tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 8. elokuuta 2011

Keijukaiset


Myös veljeni tytöt täyttävät vuosia loppukesästä. Kyselin tyttöjen äidiltä alkukesästä, olisiko mitään sellaista, mitä voisin tytöille lahjaksi neuloa tai virkata. Yllätyksekseni vastaus tuli melkein heti: boleroita käytettäväksi juhlamekkojen kanssa. Ensimmäinen ongelma on langanvalinnassa. Nuorempi tytöistä kutiaa helposti, eikä sen vuoksi voi pitää villaisia vaatteita. Vanhempi tyttö on taas puolestaan aikamoinen kuumakalle, joten hänellekään ei villa sovi. Onneksi tykkään neuloa puuvillaa.


Tallinnan reisulla tarttui matkaan Katian Pima cottonia  ihan tätä tarkoitusta varten. Lanka on paksua ja pehmeää ja jossain määrin villaisen tuntuista, vaikka onkin täyttä puuvillaa. Ostin lankaa varmuuden vuoksi 250 g mustaa ja 250 g pinkkiä, kun en ollut sopiva mallia siinä vaiheessa vielä löytänyt.


Mammutin puikoissa näin kuvan Illyria-bolerosta (Ravel-link) ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Mallikuvio osoittautui helpoksi ja pitsineuleesta huolimatta sitä pystyi tekemään televisiota katsellen ja seurustellen. Boleron tekeleet ovat kulkeneet matkassa mukana muutaman viikon ja kappaleet valmistuivat huomaamatta (kaksi suoraa pötköä siis).

Mutta sitten tultiin taas haasteelliseen osuuteen - viimeistelyyn. Eipä siinäkään mitään kauhean vaikeaa ollut, paitsi sen aloittaminen. Vitkuttelinkin juhlapäivän aamuun vaikka edellisenä päivänä olisi ollut vaikka kuinka ja paljon aikaa. Ompelin hihat yhteen vuoropistosaumalla ja sain aikaan siistin sauman. Käspaikan sivuilla esitellään neuleiden saumoja ja sivun keskivaiheilta löytyy vuoropistosaumakin. En ole aikoihin sitä käyttänyt, mutta olen iloinen, kun löysin sen taas. Onneksi viimeistelyä ei ollut neljää saumaa ja 12 langanpäätä enempää ja tytöt saivat lahjansa valmiina juhlapäivänään.


Tytöt näyttivät tyytyväisiltä lahjaansa samoin heidän äitinsä. Itsekin olen hyvin tyytyväinen ja malli oli todella mukava neuloa. Juhlissa ollut vääräleuka (mies) ei oikein ymmärtänyt tällaisen vaatekappaleen käyttötarkoitusta ja kehotti minua useaan kertaan tekemään veljelleni joululahjaksi irtopuntit. Pitääköhän ottaa haaste vastaan?

Nämä ovat KyJyt #12 ja #13 ja lankaa kului mustaa kaksi kerää (100 g) ja pinkkiin vajaa kaksi kerää (91 g). Molempia lankoja on siis vielä reilusti jäljellä ja pitää keksiä, mitä niistä tekisi. Ei ole mikään ihme, ettei lankalaatikko tyhjene, kun projekteista jää yli enemmän lankaa kuin mitä niihin kuluu...

13 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Voi kun upeat! Ihan käy katteks kun ei ole kuin tuon ikäisiä siskonpoikia (kivoja nekin silti). Tytöille vaan jotenkin aina keksii paremmin kutomista!

Mammutti kirjoitti...

Aivan ihanat! Minäkin tykästyin tuohon mallineuleeseen, se on kaunis, mutta helppo.

Ingi kirjoitti...

Tyytyväisiä keijukaisia - kauniit bolerot!

Zzz kirjoitti...

Oi että, nätit bolerot ja valokuvamallit :)

mummeli kirjoitti...

Hienot lahjat Työille. ja niin kaunis tuo neulemalli niissä.

susamaria kirjoitti...

Ihanat! Bolerot on kyllä kivoja ja käytännöllisiä mekkojen kanssa. Kivan mallin oot löytänyt

Anneli kirjoitti...

Kyllä on kauniit neuleet näteillä neitosilla !

Mukavia viimeisiä lomapäiviä sinulle :)

kirjoitti...

Como ficaram lindos!! A receita é gostosa e o efeito ficou 10!!

Que meninas bonitas, não?

bjinhos

Marika kirjoitti...

Ja ompahan kyllä uskomattoman nätit bolerot kauniiden keijujen yllä!
Blogissasi on niin mukava käydä ihastelemassa kättesi töitä.. :))

jansku kirjoitti...

on sitten hienot tyttösten asut :)

nennaemilia kirjoitti...

Tosi ihanat bolerot olet tehnyt!

Niin ja sinä sitä mekko kuvaa halusit nähdä niin nyt on näkyvillä :)

kisa kirjoitti...

Kauniita boleroita :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat keijukaiset ja heidän bolerot. Mukavaa viikonloppua-