tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

lauantai 13. elokuuta 2011

Arjen piristystä


Äitini on ihastunut näihin huovutettuihin töppösiin. Yhdet hän on onnistunut käyttämään jo puhki ja toiset odottavat vielä kaapissa. Kesäyön hullutuksen alkaessa kyselin, haluaisiko hän jotain ja toivelistalla ensimmäisenä oli vielä yksi töppöspari.

Ohje on Käspaikasta, mutta tein naisen töppöset 56 silmukalla ja ohjeen pituuksilla. Ohjeen mukaisella silmukkamäärällä tulee mielestäni suhteessa liian leveä töppönen  ainakin Naturgarn nro1 -langalla ja 6 mm:n puikoilla. Varastoista sattui löytymään vakoista ja harmaata lankaa ja päätin tehdä niistä ihan tasaraitaa. Nimekseen töppöset saivat jo tekovaiheessa Arkiraitaa. Malli on helppo ja nopea, vauhtia hieman hidastivat kesän hellepäivät. Huovutin töppöset 40 asteessa muutamien farkkujen kanssa ja niistä tuli kertaheitolla sopivat äitin jalkaan.


Töppöset ovat nyt pyörineet pari viikkoa odottamassa kuvausta ja postausta. Jotenkin vaan on tuntunut, että ne ovat ihan liian arkiset ja kaipaavat vielä jotain piristystä. Niinpä virkkasin kaksi punaista kukkaa tossujen ilmettä piristämään. Kaipa se vain on niin, että minun tossuissani on aika kukat. Vaikka olivat muuten kuinka arkiset.


Tämä oli KYH#18 ja lankaa kuului neljä kerää (valkoista jäi vähän ja harmaata jouduin ottamaan seuraavasta kerästä vähän lisää). Vaaka näytti tossuille painoksi 184 grammaa eli kerärosvo on taas muutaman gramman vienyt. Kukkiin meni 11 grammaa Floricaa eli yhteensä lasken tossuihin 211 grammaa.

Esittelemättä on enää yksi KYH-projekti (ja sitten se onneton keskeneräinen) ja KyJyjäkin alkaa valmistua. Tällä hetkellä on sellainen tilanne, että pitää saada jotain valmiiksi, että pääsee jatkamaan muita töitä. Huomasin juuri, että kaikki KnitPron kaapelit ovat kiinni jossain työssä vaikka minulla niitä onkin aika monta. Tai sitten täytyy käydä ostamassa lisää kaapeleita.

11 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Kivat tossut. Kävin heti tutkimassa ohjettakin kun koko ajan mietin koulutöitä... syksy tulossa...

nennaemilia kirjoitti...

Hei, onpas kivat tossut! Itse oon juuri huopasesta virkannut Novitan ohjeella tossut, mut ne on vielä huovuttamatta, tuo malli näyttää aikas kivalle ja mulla olis vielä jotain huopaantuvaa lankaakin, voi olla että kokeilen tota mallia!

Ja mitä niihin kaapeleihin tulee, niin aina on tilaa yhdelle lisäkaapelille ;)

Zzz kirjoitti...

Kivan näköiset näin raidallisina...täytyypä katsella, mitä värejä löytyy kopasta.

Milukka kirjoitti...

Mukavat raidalliset tossut:)
Huopasesta oon miekin muutamat neulonu ja nyt on työ alla hahtuvasta...

jansku kirjoitti...

on kyllä kivat tossut :)
pitääkin käydä ihje vilkaisemassa ...

Elina kirjoitti...

Tossut ovat nätit ja juttujasi on mukava lukea. Onnekseni tuolta blogiavaruudesta tänne eksyin:)

Zzz kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissani :).

Sude kirjoitti...

No nyt saa syksy tulla, kun on äidin varpaat turvattu. Taidankin käydä kurkkimassa ohjetta, sillä minunkin varpaani tarvitsevat suojaa :)

Miina kirjoitti...

Heips!
Juuri tässä kesällä mietin, että tarvitsisin itselleni jotkut "mummotossut". Käytän paljon villasukkia, parhaimmillaan talvella saattaa olla kolmetkin päällekäin. Olisi helpompaa, kun olisi yhdet, sukkia paksummat tossut käytössä. Eivät ehkä kuluisi puhkikaan yhtä nopeasti kuin sukat. Itse en osaa juuri neuloa, mutta onneksi yksi ystävä lupasi minulle neuloa ja huovuttaa ilmeisesti aika vastaavat tossut kuin nuo sinun tekemäsi. Ollaan vaan odoteltu syksyn lankavärejä. :)
Miina

Ingi kirjoitti...

Oikein kauniit! Ruusu kuin piste i:n päällä. Kivat juuri raidallisina.

tia kirjoitti...

Kummasti nuo kukat antoivat täyteläisyyttä tossuihin, piste iin päälle.