut odottavat inspiraatiota, joka saapuu sitten joskus, yleensä juuri pienoisen "pakon" saattelemana.

Kiva keksintö pakata lasimerkkit pikkukoriin -ilahduttavat saajaansa ja pääsevät varmaankin näkyville! :)

Ingi kirjoitti...

Kaunis kokonaisuus tuo kukkakori! Vaikka ei käyttäisikään viinilasimerkkeinä, sellainen voi olla vaan pöydän koristeena.

kisa kirjoitti...

Niin tuttua! Mulle käy niin,että jos en heti kun olen työn saanut valmiiksi tee myös päättelyä,niin sitten sitä päättelyä saa odottaa kauan...Kauniita koreja,sisältöineen :)

Rentukka kirjoitti...

Miten se onkin niin vaikeaa? Vaikka onhan niitä muitakin töitä, joita yrittää siirtää. Esim. vetoketjun vaihto...

mustakissa kirjoitti...

Olipas todella potku persuuksiin ja tosissaan auttoi! tuo sama ongelma on vähän täälläkin, ei katsos viitsisi millään alkaa hommaan joka ei ole niin kivaa...

Zzz kirjoitti...

Hienosti toimittu :). Itsekin tarttisin nyt jonkinlaisen potkun jonnekin...

Sunflower kirjoitti...

Tosi kivoja viinilasimerkkejä!

Henna kirjoitti...

Täälläkin tarvittaisiin monasti tuollaista potkua persuuksiin.. :) mikähän siinä päättelemisessä ja viimeistelemisessä onkin, kun ei tahdo saada valmista aikaan ;)

Kauniita ovat nuo korit, hieno idea! Ja viinilasimerkit suloisia :)

Mari kirjoitti...

Voi miten hienoja merkit onkaan koreissansa, vau! Voisit sitten vihjaista sille päättelykeijulle, että mun luona sais kanssa vierailla :)

Katja81K kirjoitti...

Kuulostaa hyvinkin tutulta tapaukselta, että käsitöiden päätteleminen saa odotella vuoroaan tai että joitakin töitä on pussukassa ja siirtyy odottamaan jatkokäsittelyjä, kun uusia projekteja tulee aloiteltua! Huh...onneksi en ole siis ainut, jolla jotkin käsityöt odottavat valmistustaan, että voisi sanoa sen olevan VALMIS! :D

Mammutti kirjoitti...

Aivan ihania!
Niin se on täälläkin, viimeistelyt on vihonviimeistä touhua... Siks mä oon kehittänny neulomisen niin, että saumoja ja langanpätkiä tulee mahdollisimman vähän.